ΣΥΡΙΖΑ: Να διερευνηθούν τα αιτία της πυρκαγιάς στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Η πολιτική της ΝΔ απαξιώνει το ΕΣΥ
Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι για ακόμη μία φορά αναδεικνύεται «η απαξίωση και η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας»
Τα απανωτά περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιών μέσα σε ένα 24ωρο στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση για «απαξίωση» του ΕΣΥ.
«Μέσα σε πέντε ώρες, από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι το πρωί του Σαββάτου, σημειώθηκαν τρεις πυρκαγιές στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Παρόμοιο περιστατικό υπήρξε και πριν λίγες ημέρες, με σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια ασθενών και προσωπικού», υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου.
Προσθέτει ότι τα αίτια της πυρκαγιάς και το ενδεχόμενο εμπρησμού πρέπει να διερευνηθούν άμεσα από τις αρμόδιες αρχές.
«Υποβαθμίζει το ΕΣΥ η πολιτική της κυβέρνησης»
Και υπογραμμίζει πως «την ίδια ώρα, πρέπει να αντιμετωπιστεί η έλλειψη σύγχρονων και λειτουργικών συστημάτων πυρασφάλειας και πυροπροστασίας στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία».
«Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα σημειώνεται κύμα παραιτήσεων γιατρών από το ΕΣΥ, ενώ τα μεικτά πληρώματα στο ΕΚΑΒ δεν μπορούν να καλύψουν τις τραγικές ελλείψεις», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Για να καταλήξει πως «για ακόμη μία φορά αναδεικνύεται η απαξίωση και η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση
- Από «ζόμπι» σε γίγαντα της AI – Πώς η SK Hynix έγινε ο κρυφός σύμμαχος της Nvidia
- Στην ΑΕΚ μέχρι το 2027 ο Πέτρος Μάνταλος
- «Οι ΗΠΑ είναι απολύτως προσηλωμένες στο ΝΑΤΟ» – «Δεν ανησυχώ για τις διαφωνίες» λέει ο Μαρκ Ρούτε
- Το Spotify τριπλασιάζει τα κέρδη του μετά την αύξηση των τιμών
- Βουτιά υπό το βάρος της τεχνητής νοημοσύνης στη Wall Street
