Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Ο Μπάιντεν συνδέει συνεχώς το θέμα των F16 με τη Σουηδία

Ερντογάν: Ο Μπάιντεν συνδέει συνεχώς το θέμα των F16 με τη Σουηδία

Συναντήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20, στο Νέο Δελχί.

Σύντομη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20, στο Νέο Δελχί, στη διάρκεια της οποίας ετέθη και το θέμα των F-16 που ζητάει η Τουρκία από τις ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της Συνόδου ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε: «Είχαμε μια συνάντηση με τον κ. Μπάιντεν, έστω και όρθιοι. Εκεί συζητήσαμε και το θέμα των F-16».

Το… παράπονο του Ερντογάν

«Επανειλημμένως είπε ότι (το ζήτημα) συνδέεται με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ» είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, προσθέτοντας:

«Αν εσύ συνδέεις τα F-16 με τη Σουηδία και λες ότι υπάρχει το Κογκρέσο μου να υπολογίσω, έχω και εγώ το δικό μου Κογκρέσο που είναι η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση είναι αυτή που θα αποφασίσει και όχι ο ίδιος για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

«Η Σουηδία πρέπει να κάνει τα καθήκοντά της» συμπλήρωσε προσθέτοντας πως «η προσέγγιση αυτή μας ενοχλεί σοβαρά».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γενς Στόλτενμπεργκ, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκτίμησε ότι πολύ σύντομα η Σουηδία, θα γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ.

Ακόμη, ανέφερε ότι στο Βίλνιους συμφωνήθηκε η έκδοση μίας δήλωσης στην οποία εκφράζεται ξεκάθαρα τι θα πρέπει να γίνει από την πλευρά της Σουηδίας, ενώ η Τουρκία ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει σε επικύρωση το συντομότερο δυνατόν, προσέθεσε. Ο κ. Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ότι αυτό «το επανέλαβε πολλές φορές ο Πρόεδρος Ερντογάν. Περιμένω λοιπόν ότι όταν το τουρκικό κοινοβούλιο συνεδριάσει ξανά αργότερα το φθινόπωρο, η επικύρωση θα λάβει χώρα το συντομότερο δυνατόν»

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024