Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισπανός σεφ του Tik Tok σκότωσε και διαμέλισε Κολομβιανό πλαστικό χειρουργό στην Ταϊλάνδη - «Είχε εμμονή μαζί μου»

Ισπανός σεφ του Tik Tok σκότωσε και διαμέλισε Κολομβιανό πλαστικό χειρουργό στην Ταϊλάνδη – «Είχε εμμονή μαζί μου»

Η υπόθεση του Ντανιέλ Σάντσο, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία του Έντουιν Αρριέτα, έχει συγκλονίσει το παραδεισένιο νησί Kho Pha-ngan, ενώ ο Σάντσο αρνήθηκε ότι είχε ρομαντική σχέση με το θύμα.

Το Kho Pha-ngan είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ταϊλάνδη και παγκοσμίως γνωστό για τη διοργάνωση του πάρτι της πανσελήνου, όταν οι παραλίες του νησιού γεμίζουν με γλεντζέδες που χορεύουν μέχρι το ξημέρωμα.

Ο Daniel Sancho Bronchalo και ο Edwin Arrieta είχαν κανονίσει να συναντηθούν στην παραδεισένια τοποθεσία για να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις: Mια συνάντηση που κατέληξε στον θάνατο και τον διαμελισμό του δεύτερου, ενός Κολομβιανού πλαστικού χειρουργού, από τα χέρια του πρώτου, ενός Ισπανού σεφ και γιου του ηθοποιού Rodolfo Sancho.

O 29χρονος Ισπανός σεφ του Tik Tok / Photo: YouTube

Ο διάσημος ηθοποιός, Ισπανός μπαμπάς του / Photo: YouTube

Με πληρωμένα όλα τα έξοδα από τον Κολομβιανό

Ο 44χρονος Αρριέτα είχε κλείσει ξενοδοχείο από τις 31 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου, αλλά ο 29χρονος Σάντσο έφτασε στο νησί πριν από τον Κολομβιανό, αν και δεν έχει αποκαλυφθεί πότε ακριβώς. Ο Σάντσο ισχυρίζεται ότι ο Αρριέτα ήταν αυτός που αποφάσισε να τον ακολουθήσει στο ταξίδι, ενώ η αστυνομία της Ταϊλάνδης υποστηρίζει ότι ο Κολομβιανός ήταν αυτός που πλήρωσε όλα τα έξοδα.

Αν και ο Σάντσο έμενε στο δωμάτιο που είχε κλείσει ο Αρριέτα, είχε κάνει κράτηση σε άλλο ξενοδοχείο, για την 1η και 2 Αυγούστου, κοντά στην παραλία Σαλάτ η αστυνομία επιβεβαίωσε στην Bangkok Post.

Την 1η Αυγούστου, οι δύο τους δείπνησαν σε ένα εστιατόριο κοντά σε αυτό το δεύτερο ξενοδοχείο. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Ισπανός καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας να αγοράζει μαχαίρια, λαστιχένια γάντια, σακούλες σκουπιδιών και σκεύη καθαρισμού σε ένα κατάστημα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δείτε το βίντεο

Χτύπησε το κεφάλι του στην μπανιέρα

Στην πρώτη του κατάθεση στην αστυνομία, ο Σάντσο είπε ότι είχε δει τον Αρριέτα για πρώτη φορά την Τετάρτη 2 Αυγούστου, γύρω στις 3 μ.μ., όταν πήγε στην προβλήτα Koh Pha-ngan για να τον παραλάβει.

Σύμφωνα με την κατάθεση του Σάντσο, το ζευγάρι πήγε να φάει σε ένα εστιατόριο και στη συνέχεια επισκέφθηκε την παραλία Hat Rin, κοντά στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν. Ωστόσο, το έγκλημα είχε λάβει χώρα μια ημέρα νωρίτερα.

Στην ομολογία του στην αστυνομία το περασμένο Σάββατο, ο Σάντσο ισχυρίστηκε ότι ο Αρριέτα είχε πάει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του την 1η Αυγούστου ζητώντας του να κάνουν σεξ. Σύμφωνα με όσα είπε στην αστυνομία, ο Ισπανός αρνήθηκε και, σε μια κρίση θυμού, έσπρωξε τον φίλο του, ο οποίος έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του στην μπανιέρα. Ο Σάντσο αποφάσισε να ξεφορτωθεί το πτώμα διαμελίζοντάς το και αφήνοντας τα κομμάτια του σε διάφορα σημεία του νησιού, μεταξύ των οποίων και στη θάλασσα.

