Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σουηδία: Ομοίωμα του Ερντογάν με σημαία των ΛΟΑΤΚΙ – Νέος κύκλος αντιπαράθεσης με την Τουρκία

Σουηδία: Ομοίωμα του Ερντογάν με σημαία των ΛΟΑΤΚΙ – Νέος κύκλος αντιπαράθεσης με την Τουρκία

Το ομοίωμα του προέδρου της Τουρκίας, Ερντογάν επανεμφανίζεται κρατώντας την σημαία του ουράνιου τόξου στο Pride της Στοκχόλμης

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης της Τουρκίας με τη Σουηδία άνοιξε με την συμμετοχή χθες, Σάββατο, Κούρδων διαδηλωτών σε συγκέντρωση μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ στη Στοκχόλμη.

Το επίμαχο συμβάν

Οι διαδηλωτές έφεραν ομοίωμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που κρατούσε τη σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και ύψωσαν σύμβολα και πανό της οργάνωσης ΡΚΚ.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία φώναξαν επίσης συνθήματα κατά της αίτησης της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και απαίτησαν να μην γίνουν δεκτοί οι όροι της Τουρκίας.

Η αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε έντονα στο γεγονός μέσω του εκπροσώπου του Κυβερνώντος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ.

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο το γεγονός ότι για άλλη μια φορά, σε μια εκδήλωση στη Στοκχόλμη σήμερα (5 Αυγούστου), επετράπη σε μια ομάδα που πρόσκειται στο PKK να κάνει προπαγάνδα με τα σύμβολα της τρομοκρατικής οργάνωσης και να ασχημονήσει κατά του προέδρου μας. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στη Σουηδία τις δεσμεύσεις της να αποτρέψει τις δραστηριότητες του PKK και των προεκτάσεών του» αναφέρει στην ανακοίνωσή το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Επιπλέον, σε ανάρτησή του στο Twitter, o Ομέρ Τσελίκ σημείωσε: «Περιμένουμε μια αποτελεσματική και συνεπή πολιτική από τη Σουηδία κατά όλων των εγκλημάτων μίσους, μακριά από τη λογική των δύο μέτρων και σταθμών, στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Περιμένουμε μια συνεπή πολιτική».

Διαχρονικά οι σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών βρίσκονται σε… αναταραχή

Υπενθυμίζεται ότι το αμφιλεγόμενο ομοίωμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ήδη κερδίσει τη διεθνή προσοχή νωρίτερα φέτος, όταν κρεμάστηκε ανάποδα από τους αστραγάλους έξω από το δημαρχείο της Στοκχόλμης από την κουρδική ομάδα Rojava Committees.

Το περιστατικό είχε προκαλέσει κορύφωση των εντάσεων μεταξύ Σουηδίας και Τουρκίας, μετά την αίτηση της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024