Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΛΟΑΤΚΙ+: Το Ηνωμένο Βασίλειο από τις λιγότερο φιλικές χώρες προς τα τρανς άτομα

ΛΟΑΤΚΙ+: Το Ηνωμένο Βασίλειο από τις λιγότερο φιλικές χώρες προς τα τρανς άτομα

Οι Βρετανοί είναι από τους λιγότερο υποστηρικτές των τρανς ατόμων, αποκάλυψε μια νέα έρευνα σε 30 χώρες.

Η έρευνα Ipsos LGBT+ Pride 2023, η οποία έθεσε ερωτήσεις σε περισσότερους από 22.000 ενήλικες, διαπίστωσε ότι, ενώ η πλειονότητα των Βρετανών συμφωνεί ότι τα τρανς άτομα αντιμετωπίζουν διακρίσεις, έχουν ανάμικτα συναισθήματα στην υποστήριξή τους στη φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Ipsos στην διαδικτυακή της πλατφόρμα Global Advisor τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο και συμμετείχαν 22.514 ενήλικες κάτω των 75 ετών, συμπεριλαμβανομένων 1.000 Βρετανών.

Η υποστήριξη για φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν σχεδόν στο κάτω μέρος της λίστας, με λιγότερο από το μισό (47 τοις εκατό) του πληθυσμού που ερωτήθηκε να πιστεύει ότι οι έφηβοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε φροντίδα όπως θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης.

Μόλις δύο χώρες ήταν χαμηλότερες, οι Ηνωμένες Πολιτείες (45 τοις εκατό) και η Ουγγαρία (36 τοις εκατό), όπως γράφει το pinknews.

Όταν ρωτήθηκαν για το εάν οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να καλύψουν το κόστος της μετάβασης, μόλις το 36 τοις εκατό των Βρετανών συμφώνησε, κατατάσσοντάς τους στην τέταρτη θέση από το τέλος όσον αφορά την υποστήριξη στο τρανς άτομα.

Μόνο η Ρουμανία (33 τοις εκατό), η Νότια Κορέα (28 τοις εκατό) και η Ουγγαρία (25 τοις εκατό) ήταν χαμηλότερα σε αυτό το θέμα.

Οι ερωτηθέντες ρωτήθηκαν επίσης εάν συμφωνούν ή διαφωνούν με την προσθήκη ενός πρόσθετου δείκτη από τις κυβερνήσεις σε επίσημα έγγραφα εκτός του δυαδικού αρσενικού/θηλυκού.

Και πάλι, μόλις το 47 τοις εκατό των Βρετανών συμφώνησε με την πρόταση.

Όσον αφορά τα τρανς άτομα που μπορούν να χρησιμοποιούν χώρους για ένα φύλο που ευθυγραμμίζονται με το φύλο τους, όπως οι δημόσιες τουαλέτες, η Μεγάλη Βρετανία βρισκόταν και πάλι κοντά στον τέλος της λίστας. Μόνο το 40 τοις εκατό των ερωτηθέντων συμφώνησε, με το 40 τοις εκατό να διαφωνεί και το υπόλοιπο να είναι αβέβαιο.

Η μόνη χώρα με χαμηλότερη βαθμολογία ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, με το 40 τοις εκατό των Αμερικανών να είναι υπέρ, αλλά το 45 τοις εκατό να διαφωνεί.

Οι διακρίσεις

Ωστόσο, οι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν πιο πιθανό να αναγνωρίσουν ότι η τρανς κοινότητα αντιμετωπίζει διακρίσεις στην κοινωνία και θέλουν προστασία για αυτούς.

Το 64 τοις εκατό δήλωσε ότι αισθάνεται ότι τα τρανς άτομα αντιμετωπίζουν τουλάχιστον αρκετή διάκριση, σε σύγκριση με το 19 τοις εκατό που πιστεύουν ότι βιώνουν ελάχιστα ή καθόλου.

Λίγο πάνω από τα τρία τέταρτα (77 τοις εκατό) συμφώνησαν ότι τα τρανς άτομα πρέπει να προστατεύονται από διακρίσεις σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της απασχόλησης, της στέγασης και της πρόσβασης σε επιχειρήσεις.

Σε άλλο σημείο της μελέτης, η Ipsos διαπίστωσε ότι το 64 τοις εκατό των Βρετανών πιστεύει ότι τα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να έχουν το ίδιο δικαίωμα να παντρεύονται το ίδιο με τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, με μόλις το 13 τοις εκατό να είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε μορφή ένωσης.

To δικαίωμα στην υιοθεσία

Υπήρχαν καλά νέα όσον αφορά την υιοθεσία, με το 72 τοις εκατό των Βρετανών να συμφωνούν ότι τα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα στρέιτ συνομήλικά τους. Ομοίως, το 74 τοις εκατό συμφώνησε με τη δήλωση «τα ομόφυλα ζευγάρια είναι εξίσου πιθανό με τους άλλους γονείς να μεγαλώσουν επιτυχώς τα παιδιά», με το 18 τοις εκατό να διαφωνεί.

Η έρευνα έρχεται αφότου η ILGA-Europe αποκάλυψε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έπεσε για άλλη μια φορά κάτω από την κατάταξη στον ετήσιο χάρτη Rainbow.

Ο Χάρτης και ο Δείκτης Rainbow έχει κατατάξει και τα 49 ευρωπαϊκά έθνη ως προς τη «νομική και πολιτική τους κατάσταση» όσον αφορά τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα από το 2009. Το Ηνωμένο Βασίλειο κατείχε σταθερά την πρώτη θέση, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει πέσει κατακόρυφα στην κατάταξη, στη 17η φέτος .

Η ILGA-Europe κατηγόρησε την πτώση στην αντιτρανς ρητορική, επισημαίνοντας «εχθρικά ρεπορτάζ» από mainstream εφημερίδες, απαγορεύσεις τρανς σπορ και τον πρώην πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον που εξαίρεσε τα τρανς άτομα από την τις «θεραπεία μεταστροφής».

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024