Για να το κάνει αυτό, απέκτησε ένα καγιάκ που βρέθηκε το Σάββατο περίπου 300 μέτρα από το ξενοδοχείο όπου έγινε η δολοφονία. Σύμφωνα με τις γυναίκες που είναι υπεύθυνες για το κατάστημα ενοικίασης, ο Σάντσο εμφανίστηκε την Τρίτη 1 Αυγούστου, γύρω στις 9 το βράδυ, εμφανώς ταραγμένος και ζητούσε να «νοικιάσει μια βάρκα».

Αν και στην αρχή και οι δύο ισχυρίστηκαν ότι δεν ήταν ασφαλές για έναν τουρίστα να πλέει τη νύχτα, τελικά δέχτηκαν τα 1.000 δολάρια που πρόσφερε ο Ισπανός όταν επέμεινε να «αγοράσει».

Κάμερα του δρόμου είχε καταγράψει τον Σάντσο και τον Αρριέτα μαζί / Photo: YouTube

Ο Αρριέτα / Photo: YouTube

Ο Αρριέτα / Photo: YouTube

Δείτε το βίντεο

Πώς ξεφορτώθηκε το πτώμα

Αφού πέταξε μια βαλίτσα με κάποια από τα απομεινάρια του Αρριέτα στη θάλασσα, ο Σάντσο επέστρεψε στο δωμάτιό του. Έκανε check out στις 9 το πρωί της Πέμπτης 3 Αυγούστου, σύμφωνα με την Bangkok Post.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας συλλέκτης σκουπιδιών είχε βρει μια κομμένη λεκάνη και ανθρώπινα έντερα κρυμμένα σε μια σακούλα λιπάσματος γύρω στις 12:30 μ.μ. σε μια χωματερή του νησιού. Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε την ίδια ημέρα, η Bangkok Post ανέφερε ότι οι ιατροδικαστές της αστυνομίας εκτιμούσαν ότι η δολοφονία είχε γίνει τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την ανακάλυψη των μελών του σώματος και ότι τα λείψανα, λόγω του μεγέθους τους, πρέπει να ανήκαν σε αλλοδαπό.

Ο Σάντσο, ο οποίος είναι σεφ στην υπηρεσία τροφοδοσίας La Bohéme της Μαδρίτης, πήγε στο πάρτι της πανσελήνου εκείνη την Πέμπτη με δύο κορίτσια που γνώρισε στο ξενοδοχείο. Αφού επέστρεψε από την εκδήλωση – και αφού η είδηση της δολοφονίας βγήκε στον Τύπο – ανέφερε την εξαφάνιση του Κολομβιανού φίλου του, ο οποίος, όπως είπε, είχε φτάσει στο νησί την Τετάρτη, την επομένη της δολοφονίας.

Photo: YouTube

Photo: YouTube

Κοψίματα και γρατζουνιές

Την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια μιας νέας έρευνας στην ίδια χωματερή, βρέθηκαν περισσότερα ανθρώπινα κομμάτια σε μια πλαστική σακούλα, συμπεριλαμβανομένων δύο τμημάτων των κάτω άκρων, καθώς και κάποια ρούχα. Μετά από αυτές τις ανακαλύψεις, οι ερευνητές αποφάσισαν να ανακρίνουν τον Σάντσο ως ύποπτο την Παρασκευή.

Η αστυνομία είχε επίσης παρατηρήσει ότι ο Ισπανός είχε κοψίματα και γρατζουνιές στο σώμα του όταν πήγε στο τμήμα για να δηλώσει την εξαφάνιση της Αρριέτα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων EFE.

Όταν η αστυνομία επιθεώρησε το δωμάτιο του ξενοδοχείου που είχε κλείσει ο Σάντσο, διαπίστωσε ότι το ψυγείο, η τουαλέτα και ο νιπτήρας ήταν εντελώς καθαρά, αλλά η σήμανση συνέλεξε δείγματα μαλλιών και ιστού από την αποχέτευση.

