Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το παθιασμένο φιλί της Marlene Dietrich με έναν στρατιώτη που μόλις γύρισε από τον πόλεμο

Το παθιασμένο φιλί της Marlene Dietrich με έναν στρατιώτη που μόλις γύρισε από τον πόλεμο

Όταν η Γερμανίδα ηθοποιός καλωσόρισε έναν στρατιώτη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με αρκετή δόση τρέλας και έρωτα.

Η διάσημη φωτογραφία δείχνει τη Marlene Dietrich να φιλά παθιασμένα έναν Αμερικανό στρατιώτη, ο οποίος γύριζε πίσω στο σπίτι κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Φαίνεται ότι ο τύπος στα αριστερά που την κρατά ψηλά απολαμβάνει τη θέα, όπως άλλωστε μαρτυρά το πλατύ του χαμόγελο.

Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό Life με τη λεζάντα: «Ενώ οι στρατιώτες την κρατούν ψηλά από τα διάσημα πόδια της, η Marlene Dietrich φιλιέται με έναν από τους στρατιώτες που έχει πάρει το δρόμο της επιστροφής».

Το πλοίο ήταν το Monticello, ένα ανακαινισμένο κρουαζιερόπλοιο.  Ήταν κατασκευασμένο το 1927 στην Τεργέστη της Ιταλίας και το  αρχικό του όνομα ήταν SS Conte Grande. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αποκτήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και χρησιμοποιήθηκε ως αμερικανικό στρατόπλοιο και το1942 μετονομάστηκε σε USS Monticello (AP-61).

Οι στρατιώτες της 2ης μεραρχίας

Την ώρα που τραβήχτηκε η φωτογραφία μετέφερε τμήματα της 2ης μεραρχίας πεζικού στο σπίτι. Οι στρατιώτες της 2ης μεραρχίας είχαν πάρει μέρος στον πόλεμο στη D-Day, δηλαδή στην εκκίνηση των προσπαθειών των Συμμαχικών δυνάμεων να απελευθερώσουν την ηπειρωτική Ευρώπη από την Γερμανική κατοχή κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.  Πολέμησαν σε όλη την Ευρώπη μέχρι την Τσεχοσλοβακία.

Όταν οι Ναζί αφαιρούσαν τη γερμανική υπηκοότητα άλλων καλλιτεχνών, εκείνη απαρνήθηκε τη δική της.

Photo: Irving Haberman / LIFE

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στη Νέα Υόρκη, όταν έφτασαν στη Νέα Υόρκη στις 20 Ιουλίου 1945. Ο πόλεμος δεν είχε ακόμα τελειώσει για αυτούς. Ήταν καθ’ οδόν προς το Camp Swift στο Τέξας για εκπαίδευση.

Η Marlene Dietrich στην Αμερική

Tη Marlene Dietrich, η οποία πέθανε στις 6 Μαΐου 1992, πρέπει να τη θυμόμαστε όχι μόνο για τη συμβολή της στη γυναικεία χειραφέτηση, αλλά και για την δυναμική και ενεργή στάση της ενάντια στην ναζιστική πατρίδα της, τη Γερμανία.

Γεννημένη στο Βερολίνο στις 27 Δεκεμβρίου 1901, έγινε μια από τις πιο διάσημες ηθοποιούς όλων των εποχών. Η δόξα της ήρθε το 1929 παρέα με την ταινία «Ο Μπλε Άγγελος» .

Τον Δεκέμβριο του 1941, οι ΗΠΑ εντάχθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η Ντίτριχ έγινε μία από τις πρώτες διασημότητες που πήραν πολεμικά ομόλογα

Το 1930, έφυγε από τη πατρίδα της, τη Γερμανία, και μετακόμισε στο Χόλυγουντ. Όταν οι Ναζί αφαιρούσαν τη γερμανική υπηκοότητα άλλων καλλιτεχνών, εκείνη απαρνήθηκε τη δική της.Καθ’ όλη τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ντίτριχ συμμετείχε ενεργά στον αντιφασιστικό αγώνα. Όταν επισκέφτηκε τη Γερμανία μετά τον πόλεμο, θεωρήθηκε προδότρια.

Τον Δεκέμβριο του 1941, οι ΗΠΑ εντάχθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η Ντίτριχ έγινε μία από τις πρώτες διασημότητες που πήραν πολεμικά ομόλογα. Τότε ξεκίνησε τις περιοδείες της στις ΗΠΑ από τον Ιανουάριο του 1942 έως τον Σεπτέμβριο του 1943 .Εμφανίστηκε ενώπιον 250.000 στρατιωτών μόνο στο πρώτο σκέλος της περιοδείας της, στην Ακτή του Ειρηνικού. Λέγεται ότι πούλησε περισσότερα πολεμικά ομόλογα από οποιοδήποτε άλλη διάσημη. Στο τέλος του πολέμου, της απονεμήθηκε το υψηλότερο αμερικανικό μετάλλιο: Το Μετάλλιο της Ελευθερίας.

Δείτε το βίντεο

* Με πληροφορίες από: rarehistoricalphotos / Photo credit: Irving Haberman / LIFE 

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024