Μάικλ Κέιν – Ο 88χρονος ηθοποιός μετά από 151 ταινίες δεν σκέφτεται τη σύνταξη
Ο Μάικλ Κέιν παρέλαβε το βραβείο του KVIFF
Ο Βρετανός ηθοποιός Μάικλ Κέιν τιμήθηκε φέτος από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κάρλοβι Βάρι για τη συνεισφορά του στον παγκόσμιο κινηματογράφο εδώ και έξι δεκαετίες.
Ο Μάικλ Κέιν παρέλαβε το βραβείο του KVIFF και ήταν παρών στην προβολή της πρώτης ταινίας που σκηνοθέτησε η Λίνα Ρόσλερ, στην οποία ο ίδιος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Στην ταινία «Best Sellers» ο Μάικλ Κέιν υποδύεται έναν δύστροπο συγγραφέα. «Έχω συναντήσει τόσους πολλούς συγγραφείς και τους έχω υποδυθεί όλους. Οι συγγραφείς πίνουν πολύ επειδή είναι μόνοι τους. Έχω γράψει έξι βιβλία, οπότε το ξέρω» τόνισε ο ηθοποιός σε συνέντευξή του στο Variety.
Αναφερόμενος στους ρόλους που έχει υποδυθεί και του άρεσαν περισσότερο είπε ότι είναι στις ταινίες «The Man Who Would Be King», «Alfie» και «Youth». Για την τελευταία ταινία με τον Πάολο Σορεντίνο σημείωσε ότι κέρδισε το βραβείο της Γερμανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αλλά αγνοήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Αμερική.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Τζον Χιούστον, σκηνοθέτη της ταινίας «The Man Who Would be King». «Ήταν σπουδαίος, σπουδαίος σκηνοθέτης. Και τον συνάντησα αρκετές φορές. Δεν υπάρχει άλλος, όπως ο Τζον Χιούστον» είπε.
Ο Μάικλ Κέιν στη συνέντευξή του τόνισε ότι του αρέσει να γράφει βιβλία μυθοπλασίας. «Είναι σαν να γράφεις βιογραφία, αλλά μπορείς να πεις όλα τα ψέμματα» είπε.
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι έχει εμφανιστεί σε 151 ταινίες, εξήγησε ότι δεν ήθελε να συμμετάσχει σε τόσες πολλές. «Δεν απέρριψα ποτέ κάτι. Ήμουν ένας εργάτης. Ήθελα να εργάζομαι, να εργάζομαι, να εργάζομαι» ανέφερε.
Ο Μάικλ Κέιν 88 ετών τόνισε ότι είχε σκεφτεί να συνταξιοδοτηθεί όταν ήταν 65 ετών, ότι είχε κουραστεί, όμως πρόσθεσε ότι αν το είχε κάνει δεν θα είχε κερδίσει βραβείο Όσκαρ, δεν θα είχε συμπρωταγωνιστήσει με τον Τζακ Νίκολσον και δεν θα είχε ρόλους σε ταινίες του Κρίστοφεραν Νόλαν.
- Σαρλίζ Θερόν: Απόλυτη επιζήσασα – Ρισκάρει τα πάντα, επιβιώνει, προκαλεί ίλιγγο στο Μανχάταν
- Θεσσαλονίκη: Μέσα σε λίγες ώρες βεβαιώθηκαν από την Τροχαία 793 παραβάσεις
- «Ο Μάικ Τζέιμς αυτοπροτάθηκε στη Μπαρτσελόνα»
- Εννέα συμφωνίες υπέγραψαν Μητσοτάκης και Μακρόν – Τι περιλαμβάνουν
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Παναγιώτης Δουδωνής: Ληστεία μετά φιλοδωρήματος τα νέα μέτρα της κυβέρνησης
- Άγιος Δημήτριος: Με αυτό το μαχαίρι δολοφονήθηκε ο 27χρονος στο Πάρκο Ασυρμάτου
- «Έβραζε» με τη διαιτησία ο Αρμπελόα: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό…»
- Μάγια: Mια αίθουσα συμβουλίου αποκαλύπτει πώς άλλαξε η εξουσία πριν από 1.000 χρόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442