Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μανωλάκου στον Χρυσοχοΐδη: Αδιανόητη η εκδήλωση δεύτερης πυρκαγιάς στο Γενικό Κρατικό Νικαίας

Μανωλάκου στον Χρυσοχοΐδη: Αδιανόητη η εκδήλωση δεύτερης πυρκαγιάς στο Γενικό Κρατικό Νικαίας

Η βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε «μαζί με την άμεση διερεύνηση των αιτιών των πυρκαγιών, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου Νίκαιας σε σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, με ολοκληρωμένο σχέδιο πυρασφάλειας

Επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είχε η βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, με αντικείμενο τη νέα πυρκαγιά στο Γενικό Νοσοκομείο Νικαίας.

Η κυρία Μανωλάκου σημείωσε πως είναι «αδιανόητο να εκδηλώνονται μέσα σε λίγες μέρες δύο φωτιές στο ίδιο νοσοκομείο, με μεγάλους κινδύνους για τους ασθενείς, τους υγειονομικούς και όλο το προσωπικό, το οποίο μάλιστα προστρέχει για την κατάσβεσή τους», ενώ κατήγγειλε την έλλειψη μέτρων πυρασφάλειας.

Τέλος, η βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε «μαζί με την άμεση διερεύνηση των αιτιών των πυρκαγιών, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου Νίκαιας σε σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, με ολοκληρωμένο σχέδιο πυρασφάλειας, ώστε να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια όλες οι κλινικές»

Τρεις φωτιές σε ένα 24ωρ0

Τέσσερις φωτιές μέσα σε λίγα 24ωρα εκδηλώθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για έλλειψη μέτρων και μέσων πυρασφάλειας. Οι τρεις από αυτές μάλιστα σημειώθηκαν με διαφορά λίγων ωρών.

Ειδικότερα, την Παρασκευή περίπου στις 23.30, στον συνδετικό διάδρομο μεταξύ ΤΕΠ και Κτιρίου Μαντούβαλου του νοσοκομείου, εκδηλώθηκε φωτιά από άγνωστα αίτια σε συστάδα χαρτόκουτων.

Στη 01.40 του Σαββάτου, εστία πυρκαγιάς εντοπίστηκε σε χώρο της Α’ Χειρουργικής Κλινικής σε σωρό χαρτιών.

Στις 04.30 της ίδιας μέρας, άλλη εστία πυρκαγιάς εκδηλώθηκε σε  εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου, κοντά στη σκάλα εισόδου του οικήματος όπου στεγάζονται οι κοιτώνες των γιατρών, σε κάδο ακάθαρτου ιματισμού.

Είχε προηγηθεί στις 17 Αυγούστου, πυρκαγιά από άγνωστη αιτία σε θάλαμο της χειρουργικής κλινικής στο δεύτερο όροφο, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν θάλαμοι ασθενών και με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν ότι τα νοσοκομεία λειτουργούν χωρίς να εξασφαλίζουν καν τις βασικές συνθήκες ασφάλειας για προσωπικό και ασθενείς.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024