Δραματικές στιγμές ζει μια πρώην δημοσιογράφος, η οποία έχει εγκλωβιστεί στο Ισραήλ με τον σύζυγό της και το 8 μηνών μωρό τους.

«Έχω αρχίσει να λυγίζω» λέει σχεδόν κλαίγοντας η Αμερικανίδα Ρεμπέκα Σόλομον, σε βίντεο που ανέβασε στο Instagram.

Η δημοσιογράφος ψάχνει να βρει πτήση για να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Η Σόλομον επισκέφτηκε την οικογένειά της για να γιορτάσουν το εβραϊκό νέο έτος όταν η Χαμάς εξαπέλυσε την άνευ προηγουμένου επίθεση στο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο.


«Προσπαθώ να φύγω από το Ισραήλ νωρίτερα από την Πέμπτη, που είναι προγραμματισμένο. Έχει κανείς κάποια πρόταση; Μη με παραπέμψετε στην πρεσβεία, δεν είναι χρήσιμο αυτή τη στιγμή» έγραψε σε ανάρτησή της. «Αρχίζω να λυγίζω» λέει η ρεπόρτερ σε βίντεο που ανέβασε από το μπαλκόνι του σπιτιού της.

«Θέλω να σας δείξω πώς είναι, τα συναισθήματα που σε κατακλύζουν. Φοβάμαι ότι η πτήση μας την Πέμπτη θα ακυρωθεί» λέει συναισθηματικά φορτισμένη και επαναλαμβάνει ότι αρχίζει να χάνει την ψυχραιμία της και να την καταβάλλει συναισθηματικά ο φόβος.


Στη συνέχεια, όπως αναφέρει η Daily Mail, καταγγέλλει δυσκολίες στην επικοινωνία της με την Πρεσβεία των ΗΠΑ, η οποία ουσιαστικά της λέει να κλείσει οποιαδήποτε πτήση προς οποιονδήποτε προορισμό και να συνεχίσει από εκεί για τη Νέα Υόρκη.

«Μας πώς βοηθάει αυτό αν δεν υπάρχουν καθόλου πτήσεις;» διερωτάται εκνευρισμένη και απελπισμένη η Ρεμπέκα Σόλομον.