Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφήγηση ιατροδικαστή: Ιστορίες από μια εποχή που οι «νεκροί» ξυπνούσαν μέσα στο φέρετρο

Αφήγηση ιατροδικαστή: Ιστορίες από μια εποχή που οι «νεκροί» ξυπνούσαν μέσα στο φέρετρο

Απίθανες ιστορίες μιας εποχής με «νεκρούς» που ζωντάνευαν καθώς δεν βεβαίωναν οι γιατροί τον θάνατο, αφηγήθηκε ο γνωστός κύπριος ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης.

Ιστορίες από τα παλιά χρόνια, κατά τα οποία «νεκροί» ξυπνούσαν μέσα στο φέρετρο, διηγήθηκε ο κύπριος ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε στον Ισημερινό όπου γυναίκα ξύπνησε την ώρα της κηδείας της (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Eurokinissi).

«Συνέβαινε συχνά»

Αρχικά, ανέφερε ότι αυτό μπορεί να συμβεί αλλά πολύ σπάνια. «Στην Κύπρο συνέβαινε συχνά πριν πολλά χρόνια όταν τις βεβαιώσεις θανάτου δεν τις έκαναν γιατροί».

Συμπλήρωσε ότι στα χωριά της όταν πέθαινε κάποιος έπρεπε να τον θάψουν την ίδια μέρα για να μην αποσυντεθεί.

«Δεν είχαμε ψυγεία για πτώματα ούτε νεκροτομία οπόταν βιαστικά έπρεπε να θαφτεί ο νεκρός. Τη βεβαίωση θανάτου την έκανε ο κοινοτάρχης, ο δάσκαλος του χωριού ή ο ιερέας και κάποιες φορές έπεφταν έξω» εξήγησε.

«Οταν πάτε στα χωριά θ’ ακούσετε ιστορίες. Στο χωριό Λεμύθου πήραν κάποιον στο νεκροταφείο και ξαφνικά άρχισε να χτυπάει το φέρετρο, τον άφησαν κάτω και άρχισαν να τρέχουν. Βγήκε ο άνθρωπος έξω και έτρεξε στο χωριό και αναρωτιόταν τι συνέβη. Ο άνθρωπος έζησε για πολλά χρόνια και τον ονόμασαν Γιατρό», είπε.

Λάθη στον νεκρό…

Συνεχίζοντας, αποκάλυψε ότι τον συνάντησε και άκουσε την ιστορία του: «Ηταν έκπληκτος, του είπαν οι συγχωριανοί τι συνέβη και αυτός ευχαρίστησε τον Θεό που ήταν ζωντανός».

Ο κ. Ματσάκης διευκρίνισε ότι δεν έχει ακούσει για παρόμοιο περιστατικό τα τελευταία 30 χρόνια. «Εχω ακούσει ιστορίες με λάθη στον νεκρό. Δίνουν λάθος νεκρό στην οικογένεια. Σε μια περίπτωση, ήταν άντρας με γυναίκα λάθος, είναι ακόμη μεγαλύτερο».

Υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει σωστός έλεγχος. «Ισως, στην περίοδο του κοροναϊού όπου θαβόντουσαν με σφραγισμένα φέρετρα χωρίς οι συγγενείς να δουν τον νεκρό, ίσως να συνέβησαν κάποια λάθη».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024