Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο «Δίας», ο ψηλότερος σκύλος του κόσμου

Πέθανε ο «Δίας», ο ψηλότερος σκύλος του κόσμου

Κατείχε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες από τον Μάρτιο του 2022.

Ο «Δίας», ο ψηλότερος αρσενικός σκύλος του κόσμου, πέθανε από επιπλοκές μετά από θεραπεία για τον καρκίνο των οστών, όπως ενημέρωσε ο επίσημος ιστότοπος  των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες.

Ο μεγάλος Δανός κατείχε τον τίτλο του ρεκόρ Γκίνες από τον Μάρτιο του 2022, όταν ο κτηνίατρος που μέτρησε το ύψος του το βρήκε στο ένα μέτρο και 46 χιλιοστά.

Η μάχη με τον καρκίνο

Πριν λίγους μήνες ο Δίας είχε διαγνωστεί με καρκίνο των οστών, γεγονός που σήμαινε ότι έπρεπε να ακρωτηριαστεί το δεξί του πόδι, ενώ θα μπορούσε επίσης να υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία.

Μετά την επέμβαση ο Δίας εμφάνισε επιπλοκές και παρουσίασε πνευμονία, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του νωρίς το πρωί της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου, δύο μήνες πριν την συμπλήρωση τεσσάρων ετών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα

Η Μπρίτανι δίπλα στον Δία

Ο σκύλος ζούσε στο Μπέντφορντ του Τέξας στις Ηνωμένες Πολιτείες και απολάμβανε μεγάλης φροντίδας εξαιτίας και του ιδιαίτερου ύψους του.

Η Μπρίτανι απέκτησε τον Δία μόλις οκτώ εβδομάδων, όταν της το χάρισε ο αδελφός της. Ήταν όνειρο ζωής να μεγαλώσει έναν Μεγάλο Δανό και να του δώσει το όνομα Δίας, είχε ομολογήσει σε παλαιότερη συνέντευξη της.

Ο Δίας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στη τοπική κοινωνία. Ακολουθούσε ειδική διατροφή κι έτρωγε δώδεκα φλιτζάνια σκυλοτροφής καθημερινά. Λάτρευε τα μεζεδάκια και συγκεκριμένα τα τηγανιτά αυγά, όπως επίσης και τα παγάκια.

«Ήταν ένας πραγματικά ιδιαίτερος σκύλος», επισημαίνει η Μπρίτανι. «Ευγενικός, στοργικός, πεισματάρης και τρυφερός μάζεψε πολλή αγάπη στη σύντομη διάρκεια της ζωής του».

Στην αγκαλιά της μητέρας του…

Μπρίτανι και Δίας για την φωτογράφηση του Ρεκόρ Γκίνες

Ο πατέρας της Μπρίτανι, ιδιοκτήτριας του Δία, δήλωσε ότι ο μεγάλος Δανός απεβίωσε στην αγκαλιά της κόρης του, ενώ θέλησε να ευχαριστήσει όλη την κτηνιατρική ομάδα που προσπάθησε να σώσει το κατοικίδιο τους.

Η Μπρίτανι σημειώνει στην ιστοσελίδα των Ρεκόρ Γκίνες: «Με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνουμε το θάνατο του αγαπημένου μας σκύλου, Δία, που κατείχε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες ως ο ψηλότερος αρσενικός σκύλος στο κόσμο. Ο Δίας πέθανε από πνευμονία σχετιζόμενη με τον ακρωτηριασμό στην αγκαλιά της μητέρας του, με γρατζουνιές στο αυτί και φιλιά μέχρι το τέλος. Ήταν τρεισήμισι ετών».

Μεγάλη κινητοποίηση του κόσμου για δωρεές

Για τις ανάγκες της περίθαλψης του Δία η Μπρίτανι είχε δημιουργήσει μία καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης, ιδρύοντας έναν ιστότοπο, τον «GoFundMe». Ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια αυτή με τις δωρεές να φτάνουν τα 12.000 δολάρια.

Ο κόσμος που έβλεπε την Μπρίτανι με τον Δία αναρωτιόταν αν ήταν άλογο. Η ίδια περιγράφει τον Μεγάλο Δανό ως ένα χαλαρό και πανέξυπνο σκυλί, το οποίο έπινε νερό από το νεροχύτη και «έκλεβε» λιχουδιές από το τραπέζι.

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024