Μητσοτάκης – Ερντογάν: Μετατίθεται η συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών το πρόγραμμα του πρωθυπουργού αλλάζει
Αρχικά η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν ήταν προγραμματισμένη για τις 18 Σεπτεμβρίου, αλλά εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών ο πρωθυπουργός δεν θα ταξιδέψει τη Δευτέρα για Νέα Υόρκη.
Έτσι η συνάντηση των δύο ηγετών μετατίθεται για τις 20-22 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες κρίθηκε αναγκαίο να μείνει στην Αθήνα ο πρωθυπουργός, προκειμένου να διαχειριστεί την κατάσταση.
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει μεταβληθεί εξαιτίας των εξελίξεων
Αύριο μεταβαίνει στο Στρασβούργο για το ζήτημα της έκτακτης ενίσχυσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει μεταβληθεί εξαιτίας των εξελίξεων και αυτό επηρεάζει και το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη στην έδρα του ΟΗΕ, που θα αναβληθεί για δύο ημέρες.
Συνάντηση με την πρόεδρο της Κομισιόν στο Στρασβούργο
Στο Στρασβούργο ο πρωθυπουργός θα έχει αρχικά συνάντηση με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, και στη συνέχεια με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με θέμα τη στήριξη της χώρας μας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πρόσφατων φυσικών καταστροφών.
Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες στις οποίες από την πλευρά της κυβέρνησης θα συμμετέχουν: ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς.
- Τουρκία: Μια δικαστής θύμα απόπειρας γυναικοκτονίας μέσα σε δικαστήριο από τον εισαγγελέα πρώην σύζυγό της
- Η Ελληνίδα Katherine Embiricos στο κόκκινο χαλί των Χρυσών Σφαιρών με ένα πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ
- LIVΕ: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Κωνσταντινίδης: «Οι συγγενείς δεν θα σταθούν πολιτικά δίπλα στη Μαρία» – Άτυπος όρος η μη εμπλοκή των μελών σε κόμματα
- Τριανταφύλλου: Η κυβέρνηση προστάτευε την Intellexa και το αντίστροφο – Οι υποκλοπές λειτούργησαν ως ΣΔΙΤ
- Επίθεση φιλίας – Πρόσωπο του Τραμπ επέλεξε η Meta για νέο της πρόεδρο
- Σλοβενία – Ελλάδα 8-23: Τη διέλυσε και θα παίξει την πρωτιά με την Κροατία
- Πάτρα: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 16χρονης – Το μήνυμα του πατέρα της – Τι λέει ο οδηγός ταξί που την μετέφερε στην Αθήνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442