Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σκύλος σε πόλη της Καλιφόρνια ακολουθεί καριέρα πολιτικού

Σκύλος σε πόλη της Καλιφόρνια ακολουθεί καριέρα πολιτικού

Ο Μαξ κυκλοφορεί με το φορτηγάκι του για να συναντήσει τους δημότες του.

Μια μικρή πόλη στην Καλιφόρνια, που ονομάζεται Idyllwild, κάτοικοι της περιοχής έχουν επιλέξει για δήμαρχο έναν… σκύλο. Πρόκειται για τον Μαξ που είναι ένα γκόλντεν ριτρίβερ και ανέλαβε τη δημαρχία μετά τον θάνατο του προκατόχου του που ήταν της ίδιας ράτσας. Ο Μαξ III εξελέγη για πρώτη φορά το 2013.

Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα το βασικό καθήκον του δημάρχου είναι να παρίσταται και να δηλώνει το «παρών» σε όλες τις ειδικές εκδηλώσεις της πόλης. Επιπλέον, τα Σαββατοκύριακα κυκλοφορεί με το φορτηγάκι του για να συναντήσει και να συναλλαχθεί με τους δημότες του.

Για να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο, ο Μαξ III δεν είναι… κανονικός δήμαρχος της πόλης Idyllwild. Πρόκειται για μια λεγόμενη «μη ενσωματωμένη πόλη», δεν έχει κανονικό δήμαρχο με κανονικές πολιτικές αρμοδιότητες, οπότε η οργάνωση Animal Rescue Friends υποστηρίζει εδώ και μια 15ετία έναν σκύλο ή μια γάτα για υποψήφιο δήμαρχο – και οι πολίτες επιλέγουν σταθερά το τετράποδο. Η πόλη έκανε τις πρώτες εκλογές ζώων στα τέλη της δεκαετίας του ’00 και την θέση του δημάρχου διεκδίκησαν 14 γάτες και 2 σκύλοι. Οι δεύτερες εκλογές έγιναν το 2012 και εξελέγη ο Mαξ II, ο οποίος διαδέχτηκε τον Mαξ I.

Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς έχουν μια μακρά παράδοση να εκλέγουν τετράποδους συντρόφους ως δημάρχους (με κανονικές ή ανύπαρκτες αρμοδιότητες).

View this post on Instagram

A post shared by Mayor Max (@mayormax1)

Πρόσφατα ένα γαλλικό μπουλντόγκ εκλέχτηκε δήμαρχος της πόλης Rabbit Hash στο Κεντάκι των ΗΠΑ. Η πόλη το έχει έθιμο να εκλέγει ζώα ως δημάρχους από τη δεκαετία του 1990 κιόλας. «Το Rabbit Hash στο Κεντάκι δεν είχε ποτέ άνθρωπο ως δήμαρχο», δήλωσε η Amy Noland στο NBC News. Ομοίως και ο «Ντιουκ», ένας σκύλος που εξελέγη δήμαρχος σε ένα χωριό της Μινεσότα.

Ράτσας «ορεινός σκύλος των Πυρηναίων», ο Ντιούκ εξασφάλισε με άνεση την πλειοψηφία μεταξύ των μόλις 12 κατοίκων του χωριού Κόρμοραντ και θα λάβει ως μισθό σκυλοτροφή για έναν χρόνο, την οποία προσέφερε τοπικό κατάστημα με είδη κατοικίδιων. Τέλος, στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές για το νέο δήμαρχο του Τορόντο στο Καναδά, οι υποψήφιοι ήταν πάνω από 100, ανάμεσά τους και ένας σκύλος, η Molly, μία 7χρονη σκυλίτσα διάσωσης.

Η προεκλογική εκστρατεία του Μαξ Ι

Οι ιδιοκτήτες του Μαξ μετακόμησαν από την Pasadena στο Idyllwild το καλοκαίρι του 2011. Το κέντρο διάσωσης ζώων της πόλης ανακοίνωσε αμέσως μετά την άφιξή τους ότι θα πραγματοποιούσε το πρώτη του εκλογή για δήμαρχο της πόλης. Επιτρεπόταν η είσοδος μόνο σε μη ανθρώπους. «Με χτύπησε στην καρδιά σαν μια θρησκευτική εμπειρία», λέει η ιδιοκτήτρια Mueller. Με σκληρή εκστρατεία υπέρ του Μαξ Ι κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές με συντριπτική πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τις περιγραφές, ο Δήμαρχος Μαξ Ι κοίταξε τους κατοίκους του βαθιά στα μάτια, τους έσφιξε τα χέρια και κούνησε την ουρά του. Υπηρέτησε εννέα μήνες στην εξουσία, πριν πεθάνει από καρκίνο τον Απρίλιο του 2013. Ο διάδοχός του, Max II, ο οποίος ορκίστηκε στην εξουσία λίγο αργότερα, είχε παρόμοια μοίρα.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024