Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ράιαν Γκόσλινγκ: O Ken ετοιμάζεται για τα Όσκαρ - Θέλει να διεκδικήσει το χρυσό αγαλματίδιο

Ράιαν Γκόσλινγκ: O Ken ετοιμάζεται για τα Όσκαρ – Θέλει να διεκδικήσει το χρυσό αγαλματίδιο

Η ταινία συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και να είναι η πλέον εμπορικά επιτυχημένη στην ιστορία της Warner Bros.

Αφού «έσπασε» τα ταμεία παγκοσμίως, ξεπερνώντας τα 1,342 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, η «Barbie» ετοιμάζεται να κατακτήσει και τα Όσκαρ.

Η Warner Bros. σκέφτεται να προωθήσει την υποψηφιότητα του Ράιαν Γκόσλινγκ στην επόμενη τελετή απονομής, για την ερμηνεία του ως Ken.

Ο ηθοποιός θέλει να διεκδικήσει το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου, όπως ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ για τον ρόλο του στο «Oppenheimer».

Στις 11 Ιανουαρίου θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει το Variety, η ταινία θα διεκδικήσει και το βραβείο για το καλύτερο πρωτότυπο σενάριο.

«Οι επίσημοι τίτλοι στην οθόνη της ταινίας γράφουν «βασισμένη στην ‘Barbie’της Mattel», δηλαδή μια κούκλα που κατασκευάζεται από μια εταιρεία παιχνιδιών, και όχι «ήδη δημοσιευμένο υλικό», όπως ορίζει η κατηγορία. Παρ’ όλα αυτά, η πρωτότυπη και δημιουργική ιστορία της ήταν ένα από τα πιο αναγνωρισμένα στοιχεία της ταινίας, γεγονός που σίγουρα βάζει τους Gerwig και Baumbach στην πρώτη γραμμή της κούρσας του Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου, όπου αναμένεται να ανταγωνιστεί ταινίες όπως το «The Holdovers» της Focus Features και το «Past Lives» της A24», σημειώνει το ρεπορτάζ του Variety.

Βέβαια, τίποτα δεν έχει επισημοποιηθεί αφού οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν στις 11 Ιανουαρίου 2024.

«Η «Barbie» θα μπορούσε δυνητικά να διεκδικήσει τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σχεδιασμού παραγωγής, φωτογραφίας, ενδυματολογίας, μοντάζ, μακιγιάζ και κομμωτηρίου, ήχου, οπτικών εφέ και πρωτότυπης μουσικής», επισημαίνει το ίδιο ρεπορτάζ του Variety.

Όσο για την Μάργκοτ Ρόμπι και μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα στην κατηγορία Α’ Γυναικείου; Για την ώρα δεν έχει γίνει κάτι γνωστό.

Η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της Warner Bros

Την ίδια ώρα, η «Barbie» συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και να γίνεται η πλέον εμπορικά επιτυχημένη στην ιστορία της Warner Bros, ξεπερνώντας τα 1,342 δισ. δολάρια και αφήνοντας πίσω της ακόμα και το «Harry Potter».

Ειδικότερα, τα έσοδα της ταινίας στις ΗΠΑ ανέρχονται στα 592,8 εκατομμύρια δολάρια και 745,5 εκατομμύρια δολάρια στο εξωτερικό.

Ήδη, οι πωλήσεις εισιτηρίων της «Barbie» ξεπέρασαν το «The Super Mario Bros. Movie» της Illumination και της Universal η οποία ήταν η πιο κερδοφόρα ταινία του 2023 μέχρι στιγμής στο εγχώριο box office.

Τις επόμενες ημέρες όμως αναμένεται να ξεπεράσει τις εισπράξεις και στο παγκόσμιο box office ύψους 1,36 δισ. δολαρίων για να γίνει η κορυφαία κερδοφόρα ταινία της χρονιάς παγκοσμίως.

Sports in

Άποντος ο Σλούκας στην Euroleague για πρώτη φορά μετά το 2019

Δεν έβαλε ούτε πόντο για πρώτη φορά μετά τις 30 Οκτωβρίου 2019 σε ένα Φενερμπαχτσέ – Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024