Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τζώρτζια Κεφαλά: Από τους «Μπλε» στη Βουλή και καθημερινά στην επικαιρότητα

Τζώρτζια Κεφαλά: Από τους «Μπλε» στη Βουλή και καθημερινά στην επικαιρότητα

Τζώρτζια Κεφαλά: Από την ημέρα της ορκωμοσίας της μέχρι και σήμερα δεν έχει σταματήσει να απασχολεί την επικαιρότητα

Από την περασμένη Δευτέρα οπότε και ορκίστηκε βουλευτής η Τζώρτζια Κεφαλά, η οποία κατά δήλωσή της «μοιάζει… ενεργειακά» με την πρόεδρο (του κινήματος, όπως αποκαλεί την Πλεύση Ελευθερίας) Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν έχει φύγει από την επικαιρότητα.

Ο «πόλεμος» που ξεκίνησε με τον Τζήμερο για το ντύσιμο της αλλά και η δήλωση για τους «Σπαρτιάτες» απασχολούν τις τελευταίες ημέρες την ειδησεογραφία.

Αν μη τι άλλο, η performer του συγκροτήματος «Μπλε» Τζώρτζια Κεφαλά, ξεκίνησε όπως είχε υποσχεθεί, όταν ανακοίνωνε στον κόσμο την υποψηφιότητά της: «Δεν θα μείνει τσαλάκα που να μην γίνει πιέτα! Δεν θα μείνει «μανίκι» που να μην γίνει φιέστα! Δεν θα μείνει μπούστο που να μην έχει γούστο… Σιδερώνει η Τζώρτζια μαζί με Ζωή Κωνσταντοπούλου».

Το παραπάνω υποδηλώνει ένα μόνο πράγμα. Την διάθεσή της να μην αφήνει τίποτα αναπάντητο. Κάνοντας βεβαίως και τραγικά λάθη (που στη συνέχεια παίρνει πίσω) όπως η δήλωση για τους Σπαρτιάτες ή τα μηνύματα που υποτίθεται πως της έστελνε ο Τζήμερος, αλλά τελικά ήταν από ψεύτικο προφίλ.

Πώς όμως η Τζώρτζια Κεφαλά έφτασε στην Βουλή. Ποια ήταν τα πρώτα της βήματα και ποιοι οι λόγοι να ασχοληθεί με τα κοινά.

Η κόντρα με τον Τζήμερο

Ο πρώτος που… σιδέρωσε η Τζώρτζια Κεφαλά ήταν ο Θάνος Τζήμερος, γνωστός για τις ακραίες απόψεις του.

Η Τζώρτζια Κεφαλά, κατά την εμφάνισή της στη Βουλή για την ορκωμοσία της, φόρεσε ένα κιμονό σε πράσινο χρώμα και μια μαύρη φόρμα με βαθύ ντεκολτέ. Επίσης τα μαλλιά της είναι βαμμένα κίτρινα και φοράει διαφορετικά σκουλαρίκια.

Αμέσως η επιλογή των ρούχων της δημιούργησε πανικό στα social media, με κάποιους να της ασκούν οξύτατη κριτική και κάποιους άλλους να υποστηρίζουν τις επιλογές της.

Ανάμεσα στους επικριτές και ο Θάνος Τζήμερος.

Με τρία tweets ο Θάνος Τζήμερος ασχολήθηκε με το ανοιχτό ντεκολτέ της Τζώρτζιας Κεφαλά. Ανάμεσα στα όσα ανάρτησε υποστηρίζει ως συμπέρασμα ότι:«Όταν ντύνεσαι για νούμερο στο Δελφινάριο ή για εμφάνιση σε μαγαζί της παραλιακής, σημαίνει ότι κάπως έτσι αντιλαμβάνεσαι τον ρόλο σου στη Βουλή και τον ρόλο της Βουλής, συνολικά».

Η Τζώρτζια Κεφαλά απάντησε άμεσα.

Λίγες ώρες μετά τα σχόλια Τζήμερου η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας ανάρτησε στα social τα εξής: «Κάποια στιγμή, αργά και βασανιστικά ίσως, ο κόσμος μέσα και έξω απ’ τη Βουλή θα σταματήσει να υποκρίνεται. Ο καθένας θα κάνει το υπέροχο ταξίδι της ζωής του με τον τρόπο που επιθυμεί και θα ψάχνει τον εαυτό του χωρίς να κρίνει τους άλλους.

Αυτόν τον κόσμο ονειρεύομαι. Το αν τα κίτρινα ξυρισμένα μαλλιά, το ντεκολτέ ή τα γυαλιά προσθέτουν ή αφαιρούν σοβαρότητα το αφήνω στα υπέροχα μυαλά σας».

«Θέλω να σας πω το εξής. Εγώ μεγάλωσα δίπλα στη Βουλή, έκανα τις βόλτες μου στον Εθνικό Κήπο, έκανα πατίνια έξω απ’ τη Βουλή και μεγάλωσα στην Κουμπάρη 5 σαν παιδάκι γονιών θυρωρών. Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη που ένα παιδάκι μπορεί να κάνει αυτή τη διαδρομή και να καταλήξει εδώ.

