Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον η προετοιμασία του Στέφανου Τσιτσιπά ενόψει του Wimbledon (3/7), με τον Ελληνα τενίστα, λίγες ημέρες πριν το τρίτο Grand Slam της φετινής σεζόν, να αγωνίζεται στην Μαγιόρκα, έχοντας ως στόχο το back to back.

Ο συμπατριώτης μας, ο οποίος πέρσι κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο στην ισπανική πόλη, θα ταξιδέψει στην Ισπανία με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο του, αλλά και να αποκτήσει ρυθμό ενόψει του Wimbledon.

Η προετοιμασία του Στέφανου για το βρετανικό Grand Slam δεν πάει καλά, καθώς στα τουρνουά που πραγματοποιήθηκαν σε Στουτγκάρδη και Χάλε, ο Τσιτσιπάς γνώρισε πρόωρους αποκλεισμούς, στον πρώτο και δεύτερο γύρο αντίστοιχα.

Στην Μαγιόρκα, όντας στο Νο.1 του ταμπλό, έχει μια μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο και να αποκτήσει ρυθμό και αυτοπεποίθηση. Ο συμπατριώτης μας, ως seeded player, θα περάσει bye τον πρώτο γύρο στο ισπανικό τουρνουά, ενώ στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Γιάνικ Χάνφμαν – Πέδρο Κατσέν.

Οποιον και εάν βρει στον δρόμο του ο Στέφανος, ο συμπατριώτης μας θα είναι το φαβορί. Εάν ο Τσιτσιπάς επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, στα προημιτελικά της Μαγιόρκα είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει τον Ρισάρ Γκασκέ, ενώ στα ημιτελικά ο Ελληνας τενίστας έχει ως πιθανούς αντιπάλους τους Αντριάν Μαναρίνο και Ρομπέρτο Καρμπάλες Μπαένα.

Στην άλλη πλευρά του ταμπλό και πιθανοί αντίπαλοί του στον μεγάλο τελικό είναι οι Νταβίντοβιτς Φοκίνα, Μπεν Σέλτον, Αλεξάντερ Μπούμπλικ, ενώ την τελευταία στιγμή αποσύρθηκαν από το ισπανικό τουρνουά οι Νικ Κύργιος και Φέλιξ Οζέ Αλιασίμ.