Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων: «Έρχονται» χώροι φιλοξενίας για τις αδέσποτες γατούλες

Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων: «Έρχονται» χώροι φιλοξενίας για τις αδέσποτες γατούλες

Οργανωμένη προσπάθεια για τη μείωση των αδέσποτων γατιών, καταβάλλει η Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων. Έχει στειρώσει περισσότερες από 6.500 αδέσποτες γατούλες. Τα προγράμματα δράσεις που «τρέχουν»

Με στραμμένο το βλέμμα πάντα στα αδεσποτάκια, και με αμείωτο ζήλο, το ανθρώπινο δυναμικό της Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων, προσπαθεί να κάνει, όσο γίνεται, πιο αξιοπρεπή τη ζωή τους.

Στις 15 Σεπτέμβριου, το δημοτικό κτηνιατρείο του Δήμου Αθηναίων, άνοιξε τις πόρτες του και δέχεται όλα τα αδέσποτα γατάκια και σκυλάκια του δήμου. Όπως επίσης, και τα κατοικίδια ζωάκια των δημοτών που ανήκουν στις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες, όπως ορίζονται από τον σχετικό νόμο (ΑΜΕΑ, άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, δημότες με χαμηλά εισοδήματα).

Έχουν καταγραφεί 108 αποικίες γατών, όπου συνυπάρχουν 1.392 γάτες

Στο κτηνιατρείο γίνονται δωρεάν στειρώσεις, εμβόλια, ηλεκτρονική σήμανση και αποπαρασίτωση, όπως επίσης, προσφέρονται στα ζωάκια Πρώτες Βοήθειες και πραγματοποιούνται μικρές χειρουργικές επεμβάσεις, όπως είναι για παράδειγμα η επέμβαση εξόρυξης οφθαλμού. Στο άμεσο μέλλον, οι δημότες θα μπορούν να πηγαίνουν τα ζωάκια τους για υπέρηχο, αλλά και για ακτινογραφίες.

Το κτηνιατρείο βρίσκεται στη λεωφόρο Μεσογείων και Τρικάλων, στους Αμπελόκηπους, μπροστά από το Άλσος Χωροφυλακής. Λειτουργεί καθημερινά από τις 09.00-17.00, και τα Σαββατοκύριακα, για έκτακτα περιστατικά, οι δημότες μπορούν να καλούν στο 1595.

Ο αριθμός τηλεφώνου του δημοτικού κτηνιατρείου είναι: 210/74.83.967.

«Όταν καλείτε στο τηλεφωνικό κέντρο του κτηνιατρείου (210/74.83.967), οι γραμμές μπορεί να είναι κατειλημμένες, αλλά η γραμμή σας δεν περνάει σε κατάσταση αναμονής και φαίνεται ότι καλεί. Επιμονή και υπομονή μέχρι να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις, που θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Από την ημέρα που ξεκινήσαμε έχουμε αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά και έχουμε πραγματοποιήσει δεκάδες στειρώσεις αδέσποτων γατιών.

Στόχος μας είναι, αρχές του 2024, όλες οι Υπηρεσίες της Αστικής Πανίδας, που συμπεριλαμβάνεται και το κτηνιατρείο, να λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και τις εφτά ημέρες της εβδομάδας.

Καταγραφή αποικιών των γατιών – Στειρώσεις – Χώροι φιλοξενίας για αδέσποτες γάτες

Επίσης, έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε οργανωμένες στειρώσεις γατιών. Στειρώνουμε ολόκληρες αποικίες γιατί μόνον έτσι θα μπορέσουμε, σε βάθος χρόνου, να ελέγξουμε τον υπερπληθυσμό.

Γι’ αυτό, από τα τέλη Ιουλίου έχουμε ζητήσει από τους εθελοντές, που φροντίζουν γάτες, να κάνουν καταγραφή των αποικιών τους.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί από τους φροντιστές τους 108 αποικίες γατών, όπου συνυπάρχουν 1.392 γάτες. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Δήμος Αθηναίων έχει περιθάλψει και στειρώσει περισσότερες από 6.500 αδέσποτες γάτες», επισημαίνει η εντεταλμένη σύμβουλος για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Αθηναίων, Σεραφίνα Αβραμίδου.

Ενημερώνει ότι όσοι φροντίζουν σύνολο γατών που συνυπάρχουν σε ορισμένο χώρο, εντός του Δήμου Αθηναίων, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Αστικής Πανίδας (animalscityofathens.gr) όπου υπάρχει ο σύνδεσμος orm.jotform.com, έτσι ώστε να γίνει η καταγραφή τους.

«Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για να γίνει η χαρτογράφηση των αποικιών γατών, ώστε να σχεδιαστούν σωστά οι στειρώσεις. Παράλληλα, θα γνωρίζουμε τα στοιχεία των φροντιστών, ώστε να μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί τους στην περίπτωση που χρειαστούμε ή προκύψει κάτι», διευκρινίζει η κα Αβραμίδου και συμπληρώνει: «Το νέο μας πρόγραμμα προβλέπει και τη δημιουργία δύο χώρων (γατόνες), όπου θα φιλοξενούνται γάτες, οι οποίες δεν μπορούν να επιστρέψουν στον δρόμο. Τυφλές, μικρά γατάκια, τρίποδα, οποιαδήποτε γάτα αδυνατεί να επιβιώσει στον δρόμο».

Η εντεταλμένη σύμβουλος για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Αθηναίων, Σεραφίνα Αβραμίδου

Οι χώροι αυτοί, που θα φιλοξενούν αυτά τα πλάσματα, έχουν ήδη βρεθεί. Ο πρώτος χώρος βρίσκεται κοντά στο δημοτικό κτηνιατρείο και ο δεύτερος στο περίβολο του Γηροκομείου Αθηνών.

«Το δημοτικό κτηνιατρείο το ζητούσαν οι ζωόφιλοι δημότες εδώ και δεκαετίες. Τελικά, το φτιάξαμε εμείς. Λειτουργεί ομαλά και εξυπηρετεί πολλά περιστατικά. Στόχος μας είναι μέρα με τη μέρα να προσφέρουμε περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες στα ζώα του δήμου μας».

Sports in

Τι ισχύει για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 5 με τους Πέισερς

Οι Μπακς παίζουν όλη τη σεζόν στο Game 5 με τους Πέισερς στο Μιλγουόκι (1/5, 04:30) και ενδεχομένως να αγωνιστούν ξανά χωρίς τους Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ, που εξακολουθούν να είναι αμφίβολοι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024