Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φεστιβάλ Φιλοζωίας: Το Πεδίο του Άρεως θα γεμίσει σκύλους το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου

Φεστιβάλ Φιλοζωίας: Το Πεδίο του Άρεως θα γεμίσει σκύλους το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου

Το πρώτο Φεστιβάλ Φιλοζωίας είναι εδώ και θα φιλοξενηθεί στο Πεδίον του Άρεως.

Γεγονός είναι το πρώτο Φεστιβάλ Φιλοζωίας αφού φιλοξενείται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Πεδίον του Άρεως.

Οι ώρες που θα διεξάγεται το φεστιβάλ που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής είναι από τις 11:00 το πρωί έως τις 20:00 το απόγευμα.

Οι επισκέπτες στο Φεστιβάλ μπορούν να βρουν ζώα συντροφιάς για υιοθεσία

Δωρεάν είσοδος

Όπως τονίζεται, «η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει δράση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με τη φροντίδα και την προστασία των ζώων συντροφιάς και διοργανώνει το πρώτο Φεστιβάλ Φιλοζωίας με ελεύθερη είσοδο.

Στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2023, το Πεδίο του Άρεως, ανοίγει τις «πόρτες» του και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια συναρπαστική γιορτή με επίκεντρο τους τετράποδους φίλους μας.

Για δύο ολόκληρες ημέρες, φιλοζωικές οργανώσεις, κτηνίατροι, groomers, εκπαιδευτές καθώς και αφοσιωμένοι εθελοντές που αγαπούν τα ζώα, θα συναντηθούν στο Μητροπολιτικό Πάρκο της Περιφέρειας Αττικής μετατρέποντας το κέντρο της πόλης μας σε έναν χώρο αναψυχής και ενημέρωσης.

Το γνωστό σε όλους μας κόκκινο τραινάκι θα μεταφέρει τους επισκέπτες μαζί με τους σκύλους τους από το Σύνταγμα μέχρι το Πεδίον του Άρεως το Σάββατο και την Κυριακή από τις 12.00 έως τις 18.00. Μια προσφορά από την Δ/νση Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων.

Ζώα συντροφιάς προς υιοθεσία

Ο επισκέπτης μπορεί να ξεκινήσει τη βόλτα του από τα Φιλοζωικά Σωματεία της Αττικής και τα ζώα συντροφιάς που είναι προς υιοθεσία και αναζητούν το παντοτινό τους σπίτι. Τα Petcity διοργανώνουν ειδικά για το WOOF την «Ημέρα Υιοθεσίας» με ιδιαίτερους προσκεκλημένους τα ζώα συντροφιάς που σώθηκαν από τις πυρκαγιές και τις πρόσφατες πλημμύρες και ψάχνουν τη νέα τους οικογένεια.

Σκύλοι στο Φεστιβάλ Φιλοζωίας ψάχνουν το παντοτινό τους σπίτι.

Εκεί θα βρείτε και όμορφα αντικείμενα αλλά και λιχουδιές προς πώληση. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των φιλοζωικών οργανώσεων.

Δύο μεγάλοι, ειδικά διαμορφωμένοι στίβοι από την Core & την Nature’sTrainers θα φιλοξενήσουν agility, dog frisbee, dog dancing, υπακοή και άλλες πολλές διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές επιδείξεις.

Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα οργανώνονται παιχνίδια για τους επισκέπτες με τους σκύλους με πολλά δώρα για τους νικητές. Η Μαίρη Μηλιαρέση, η Κατερίνα Ζαρίφη και ο Παναγιώτης Χατζηδάκης θα αναλάβουν τους διαγωνισμούς για την «πιο χαρούμενη ουρά», «την πιο αστεία φάτσα» και το «πιο αταίριαστο ζευγάρι» με μεγάλα δώρα.

Το τεράστιο υπαίθριο κομμωτήριο από την Animology, σας περιμένει για να περιποιηθεί το κατοικίδιο σας και να σας δείξει το σωστό τρόπο περιποίησης. Συμβουλές για τη σωστή περιποίηση του τριχώματος, διαδικασία αξιολόγησης σκύλων, παιχνίδια εκπαίδευσης για παιδιά αλλά και μεγάλους, βιωματικές εμπειρίες, πολλά εργαστήρια και μια απίστευτη εμπειρία Εικονικής Πραγματικότητας από το Athens Digital Art Festival.

Υπέροχα Photobooths, Food corner & ένα μοναδικό Dog Snack Bar σας περιμένουν.

Προβολή ταινίας και συναυλία

Το Σάββατο το βράδυ στις 20.30 θα προβληθεί η ταινία “A Dog’s Way Home”, σε ένα διαμορφωμένο από την Elpedison «υπαίθριο σινεμά»!!

Και την Κυριακή το Φεστιβάλ θα κλείσει στις 20.30 με μια συναυλία από τους SwingingCats

Βάλτε λοιπόν άνετα ρούχα και παπούτσια, πάρτε τον σκύλο σας και ελάτε να σας ξεναγήσουν οι Εθελοντές της Mars Hellas στο πιο συναρπαστικό φεστιβάλ για ζώα να περάσετε δύο μέρες γεμάτες με όμορφες μουσούδες».

Οδηγίες για τους επισκέπτες

  • Όλοι οι σκύλοι πρέπει να είναι με λουρί
  • Απαγορεύονται σκύλες σε οίστρο
  • Σκύλοι επιθετικοί θα απομακρύνονται από το Φεστιβάλ
  • Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων τους

Sports in

Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του BCL

Η Μάλαγα πέρασε από τον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον τελικό του BCL.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024