Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ποιος είναι ο Ρώσος ολιγάρχης που συμπρωταγωνιστεί στο δράμα «Μπραντζελίνα»

Ποιος είναι ο Ρώσος ολιγάρχης που συμπρωταγωνιστεί στο δράμα «Μπραντζελίνα»

Ο Μπραντ κατηγορεί την Αντζελίνα ότι δεν είχε δικαίωμα να πουλήσει στον Σέφλερ το μερίδιο της στον αμπελώνα τους στην Προβηγκία.

Η σύγκρουση ανάμεσα στον Γιούρι Σέφλερ και τον Μπραντ Πιτ για έναν αμπελώνα της Προβηγκίας και το περίφημο ροζέ κρασί του, αποδεικνύει αυτό που πρώτος είχε πει ο Ρωμαίος σατιρικός ποιητής Γιουβενάλης, ότι «λίγες είναι οι διαμάχες που δεν έχουν ξεκινήσει από μια γυναίκα».

Σε αυτήν την περίπτωση ο λόγος γίνεται για την πανέμορφη Αντζελίνα Τζολί και την απόφαση της να πουλήσει το 2021 στον Ρώσο μεγιστάνα το μερίδιο της στον προαναφερόμενο αμπελώνα, που είχε αγοράσει το 2008 με τον Αμερικανό ηθοποιό, πρώην σύζυγο της, την εποχή του μεγάλου ερωτά τους.

Ο Σέφλερ, ο οποίος βρίσκεται εδώ και 20 χρόνια επίσης σε σύγκρουση με το Κρεμλίνο για τα δικαιώματα της διάσημης βότκα Stolichnaya, έδωσε 64 εκατομμύρια δολάρια στην Τζολί για την απόκτηση του αμπελώνα Château Miraval, που συνολικά μετρά 300 στρέμματα. Ωστόσο, έχει βρει τον μπελά του με τον Πιτ, που αμφισβητεί στα δικαστήρια ξανά και ξανά το δικαίωμα της πρώην συζύγου του να προχωρήσει εξαρχής σε αυτή την πώληση.

Ένα εύγευστο ροζέ με 17 εκατομμύρια ευρώ κέρδη το 2022

Το κάποτε πολύ αγαπημένο ζευγάρι είχε ανακαλύψει το γραφικό κάστρο του 17ου αιώνα στην Προβηγκία σε μια πτήση με ελικόπτερο πάνω από τη Νότια Γαλλία, ενώ έψαχνε να αγοράσει ένα ακίνητο στην Ευρώπη. Το Miraval και τα 300 στρέμματα αμπελώνα που το συνοδεύουν αποδείχθηκε μια έξυπνη επένδυση για τους δύο Αμερικανούς ηθοποιούς, που έβγαλαν ένα υπέροχο ροζέ κρασί σε ένα χαρακτηριστικά πλατύ μπουκάλι, που αύξησε τις πωλήσεις του σε όλο τον κατά 40% από το 2002 έως το 2018.

Όπως σημειώνουν οι Financial Times, το τεράστιο ενδιαφέρον για τα κρασιά της ευρύτερης περιοχής αποδεικνύει η εξαγορά δύο άλλων οινοποιείων, του Château d’Esclans, που βγάζει το επίσης δημοφιλές ροζέ κρασί Whispering Angel και του Château Minuty από την LVMH, που φέτος την άνοιξη αποτέλεσε την πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία με κεφαλαιοποίηση άνω των 500 δισ. δολαρίων.

Ο Σέφλερ βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη και για τα δικαιώματα της βότκας Stolichnaya

Ομοίως είναι πολλές οι διασημότητες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού που αποφασίζουν να επενδύσουν στους αμπελώνες της Γαλλίας και της Ιταλίας, όπως η Κάιλι Μινόγκ, αλλά και ο Τζον Μπον Τζόβι. Το πρώην ζευγάρι, που κυριάρχησε επί μακρόν στα πρωτοσέλιδα του Τύπου, αφού ο κεραυνοβόλος έρωτας τους στο πλατό της ταινίας «Mr & Mrs Smith» σήμανε το τέλος του γάμου εκείνου με την αγαπημένη όλης της Αμερικής, και όχι μόνο, Τζένιφερ Άνιστον, είχε στο εγχείρημα του τη βοήθεια του διάσημου οινοποιού Μαρκ Περίν, γεγονός που εξηγεί πως η φίρμα που δημιούργησαν είχε περισσότερα από 17 εκατομμύρια ευρώ κέρδη για το 2022.

