Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιδιοκτήτης στη Ρόδο αρνήθηκε στέγη σε ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένεια ενώ καιγόταν το νησί

Ιδιοκτήτης στη Ρόδο αρνήθηκε στέγη σε ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένεια ενώ καιγόταν το νησί

«Αν ήμασταν ένας άνδρας και μια γυναίκα, θα μας είχαν δώσει ένα σπίτι».

Ένα γκέι ζευγάρι καταγγέλλει ότι ένας ιδιοκτήτης σπιτιού ότι αρνήθηκε σε αυτούς και το παιδί τους να βρουν καταφύγιο όταν έφυγαν από την πυρκαγιά στη Ρόδο, επειδή δεν ήταν μια ετερόφυλη οικογένεια.

Ο Sean Palmer και ο Matt Smith έμειναν αιφνιδιασμένοι, αφού ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος αρχικά τους είχε προσφέρει καταφύγιο, τους είπε ότι δεν αποτελούσαν οικογένεια.

Το ζευγάρι από το Ηνωμένο Βασίλειο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το ξενοδοχείο του στους Πεύκους Ρόδου, ενώ βρισκόταν σε διακοπές με τον εξάχρονο γιο τους.

Όπως δήλωσαν στο πρακτορείο PA, κατά τη διάρκεια της εκκένωσης αναγκάστηκαν να περάσουν μια νύχτα σε ένα σχολείο.

“Το νερό και το ρεύμα χάνονταν και επανέρχονταν στο ξενοδοχείο. Μέχρι την Παρασκευή, μπορούσες να καταλάβεις ότι οι πυρκαγιές είχαν χειροτερέψει πολύ, επειδή μπορούσες να μυρίσεις τον καπνό”.

Αφού τους πρόσφεραν ένα μέρος για να μείνουν μέχρι την πτήση τους πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο, έφτασε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και τους είπε ότι περίμενε μια οικογένεια, κάτι στο οποίο ο Palmer απάντησε: “Είμαστε οικογένεια”. Ο ιδιοκτήτης απάντησε: “Όχι ένας άνδρας και μια γυναίκα” και τους άφησε πίσω, σύμφωνα με το Pink News.

Αν ήμασταν στρέιτ θα μας είχαν βοηθήσει

“Μείναμε εντελώς άναυδοι. Υποθέτω ότι εξαρτάται από αυτούς ποιον θα έχουν στο σπίτι. Αν ήμασταν ένας άνδρας και μια γυναίκα, θα μας είχαν δώσει ένα σπίτι”, δήλωσε ο Palmer.

Οι Έλληνες αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν τους ντόπιους ότι η πλειονότητα των πυρκαγιών ήταν υπό έλεγχο μέχρι την Παρασκευή 30 Ιουλίου, αλλά οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι ο κίνδυνος περαιτέρω εστιών παραμένει.

Το ζευγάρι είπε ότι κατάλαβε ότι η κατάσταση ξεφεύγει, αφού το ρεύμα στο ξενοδοχείο τους άρχισε να αυξομειώνεται νωρίς το απόγευμα.

Η οικογένεια έλαβε ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης από την κυβέρνηση σε λιγότερο από μια ώρα αφότου πήγε για ύπνο, η οποία προέτρεπε όσους βρίσκονταν εκεί να εκκενώσουν αμέσως την περιοχή.

“Ένιωσα αδιαθεσία και σκέφτηκα: Συμβαίνει στ’ αλήθεια αυτό; Πόσο κοντά είναι η φωτιά; Πήγαμε στη ρεσεψιόν και υπήρχαν παντού συναγερμοί που χτυπούσαν. Η κατάσταση ήταν εξωπραγματική”.

Η οικογένεια στάθηκε μαζί με εκατοντάδες ανθρώπους περιμένοντας ένα λεωφορείο να τους μεταφέρει σε ένα κοντινό σχολείο, όπου κοιμήθηκαν τη νύχτα. Μετά το περιστατικό με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, το ζευγάρι αντ’ αυτού έλαβε στέγη σε ένα κοντινό καταφύγιο για άστεγους, όπου έμεινε μέχρι να ταξιδέψει στην πατρίδα του.

“Μόλις φτάσαμε εκεί, προσπαθήσαμε να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να φερθούμε φυσιολογικά για τον γιο του συντρόφου μου. Ήμασταν ξύπνιοι από τις έξι το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 11 τη Δευτέρα”, δήλωσε ο Palmer.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024