Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Baywatch: Πώς άλλαξε η ζωή του ηθοποιού που παλεύει με το Πάρκινσον

Baywatch: Πώς άλλαξε η ζωή του ηθοποιού που παλεύει με το Πάρκινσον

Την περιγράφει ως μια ύπουλη ασθένεια, καθώς τα συμπτώματα εμφανίζονται με πολύ αργό ρυθμό

Παλεύει εδώ και 16 χρόνια με τη νόσο του Πάρκινσον, από τα 50 του χρόνια, ο πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς «Baywatch», Mike Newman. Ο τηλεοπτικός «ναυαγοσώστης» θα μοιραστεί την ιστορία της ζωής του στο επερχόμενο ντοκιμαντέρ για το εν λόγω σίριαλ, με τίτλο, «Baywatch: The Documentary».

Ήταν το 2006, όταν η σύζυγός του παρατήρησε ένα παράξενο τρέμουλο στην κίνησή του. Αυτό τη θορύβησε και κάπως έτσι πήρε νέα δραματική τροπή η ζωή του.

Στη δεκαετία του ’90 που η σειρά μεσουρανούσε, ένα παγκόσμιο φαινόμενο επιτυχίας όπως χαρακτηρίστηκε τότε, ο πρωταγωνιστής κέρδισε δημοφιλία και αναγνωρισιμότητα ως μέλος της ομάδας των ναυαγοσωστών στη θρυλική παραλία.

«Η νόσος του Πάρκινσον δεν σε περιμένει. Προχωράει με την άλωσή της»

Πηγή φωτογραφίας: Instagram/ baywatcharchive

Πώς έφτασε στη διάγνωση

Σιγά σιγά, αυτός ο αθλητικός άνθρωπος –και πρώην πυροσβέστης εκτός από ηθοποιός- άρχισε να περπατάει με λίγο διαφορετικό τρόπο, οι επιδόσεις του τόσο στην κολύμβηση στην πισίνα όσο και στο τρέξιμο άρχισαν να πέφτουν.

Θεώρησε αρχικά ότι στα 50 του χρόνια αυτή ήταν μια φυσική εξέλιξη της ηλικίας, αλλά η ανησυχία της οικογένειάς του τον οδήγησε στον γιατρό για να εντοπίσει την αιτία όλης αυτής της αλλαγής.

Όταν του χορηγήθηκε η θεραπεία, έσπευσε περιχαρής στον γιατρό του να του πει ότι όλα τα συμπτώματα υποχώρησαν κι αυτός επιτέλους ένιωθε καλά.

Δυστυχώς, αυτή ήταν και η στιγμή που ο γιατρός του εξήγησε ότι δεν ήταν προς πανηγυρισμό η εξέλιξη αυτή, ίσα ίσα σήμαινε ότι αφού ο οργανισμός του ανταποκρίθηκε θετικά στη φαρμακευτική αγωγή, σήμαινε ότι έπασχε από Πάρκινσον.

Η αλλαγή σχεδίων

Όπως δήλωσε για το ζήτημα της ασθένειάς του στο «PEOPLE» ο Mike Newman, «Τα πάντα αλλάζουν. Όλα αυτά τα πράγματα που νόμιζες ότι θα μπορείς να κάνεις με τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου, οι φωτογραφίες που θα βγάλεις, όλα αυτά τα σχέδια και ξαφνικά… είχα σταματήσει».

Στα σχέδια μαζί με τη γυναίκα του που είναι παντρεμένοι εδώ και 36 χρόνια, ήταν, πριν τη διάγνωση, όταν συνταξιοδοτηθούν, να αποσυρθούν στη Χαβάη. Το ζευγάρι έχει έναν γιο 34 ετών και μια κόρη 31 ετών και μία εγγονή ενός έτους από την κόρη τους.

Μάλιστα, είχε χτίσει ο Mike Newman και το σπίτι των ονείρων τους με τα ίδια του τα χέρια, καθώς και την πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων που είχαν οραματιστεί κι επιθυμήσει. Ωστόσο, ζουν πλέον στην Καλιφόρνια, τα σχέδια άλλαξαν.

Πρωταρχικό μέλημα στη θεραπεία του είναι η αυστηρή του ρουτίνα ως προς την άσκησή του.

Αν και ο ίδιος έχει αποσυρθεί από την υποκριτική, επιστρέφει στην οθόνη, αυτή τη φορά για το ντοκιμαντέρ, που είναι αφιερωμένο στην ομώνυμη σειρά που τον έκανε και διάσημο.

Με έκπληξη διαπίστωσε ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ ότι ο Newman έχει πολύ μεγάλη επιτυχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αφορούν τη σειρά, και απολαμβάνει αντίστοιχη αναγνωρισιμότητα και αγάπη με αυτή της Πάμελα Άντερσον και του Ντέιβιντ Χάσελχοφ.

O Mike Newman λέει για την ασθένειά του, «Η νόσος του Πάρκινσον δεν σε περιμένει. Προχωράει με την άλωσή της». Ο ίδιος έχει αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία.

Πρωταρχικό μέλημα στη θεραπεία του είναι η αυστηρή του ρουτίνα ως προς την άσκησή του. Αποφάσισε να μιλήσει στο ντοκιμαντέρ της σειράς, με την ελπίδα να βοηθήσει άλλους ανθρώπους που θα τον ακούσουν και περνούν τις ίδιες δυσκολίες, ενώ είναι τόσο ευγνώμων ο ίδιος για την οικογένειά του.

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024