Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιατί υποστηρίζουν τόσοι άντρες τον Άντριου Τέιτ;

Γιατί υποστηρίζουν τόσοι άντρες τον Άντριου Τέιτ;

Τι έδειξε έρευνα

Περίπου το ένα τέταρτο των νεαρών ανδρών συμφωνεί με τις απόψεις του Άντριου Τέιτ για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι γυναίκες, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Τα στοιχεία του YouGov που είδε η The Independent αποκαλύπτουν ότι το 26 τοις εκατό των ανδρών στο Ηνωμένο Βασίλειο ηλικίας μεταξύ 18 και 29 ετών που είχαν ακούσει για τον μισογυνιστή επιρροή συμφώνησαν με τις απόψεις του για τις γυναίκες.

Περίπου το 28 τοις εκατό των ανδρών μεταξύ 30 και 39 που είχαν ακούσει για τον Τέιτνα εκφράζει τις μισογυνίστικες απόψεις του.

Τρεις στους 10 άνδρες ηλικίας μεταξύ 30 και 39 ετών που τον γνώριζαν συμφώνησαν με τις απόψεις του για τον ανδρισμό και το τι σημαίνει να είσαι άντρας, ενώ το ένα τέταρτο των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών υποστήριξε τον Τέιτ σε αυτό.

Οι υπεύθυνοι της εκστρατείας είπαν στον Independent ότι ο influencer είναι μια «νομιμοποιητική δύναμη» για μισογυνιστικές ιδέες και ο πολυτελής τρόπος ζωής του είναι «μια επικίνδυνη μάσκα» για «βίαιο και μισογυνιστικό περιεχόμενο» που «τρέφεται σταγόνες» στο κοινό του.

Οι δημοσκόποι, που ερεύνησαν πάνω από 2.000 άτομα στη Βρετανία, ανακάλυψαν ότι το 93 τοις εκατό των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών είχαν ακούσει για τον Τέιτ, ενώ το 86 τοις εκατό των ανδρών ηλικίας μεταξύ 30 και 39 ετών τον γνώριζαν.

Ο Τέιτ, ο οποίος έχει περισσότερους από 6 εκατομμύρια οπαδούς στο Twitter, συνελήφθη στη Ρουμανία στα τέλη Δεκεμβρίου μαζί με τον αδελφό του Τριστάν Τέιτ και δύο άλλους υπόπτους. Κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και σύσταση εγκληματικής συμμορίας για σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών.

Ο influencer αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή με τον μικρότερο αδερφό του στις αρχές Απριλίου, αφού κέρδισαν μια έφεση για κατ’ οίκον περιορισμό – με τον influencer να βλέπει τον κατ’ οίκον περιορισμό του να παρατείνεται για επιπλέον 30 ημέρες τον περασμένο μήνα. Και οι τέσσερις αρνούνται τις κατηγορίες και κανένας δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία.

Οι δημοσκόποι ανακάλυψαν ότι το 63 τοις εκατό των ενηλίκων Βρετανών έχει ακούσει για τον Τέιτ – με το 6 τοις εκατό να έχει θετική άποψη για την προσωπικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και περίπου τους μισούς να έχουν αρνητική γνώμη για αυτόν.

Υπήρχε μια ουσιαστική διαφορά μεταξύ των απόψεων ανδρών και γυναικών για τον κ. Tate, με το 12 τοις εκατό των ανδρών να έχουν θετική άποψη για αυτόν και το 3 τοις εκατό των γυναικών να έχουν θετική γνώμη.

Το YouGov παρείχε στους ερωτηθέντες μια λίστα με μερικές από τις πιο αμφιλεγόμενες απόψεις του για τις γυναίκες:

  • Ο influencer αναφέρει ότι τα θύματα βιασμού να «φέρουν κάποια ευθύνη» για την επίθεση
  • Έχει αναφερθεί στις παντρεμένες γυναίκες ως «περιουσία» που κατέχουν οι σύζυγοί τους
  • Ο influencer είπε ότι σε μια ετεροφυλόφιλη σχέση η γυναίκα πρέπει να παραμένει στο σπίτι
  • Η Tate έχει υποστηρίξει ότι είναι λάθος για τις γυναίκες να έχουν πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους, αλλά οι άνδρες επιτρέπεται

Η Ρόζι Κάρτερ, διευθύντρια πολιτικής στο Hope not hat, είπε στον Independent ότι οι ιδέες που προωθεί ο Τέιτ για τις γυναίκες «δεν είναι καινούριες», αλλά ότι είναι μια «νομιμοποιητική δύναμη» για μισογυνιστικές ιδέες και τις κρατά «ζωντανές συνομιλίες». Τα βίντεό του που πιέζουν τον μισογυνισμό «έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής» στο διαδίκτυο, πρόσθεσε.

«Η Τέιτ υπαινίσσεται πράγματα που αναδεικνύουν τα χειρότερα ένστικτα των ανθρώπων», είπε. «Το περιεχόμενο της Tate μπορεί να ανοίξει την πόρτα σε νεαρούς άνδρες που συναντούν πιο ακραίο περιεχόμενο. Εάν ο ακραίος μισογυνισμός τους αρέσει, μπορεί να γίνει πιο ακραίος. Θα μπορούσαν ενδεχομένως να καταλήξουν να εξερευνούν ακροδεξιά φόρουμ».

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024