Ο Σάντσο, ο οποίος βρίσκεται υπό αστυνομική κράτηση από την Παρασκευή, παραδέχθηκε το έγκλημα ενώπιον των δικηγόρων του που διόρισε το δικαστήριο της Ταϊλάνδης και πολλών αστυνομικών στο αστυνομικό τμήμα Koh Pha-ngan, σύμφωνα με την EFE.

«Είμαι ένοχος, αλλά ήμουν όμηρος του Έντουιν» είπε. Σε προηγούμενη ανάκριση είχε αρνηθεί ότι ήταν ο δράστης. Όταν ρωτήθηκε αν αισθάνθηκε ότι εξαναγκάστηκε σε ομολογία, απάντησε: «Δεν αισθάνθηκα άνετα, αλλά ούτε και με ανάγκασαν». Ο Σάντσο πρόσθεσε ότι οι αρχές της Ταϊλάνδης του συμπεριφέρονται καλά: «Κανείς δεν με χτύπησε ή με πείραξε».

Με τη μητέρα του ηθοππιό, Σίλβια Μπροντσάλο / Photo: YouTube

Photo: YouTube

«Δεν μπορούσα να ξεφύγω»

Ο Σάντσο αρνήθηκε ότι είχε ρομαντική σχέση με το θύμα, όπως είπε η οικογένεια του Αρριέτα στους ερευνητές της υπόθεσης, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης. «Είχε εμμονή μαζί μου. Με εξαπάτησε, με έκανε να πιστέψω ότι αυτό που ήθελε ήταν να κάνει δουλειές μαζί μου, να βάλει χρήματα στην εταιρεία στην οποία είμαι συνέταιρος. […] Αλλά όλα αυτά ήταν ψέματα. Το μόνο πράγμα που ήθελε ήταν εγώ, να γίνω το αγόρι του» υποστήριξε ο Σάντσο.

«Κάθε φορά που προσπαθούσα να ξεφύγω από αυτόν, με απειλούσε» δήλωσε στην EFE.

Την Κυριακή, πράκτορες συνόδευσαν τον Σάντσο σε διάφορα σημεία του νησιού για να προβούν σε αναπαράσταση του εγκλήματος και το επαρχιακό δικαστήριο του Κο Σαμούι ενέκρινε δικαστική απόφαση εναντίον του κατηγορούμενου, ο οποίος αναμένεται να μεταφερθεί εκεί τη Δευτέρα.

Η δικαστική εντολή εκδόθηκε μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργήθηκαν σε ανθρώπινα λείψανα που βρέθηκαν σε χωματερή του νησιού και σε δείγματα μαλλιών, λίπους και ιστών που έλαβαν οι ιατροδικαστές από την αποχέτευση του δωματίου όπου φέρεται να έλαβε χώρα ο φόνος.

Το DNA ταιριάζει με αυτό του Αρριέτα, ενός χειρουργού από την κολομβιανή πόλη Lorica, στο βόρειο διαμέρισμα Córdoba, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης κλινικής στην πόλη Monteria.

Δείτε το βίντεο

Ποινές ισόβιας κάθειρξης και θανατικής ποινής για ανθρωποκτονία

Ο Σάντσο αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης, απόκρυψη και αφαίρεση μελών του σώματος με σκοπό την απόκρυψη του θανάτου ή της αιτίας θανάτου. Ο ποινικός κώδικας της Ταϊλάνδης προβλέπει ποινές ισόβιας κάθειρξης και θανατικής ποινής για ανθρωποκτονία, αν και η τελευταία μπορεί να μετατραπεί από τον βασιλιά Μάχα Βατζιραλόνγκορν.

Ο Ταϊλανδός μονάρχης άσκησε αυτό το προνόμιο πριν από τρία χρόνια στην περίπτωση ενός άλλου Ισπανού, του Αρτούρ Σεγκάρα, ο οποίος το 2016 καταδικάστηκε σε θανατική ποινή για τη δολοφονία και τον διαμελισμό του Ντέιβιντ Μπερνάτ στην Μπανγκόκ.

Ο Σεγκάρα εκτίει τώρα ποινή ισόβιας κάθειρξης. Το άρθρο 288 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει επίσης ποινή φυλάκισης μεταξύ 15 και 20 ετών για φόνο, η οποία μπορεί να αυξηθεί εάν υπάρχουν επιβαρυντικοί παράγοντες στην υπόθεση.

*Με στοιχεία από elpais.com

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024