Η Corriere Della Sera ψηφίζει Ελλάδα και μαγεύεται από την Πάτμο
Το εγκώμιο της Ελλάδας και της Πάτμου πλέκει η Corriere Della Sera. Το αφιέρωμα αναφέρεται στα ιδιαίτερα χωριά, τις παραλίες αλλά και στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO
Το εγκώμιο για την Ελλάδα και την Πάτμο «πλέκει» η Ιταλική Corriere Della Sera σε ένα εκτενές άρθρο στην Σαββατιάτικη έκδοση με τίτλο «Τα τείχη της Πάτμου, μια δίνη ομορφιάς».
Ο αρθρογράφος αναφέρει πως «σε αυτό το νησί των Δωδεκανήσων που “αιωρείται” στο Αιγαίο, ο ‘Αγιος Ιωάννης ο Θεολόγος θα είχε μια στενή συνάντηση με τον Θεό που τον ώθησε να γράψει το Βιβλίο της Αποκάλυψης. Η καλλιτεχνική παράδοση αυτής της εκθαμβωτικής χούφτας λευκών σπιτιών που χτίστηκαν γύρω από το μοναστήρι-φρούριο του Αγίου Ιωάννη έχει εξελιχθεί σε πρότυπο του μινιμαλισμού και της κομψότητας».
«Το άλφα και το ωμέγα των πάντων»
Επιπλέον, το αφιέρωμα της δημοφιλούς Ιταλικής εφημερίδας αναφέρεται στα ιδιαίτερα χωριά, τις χαρακτηριστικές παραλίες αλλά και στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO που δεσπόζουν στο νησί της Αποκάλυψης.
Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με μία φράση του μοναχού Ισιδώρου που ζει πάνω από το Σπήλαιο της Αποκάλυψης πως «σε αυτό το νησί υπάρχουν το “άλφα” και το “ωμέγα” των πάντων. Δεν πρέπει να προστεθεί τίποτα άλλο, για να ζήσετε καλά».
Αναφορικά με την εξέλιξη της σεζόν και τη φιλοσοφία του προορισμού, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Πάτμου Νίκος Κουτούζος δήλωσε πως «ουκ ολίγοι επαγγελματίες αλλά και ο Δήμος παίρνουν πρωτοβουλίες για να προβάλουν την Πάτμο της πνευματικής αναζήτησης, της αισθητικής και της αναζωογόνησης. Οι κρατήσεις για το νησί συνεχίζονται και για μετά τον Αύγουστο, ενώ το επόμενο διάστημα οι πληρότητες θα είναι πολύ μεγάλες».
- Στον Εισαγγελέα Χανίων ο Πολωνός που συνελήφθη για κατασκοπεία στη Σούδα – Τα τρία τελευταία χρόνια έμενε στην περιοχή
- ΒΗΜΑGAZINO: Τα υπερ-αεροπλανοφόρα επιστρέφουν – Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Συνεχίζει τον εμπαιγμό ο Μαρινάκης, ούτε τώρα βλέπει κρατική εμπλοκή στις υποκλοπές – «Σε ποια χώρα είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος» ρωτά ο Μάντζος
- Ολυμπιακός: Η ενημέρωση για τους οπαδούς που θα βρεθούν στο Παγκρήτιο
- Υδρογονάνθρακες: Kυρώθηκε η ενεργειακή συμφωνία Ελλάδας με Chevron & HELLENiQ Energy
- To πλαφόν κέρδους σε καύσιμα και τρόφιμα δεν θα έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο, λέει ο Πιερρακάκης