Από το να κάνει πατίνια 17 χρονών έξω από τη Βουλή, χωρίς κανέναν θείο στην Κορώνη, καταφέρνει να μπει μέσα στη Βουλή και να λέει τη γνώμη του. Αυτό είναι το εξαιρετικό με τη Δημοκρατία και εκεί θα πρέπει να σταθούμε. Σας ευχαριστώ όλους», αναφέρει στο βίντεό της η Τζώρτζια Κεφαλά.

Παράλληλα η ίδια κατήγγειλε τον Τζήμερο και για επιθετικά προσωπικά μηνύματα, δήλωση την οποία πήρε πίσω αργότερα λέγοντας ότι προέρχονταν από ψεύτικο λογαριασμό και όχι από τον ίδιο τον Θάνο Τζήμερο, όπως είχε καταγγείλει λίγες ώρες νωρίτερα.

Η αμφιλεγόμενη δήλωση για τους «Σπαρτιάτες»

Η Τζώρτζια Κεφαλά κληθείσα να σχολιάσει την είσοδο του ακροδεξιού κόμματος «Σπαρτιάτες» που έχει τη στήριξη του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη είπε πως «αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι της κοινωνίας το οποίο θέλει να προχωρήσει πιο δυναμικά».

Συνέχισε δε λέγοντας πως «δε συμφωνώ φυσικά με όλες τις θέσεις, μπορώ να πω πως διαφωνώ με τις περισσότερες, γιατί ο δυναμισμός δεν έχει να κάνει με την επιβολή, έχει να κάνει με το διάλογο και τη συζήτηση και τη στοιχειοθέτηση των απόψεών σου. Δε θεωρώ τις μεθόδους τους δόκιμες».

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί ότι η κ. Κεφαλά φαίνεται ότι εφόσον διαφωνεί με τις περισσότερες θέσεις των «Σπαρτιατών» θα υπάρχουν και κάποιες θέσεις που θα τη βρίσκουν σύμφωνη.

Η δήλωση της Τζώρτζια Κεφαλά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, όπως ήταν αναμενόμενο. Η ίδια αποφάσισε να τοποθετηθεί για τη συγκεκριμένη δήλωση και τις αντιδράσεις τονίζοντας πως δεν υποστηρίζει τους Σπαρτιάτες που είναι εντελώς αντίθετο από «τα πιστεύω και τη στάση ζωής μου όλα αυτά τα χρόνια».

Η ίδια διερωτάται «τι είναι αυτό που σπρώχνει μια ομάδα ανθρώπων να τους ψηφίζει. Το ότι είναι ανιστόρητοι όπως θέλουν να τους προσάπτουν; Το ότι είναι αμόρφωτοι; Κομπλεξικοί; Μαθαίνουν 3 λέξεις Ελληνικά και μετά είναι απόγονοι του Λεωνίδα;».

Η Τζώρτζια Κεφαλά καταλήγει στην ανάρτησή της τονίζοντας πως «το θέμα είναι να καταλάβουμε τον μηχανισμό που οδηγεί στο φασισμό. Έτσι θα νικηθεί». Παράλληλα στο στόχαστρό της μπήκε και ο Γιώργος Λιάγκας…

Το ξεκίνημα στο χώρο του θεάματος

Το πώς μπήκε στον χώρο του τραγουδιού και ποια μεγάλη τραγουδίστρια την παρότρυνε έχει αποκαλύψει η ίδια η Τζώρτζια Κεφαλά.

Γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου το 1971 και μεγάλωσε στην Αθήνα. «Καταγωγή έχω από την Πάρο. Εκεί περνούσα καλοκαίρια και διακοπές. Ο πατέρας μου είχε ένα σουβλατζίδικο και τον βοηθούσαμε με τα αδέλφια μου. Στα 15 μου ασχολήθηκα με το μπαλέτο και τον χορό. Kατάλαβα όμως ότι το τραγούδι είναι αυτό που την εκφράζει πιο πολύ» λέει σε μία από τις πολλές συνεντεύξεις της.

Η πρώτη της δισκογραφική απόπειρα ήταν το 1995 στον live δίσκο του Μιμη Πλέσσα και Γιώργου Χατζηνάσιου με τίτλο «Πρόβα Generale», όπου είχε μια συμμετοχή. Έχει παίξει στους «Δαίμονες» με την Άννα Βίσση, το 1991.

Επίσης συμμετείχε σε μία μουσική παράσταση με την Μαρινέλλα στο REX. Το 1995 η Τζώρτζια Κεφάλα συμμετείχε στην μουσική παράσταση της Ευρυδίκης με τίτλο «Ό,τι με αγγίζει».

Η Τζώρτζια είναι η βασική τραγουδίστρια των Μπλε. Η ίδια περιγράφει με τα εξής λόγια την καριέρα της: Καλλιτεχνικά, ξεκίνησα από μιούζικαλ επειδή ο χορός ήταν το κύριο μου αντικείμενο. Έτσι τελειώνοντας τις σπουδές μου ασχολήθηκα με τους Δαίμονες και μετά από παρότρυνση των ανθρώπων που συνεργαζόμουν, άρχισα να ασχολούμαι πιο σοβαρά με το τραγούδι. Έχω δουλέψει και με τη Βίσση στους Δαίμονες, δηλαδή είναι αρκετά αντίθετα τα πράγματα που έχω κάνει, από το μιούζικαλ Sweet Charity, μετά στη Μαρινέλλα και τώρα στους Μπλε όπου καταστάλαξα».