Μπραντ vs Αντζελίνα

Ο Πιτ αμφισβητεί το δικαίωμα της Τζολί να πουλήσει, υποστηρίζοντας σε αγωγή που κατέθεσε εναντίον της, πέρυσι ότι είναι αυτός που έχει το δικαίωμα της πρώτης άρνησης στην πώληση. Η Αμερικανίδα ηθοποιός απάντησε ότι είχε προσφερθεί να πουλήσει το μερίδιό της στον ηθοποιό, αλλά οι συζητήσεις μεταξύ τους απέτυχαν, αφότου ο Πιτ εισήγαγε μια διάταξη που την εμπόδιζε να μιλά δημόσια για τα γεγονότα που οδήγησαν στο χωρισμό, αναγκάζοντάς την να ψάξει αλλού για αγοραστή.

Στο μεταξύ, ο όμιλος Stoli, η εταιρεία του Σέφλερ, που βρέθηκε κατά λάθος στο μέσο αυτού του πολύ δύσκολου διαζυγίου σε συνέχειες, ισχυρίζεται ότι δεν του επιτρέπεται να λειτουργήσει τον αμπελώνα Miraval εξαιτίας των δικαστικών ενεργειών του βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιού.

Η Τζολί μαζί με τον Σέφλερ, που ζει αυτοεξόριστος πρώτα στην Ελβετία και σήμερα στο Λουξεμβούργο από το 2002, κατηγορούν τον Πιτ και την ομάδα του ότι ξεκίνησαν μια «ξενοφοβική, αναληθή εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον τους αντάξιας του ίδιου του Πούτιν». Από την πλευρά τους οι δικηγόροι του Πιτ κατηγόρησαν την αντίπαλη πλευρά ότι εξανάγκασε τον Αμερικανό ηθοποιό σε συνεργασία με «έναν άγνωστο με δηλητηριώδεις διασυνδέσεις και προθέσεις», ο οποίος απειλεί να βλάψει ανεπανόρθωτα την προσεκτικά και με κόπο χτισμένη καλή φήμη του Miraval» λόγω των ύποπτων σχέσεων τους με τον στενό κύκλο του Ρώσου προέδρου.

Ο Σέφλερ μακριά από τον Πούτιν

Σε επίσημη ανακοίνωση του ο όμιλος Stoli Group αρνήθηκε τα παραπάνω, προβάλλοντας τον 20ετή αγώνα του ιδρυτή του εναντίον του Πούτιν και του καθεστώτος του, φέρνοντας ως αποδείξεις τις επιδρομές, τις εκστρατείες συκοφαντήσεις και τις απόπειρες δηλητηριάσεων, που έχουν γίνε στα στελέχη του όλο αυτό το χρονικό διάστημα που αγωνίζεται για τα δικαιώματα της διάσημης βότκας.

Το ροζέ κρασί Miraval αύξησε τις πωλήσεις του κατά 40% από το 2002 έως το 2018

Όσον αφορά τον ίδιο τον Σέφλερ, που κρατά χαμηλό προφίλ σε όλο αυτό το συζυγικό δράμα, που γεμίζει και πάλι σελίδες επί σελίδων, άτομο που εργάζεται στο πλευρό του αποκάλυψε στη βρετανική εφημερίδα ότι είναι επιθυμία του ιδίου να μην φαίνεται, ώστε να αποφεύγει το ραντάρ της ρωσικής κυβέρνησης.

Στον χώρο του αλκοόλ, όμως, έχει τη φήμη του εμπρηστή των καταστάσεων, όπως απέδειξε η άλλη δικαστική του περιπέτεια με στέλεχος του ομίλου του την περίοδο του κοροναϊού που τον κατηγόρησε ότι τον απέλυσε, επειδή αρνήθηκε να μειώσει τους μισθούς κατά 30%, είτε τώρα που επιχειρεί να προωθήσει τη βότκα Stolichnaya με το όνομα Stoli για να κρατήσει ξεκάθαρες αποστάσεις από τον Πούτιν και τον πόλεμο του στην Ουκρανία. Ο όμιλος, που έχει κτήματα στην Ιταλία, την Ισπανία και την Αργεντινή, δεν θα είχε πρόβλημα να εξαγοράσει και το μερίδιο του Πιτ, αλλά ο Αμερικανός ηθοποιός, όπως λένε οι δικοί του άνθρωποι, «δεν σκοπεύει να υποχωρήσει μπροστά σε κανέναν νταή»…

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024