Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντέμπρα Τέιτ: Η αδελφή της Σάρον Τέιτ μιλά για πρώτη φορά μετά την αποφυλάκιση της Λέσλι Βαν Χάουτεν

Ντέμπρα Τέιτ: Η αδελφή της Σάρον Τέιτ μιλά για πρώτη φορά μετά την αποφυλάκιση της Λέσλι Βαν Χάουτεν

Η Ντέμπρα Τέιτ, αδελφή της δολοφονημένης ηθοποιού Σάρον Τέιτ, παρακαλούσε δημοσίως εδώ και χρόνια να παραμείνουν τα μέλη της αίρεσης του Τσάρλς Μάνσον πίσω από τα κάγκελα.

Ήταν και παραμένει έως σήμερα ένα από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα του Χόλυγουντ.

Το 1969 ο Τσάρλς Μάνσον και οι οπαδοί της αίρεσής του προχώρησαν σε μία σειρά δολοφονιών, ανάμεσά τους και η δολοφονία της ηθοποιού Σάρον Τέιτ, η αγριότητα της οποίας σόκαρε τόσο την Αμερική όσο και ολόκληρο τον κόσμο.

Η Λέσλι Βαν Χάουτεν ήταν μέλος της αίρεσης με το όνομα «Οικογένεια Μάνσον» και καταδικάστηκε για η συμμετοχή της στις δολοφονίες του Λένο ΛαΜπιάνκα, παντοπώλη στο Λος Άντζελες, και της συζύγου του, Ρόζμαρι.

53 χρόνια μετά τη καταδίκη της, η 73χρονη πλέον Λέσλι Βαν Χάουτεν, αποφυλακίστηκε την Τρίτη και πλέον, βρίσκεται σε μια μεταβατική δομή στέγασης.

«Είναι καλό κορίτσι; Όχι»

Η αδελφή της Σάρον Τέιτ μίλησε για πρώτη φορά για την απελευθέρωση από τη φυλακή του μέλους της οικογένειας Μάνσον, Λέσλι Βαν Χάουτεν.

Μιλώντας στο ABC News λίγες μέρες μετά την αποφυλάκιση της Βαν Χούτεν, η Ντέμπρα Τέιτ είπε: «Είναι καλό κορίτσι; Όχι. Είναι ζώο; Νομίζω ότι ήταν τότε και φοβάμαι ότι εξακολουθεί να είναι».

Στη συνέχεια, δήλωσε πως η εμπλοκή της Βαν Χάουτεν με την οικογένεια Μάνσον θα έπρεπε να την έχει αποκλείσει από την αποφυλάκιση.

«Μιλάμε για μια από τις πιο δολοφονικές αιρέσεις στην Αμερική. Αξίζει να δώσουμε free pass; Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στους οποίους θα έδινα ελευθέρας, αλλά αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ανάμεσά τους» δήλωσε η Ντέμπρα Τέιτ, η οποία έχει παρακολουθήσει τις ακροάσεις αναστολών όλων των μελών της οικογένειας Μάνσον.

«Προσευχήθηκα μέχρι να σφίξω τα δόντια μου ότι σε κάθε φιλί ή σε κάθε χαμόγελο ή σε κάθε ευχάριστη ενέργεια που μπορεί να κάνει (σ.σ Βαν Χάουτεν) κατά τη διάρκεια της ελευθερίας της, θα έχει μια αναδρομή στις κραυγές, στα γρυλίσματα, στο αίμα που προκάλεσε».

Η απογοήτευση για την απόφαση

Η Κόρι Λαμπιάνκα, η κόρη των θυμάτων της Βαν Χάουτεν, δήλωσε στο ABC News πως η απελευθέρωση της μπορεί να θεωρείται νόμιμη, αλλά για εκείνη και την οικογένειά της είναι ηθικά λάθος.

Μιλώντας στο TMZ, η Ντέμπρα είπε πως νιώθει βαθιά προσβεβλημένη με την απόφαση του Εφετείου της Καλιφόρνιας.

Εξέφρασε την απογοήτευσή της για το σύστημα και για τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Gavin Newsom, ο οποίος πιστεύει ότι «έχασε τη μπάλα» και δεν αγωνίστηκε αρκετά σκληρά για να αποτρέψει την αποφυλάκιση.

Πέντε προηγούμενες αιτήσεις για την αποφυλάκισή της είχαν μπλοκαριστεί από τους κυβερνήτες της Καλιφόρνια.

Η Ντέμπρα δήλωσε στο TMZ ότι η απόφασή του είναι ένα «τεράστιο χαστούκι για τις οικογένειες των θυμάτων του Μάνσον».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η ίδια και οι οικογένειες των άλλων θυμάτων ήταν ικανοποιημένες με την ισόβια κάθειρξη της Βαν Χάουτεν και είχαν υποθέσει ότι θα εκτελεστεί.

«Ένα τέρας είναι σε εξέλιξη», είπε.

Η καταδίκη της Λέσλι Βαν Χάουτεν

Η «Οικογένεια» Μάνσον – όπως αποκαλούνταν η αίρεση – ήταν μια ομάδα περίπου 100 οπαδών του Μάνσον, ανάμεσά τους και η Βαν Χάουτεν.

Ζούσαν όλοι μαζί σε ένα ερημικό ράντσο και ο Μάνσον άσκησε πλήρη κυριαρχία στην ομάδα.

Η «οικογένεια Μάνσον» πιστεύεται ότι διέπραξε περίπου 35 φόνους. Οι περισσότερες από τις υποθέσεις τους δεν δικάστηκαν ποτέ, εν μέρει λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Οι δολοφονίες ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 1969.

Ο Μάνσον συγκέντρωσε μια ομάδα από τους πιο πιστούς οπαδούς της «Οικογένειας» του για να πραγματοποιήσει τη σφαγή στην ελίτ του Χόλιγουντ.

Ο Πολάνσκι έλειπε και η έγκυος σύζυγός του Σάρον Τέιτ βρισκόταν στο σπίτι με 3 φίλους της. Όλοι δολοφονήθηκαν βάναυσα, ενώ η Τέιτ μαχαιρώθηκε αλύπητα στο στομάχι την ώρα που παρακαλούσε για τη ζωή του αγέννητου παιδιού της.

Η Λέσλι Βαν Χάουτεν δεν συμμετείχε σε αυτές τι δολοφονίες αλλά την επόμενη μέρα, ο Μάνσον πήγε τα μέλη της οικογένειας σε μία άλλη βίλα.

Εκεί δολοφόνησαν τον Λένο ΛαΜπιάνκα, παντοπώλη στο Λος Άντζελες, και τη σύζυγό του, Ρόζμαρι. Το ζευγάρι μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου ενώ η λέξη «πόλεμος» χαράχτηκε στο στομάχι του άνδρα.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024