Η ίδια έχει εμφανιστεί και σε τηλεοπτικά μουσικά προγράμματα.

Οι άβολες στιγμές της

Επίσης ή ίδια έχει αναφερθεί και στις  άβολες στιγμές και τα ευτράπελα που έχει ζήσει πάνω στη σκηνή, μιλώντας στο παρελθόν στο Mega. «Όταν τραγουδούσα με τη Γλυκερία, τον Τουρνά, τον Βαρδή και την Ελένη Δήμου, είχα πατήσει λάδι από τον καπνό που έβγαινε και έπεσα στη σκηνή», είχε πει ενώ «άλλο ένα ευτράπελο ήταν με τον Μιμή Πλέσσα, όταν μου έφυγε το ντέφι από το χέρι, χτύπησε στην σκηνή και ήρθε ξανά στο χέρι μου».

«Γελάω με όσους πιστεύουν ότι παίρνω ναρκωτικά»

Πηγή φωτο: Facebook

Σε αυτούς που πιστεύουν ότι η εκκεντρική της εμφάνιση συνοδεύεται από καταχρήσεις και ακόμη και χρήση ναρκωτικών, η ίδια σε μία ακόμη συνέντευξή της απάντησε ως εξής: «Αυτό είναι ένα θέμα! Μετά με βλέπουν στο πάρκο με τα παιδάκια μου και λένε “δεν μπορεί!”. Είναι αστείο. Γελάω πολύ. Για να έχεις ενέργεια, όρεξη και να χαρείς με κάτι, πρέπει να αφήσεις πίσω σου το συνειδητό και να βάλεις μπροστά το υποσυνείδητο. Αυτό μπορεί να γίνει με κάποια εκπαίδευση ή με κάποιες ουσίες, όπως τα ναρκωτικά. Μερικοί δεν έχουν καταλάβει πως μπορείς να το προκαλέσεις μόνος σου “ και πρόσθεσε: “Δεν στενοχωριέμαι… το βρίσκω αστείο».

Γιατί μπήκε στην πολιτική;

«Η γραφειοκρατία και η κωλυσιεργία πραγματικά με εξαντλούν ακόμα και τώρα. Πίστευα επίσης, λανθασμένα, πως είναι δουλειά άλλων η οργάνωση της ζωής μας» έχει πει.

Ωστόσο η ίδια παραδέχτηκε ότι η ενασχόλησή της με τα κοινά, έχει να κάνει και με τον θάνατο του βαφτισιμιού της ο οποίος έχασε τη ζωή του στα βουνά των Τζουμέρκων «από σωρεία παραλείψεων και ελλείψεων, αφού αιμορράγησε στο βουνό για πέντε ατελείωτες ώρες μπροστά στα μάτια των γονιών του».

Αυτό το γεγονός την σημάδεψε όπως λέει βαθιά και «ύστερα από διαμαρτυρία των γονιών του -δική μου φυσικά-, αλλά και πολλών άλλων, έφτασε το θέμα στη Βουλή με ένα προτεινόμενο νομοσχέδιο για τη σύσταση εναέριας διάσωσης. Αυτό έδειχνε για ακόμα μια φορά τη δύναμη του πολίτη εν τη ενώσει. Κατάλαβα πως, όταν παλεύεις για έναν σκοπό, υπάρχει περίπτωση να ακουστείς».

Η γνωριμία με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και η πορεία προς την Βουλή

«Με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου γνωριστήκαμε σε συναυλία μας στον Σταυρό του Νότου! Ήταν μια βραδιά που είχαν μαζευτεί σπουδαίες, δυναμικές γυναίκες, εντελώς τυχαία ίσως, όπως η Idra Keyn, η Νίκη Σερέτη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και άλλες! Μαζί με την Ευρυδίκη, που τραγουδούσαμε, τις είχαμε ανεβάσει όλες στη σκηνή και η βραδιά πήρε φωτιά όπως καταλαβαίνετε. Κατεβαίνοντας από τη σκηνή βρήκα μπροστά μου τη Ζωή να χαμογελάει πλατιά» είπε σε συνέντευξή της.

Της είπα «πραγματικά σήμερα το μαγαζί είναι γεμάτο από θηλυκή δύναμη» και πως χρειαζόμαστε γυναίκες που στηρίζουν την άποψή τους με θάρρος και αγάπη. Μου απάντησε χαμογελώντας «ναι, αλλά θέλουμε και τους άντρες δίπλα μας!» Εννοείται πως συμφώνησα αμέσως.

Λίγο μετά της έγινε η πρόταση και έτσι η Τζώρτζια Κεφαλά βρέθηκε από την σκηνή στη Βουλή, έτοιμη να πάρει… φωτιά.

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024