Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μάικλ Κέιν: «Σταδιακά συνειδητοποιείς ότι πλησιάζεις στο θάνατο»

Μάικλ Κέιν: «Σταδιακά συνειδητοποιείς ότι πλησιάζεις στο θάνατο»

Ο Βρετανός ηθοποιός συγκαταλέγεται μεταξύ των δυο στα χρονικά ηθοποιών (μαζί με τον Τζακ Νίκολσον) οι οποίοι έχουν προταθεί σαν υποψήφιοι των βραβείων Όσκαρ κάθε δεκαετία από το 1960 και έπειτα.

Μάικλ Κέιν σε πρόσφατη συνέντευξη του μιλά για την απόφασή του να αποσυρθεί απο την καλλιτεχνική δράση του συμπληρώνοντας πλέον τα 90 του χρόνια.

Οι σκέψεις του ηθοποιού έγιναν γνωστές πριν δυο χρόνια, όταν ο Βρετανός καλλιτέχνης  είχε ανακοινώσει ότι η ταινία «Best Sellers» θα ήταν η τελευταία της καριέρας του. Λίγο μετά οι εκπρόσωποί του βγήκαν δημόσια να διευκρινίσουν ότι τα λόγια του Caine έγιναν εκ παραδρομής και πως σκεφτόταν να παίξει σε άλλες δύο ταινίες.

Τώρα όμως ο Caine όντας σε προχωρημένη ηλικία επιβεβαίωσε αυτό που αναπόφευκτα θα γινόταν, δηλαδή την απόσυρσή του στο πλαίσιο μιας συνέντευξή του στην The Telegraph.

«Πάτησα τα αναθεματισμένα τα 90 και δεν μπορώ να περπατήσω κανονικά και όλα αυτά. Κατά κάποιον τρόπο έχω αποσυρθεί πλέον.» είπε χαρακτηριστικά. Εφόσον ισχύει η δήλωσή του τότε η τελευταία ταινία της λαμπρής καριέρας του θα είναι το «The Great Escaper».

Τουλάχιστον εγώ έζησα μέχρι τα 90

Δεν μπορείς να τρέξεις, δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο

Η τελευταία τανία

Στην ταινία «The Great Escaper», που σκηνοθέτησε ο Oliver Parker, ο Μάικλ Κέιν αναλαμβάνει το ρόλο ενός Βρετανού βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος δραπετεύει από ένα γηροκομείο προκειμένου να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις μνήμης για την 70ή επέτειο της D-Day στη Γαλλία. Η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία και πρωταγωνιστεί η αείμνηστη Glenda Jackson στον τελευταίο της ρόλο.

Ήμουν τόσο χαρούμενος που το έκανα

«Μου άρεσε πολύ ο χαρακτήρας του Bernie. Πιστεύω ότι ήταν απίστευτος και είναι τόσο όμορφα γραμμένος. Με τον Covid και όλα αυτά, δεν είχα κάνει ταινία εδώ και τρία χρόνια και νόμιζα ότι είχα τελειώσει. Και ξαφνικά το έκανα – και πέρασα τόσο υπέροχα.»

Η ανάληψη ενός ρόλου στην ηλικία του αποδείχθηκε επίπονη για τον Κέιν, ο οποίος εξήγησε λέγοντας: «Μου έδωσαν ένα πολύ καλό μπαστούνι και μπόρεσα να κάνω σκηνές που το χρειάζονταν. Τις έκανα μόνο μια φορά και μετά έπεφτα κάτω.»

Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός αποφάσισε να αποσυρθεί από την υποκριτική

Οι δυσκολίες στον ρόλο

«Προσέχαμε να διασφαλίσουμε ότι ο Μάικλ δεν θα δούλευε πολύ σκληρά», διευκρίνισε ο σκηνοθέτης του Κέιν, Όλιβερ Πάρκερ. «Δεν θα έπρεπε να διαπραγματευτεί να κινείται με τον ρυθμό που έκανε. Αλλά το ότι επέστρεψε στην υποκριτική, αφού είχε καιρό να γυρίσει ταινία, και μάλιστα με τον τρόπο που το έκανε, ήταν κάτι το ιδιαίτερο».

Τα 90 χρόνια και το τέλος που έρχεται

«Το χειρότερο πράγμα είναι ότι τόσα πολλά εξαφανίζονται από τη ζωή σου. Δεν μπορείς να τρέξεις, δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο και σταδιακά συνειδητοποιείς ότι πλησιάζεις στο θάνατο.

Ο θάνατος θα μπορούσε να είναι προ των πυλών στα 90. Αλλά είμαι αρκετά ευτυχισμένος. Κάθομαι εδώ και γράφω, κάνω τα δικά μου πράγματα. Μου αρέσει. Έχω δύο παιδιά, τρία εγγόνια και μια σύζυγο… Όλοι θα με ακολουθήσουν κάποια στιγμή. Κανείς δεν πρόκειται να πει:

«Λυπάμαι πολύ που θα πεθάνεις – μακάρι να ήσουν σαν εμένα και να μην πέθαινες». Όλοι θα πεθάνουν. Τουλάχιστον εγώ έζησα μέχρι τα 90. Δεν πέθανα στα 9 ή στα 19 ή στα 29. Είμαι 90, και είχα την καλύτερη δυνατή ζωή που θα μπορούσα να φανταστώ. Την καλύτερη δυνατή σύζυγο και την καλύτερη δυνατή οικογένεια. Μπορεί να μην είναι μια οικογένεια που άλλοι άνθρωποι θα έλεγαν ότι είναι η καλύτερη δυνατή οικογένεια – αλλά για μένα είναι η καλύτερη δυνατή οικογένεια».

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024