Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγνοούνταν για έξι χρόνια και την εντόπισαν μέσω σειράς του Netflix - Την είχε απαγάγει η μητέρα της

Αγνοούνταν για έξι χρόνια και την εντόπισαν μέσω σειράς του Netflix – Την είχε απαγάγει η μητέρα της

Ο πατέρας της, την είδε για τελευταία φορά το 2017

Η Kayla Unbehaun ήταν εννέα ετών όταν την απήγαγαν το 2017. Σήμερα, έξι χρόνια μετά βρίσκεται πίσω στο σπίτι της, ασφαλής χάρη στη σειρά του Netflix «Unsolved Mysteries».

Η Kayla βρέθηκε ξανά στην αγκαλιά του πατέρα της, όταν μία υπάλληλος εμπορικού κέντρου στο Asheville της Βόρειας Καρολίνας αναγνώρισε το πρόσωπό της από τη σειρά της δημοφιλούς πλατφόρμας σειρών και ταινιών.

Η Kayla ήταν εννέα ετών όταν ο πατέρας της, Ryan Iserka, είχε την πλήρη επιμέλειά της. Σύμφωνα με τον ίδιο η κόρη του έπεσε θύμα απαγωγής από την ίδια τη μητέρα της, μετά από επίσκεψή της.

Το Netflix κυκλοφόρησε τη νέα σεζόν του «Unsolved Mysteries» πέρυσι με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στις απαγωγές από γονείς.

Η φωτογραφία της εμφανίστηκε για λίγα δευτερόλεπτα

Το αξιοσημείωτο είναι πως η ιστορία της Kayla δεν ήταν το επίκεντρο του επεισοδίου. Η φωτογραφία της εμφανίστηκε μονάχα για λίγα δευτερόλεπτα στο τέλος του επεισοδίου.

«Τα μέσα ενημέρωσης είναι τόσο σημαντικά όταν πρόκειται για την ανακάλυψη των εξαφανισμένων παιδιών», δήλωσε η Callahan Walsh του Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και τα Εκμεταλλευόμενα παιδιά.

«Ακόμη και σε αυτές τις μακροπρόθεσμες υποθέσεις, όσο περισσότερο αφηγούμαστε την ιστορία αυτών των εξαφανισμένων παιδιών και δημοσιοποιούμε τις εικόνες τους, τόσο πιο πιθανό είναι να ανακαλυφθούν» σημείωσε η ίδια.

Η υπάλληλος του εμπορικού που αναγνώρισε την Kayla ήταν μία ανήλικη. Η σύνδεση στο μυαλό της δεν ήταν ξεκάθαρη, ωστόσο επικοινώνησε με την Αστυνομία.

«Είναι ασυνήθιστο, αλλά είναι καλό ότι όταν κάποιος υποψιάζεται ότι αναγνωρίζει κάποιον, ανεξάρτητα από το πόσο παλιά μπορεί να είναι η ιστορία, να μη φοβάται να μας τηλεφωνήσει για να έρθουμε να το ερευνήσουμε», δήλωσε η υπαστυνόμος Diana Loveland της αστυνομίας του Asheville.

Ο πατέρας της, Ryan Iskerka, είδε για τελευταία φορά την τότε εννιάχρονη Kayla το 2017, αφού η μητέρα της, η οποία δεν είχε την επιμέλεια του παιδιού, την απήγαγε στις 5 Ιουλίου 2017, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά.

«Είμαι πανευτυχής»

«Είμαι πανευτυχής που η Κayla βρίσκεται στο σπίτι της, ασφαλής», δήλωσε ο πατέρας της σε δήλωση που μοιράστηκε από το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά.

«Θέλω να ευχαριστήσω το @ElginPDFD, το National Center for Missing & Exploited Children και όλες τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου που βοήθησαν στην υπόθεσή της. Ζητάμε την προστασία της ιδιωτικής ζωής, καθώς γνωριζόμαστε ξανά μεταξύ μας και πλοηγούμαστε σε αυτό το νέο ξεκίνημα» τόνισε.

Η υπόθεση απασχόλησε τα δελτία ειδήσεων και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα έξι χρόνια που μεσολάβησαν από την απαγωγή. Μια φωτογραφία τόσο της Kayla όσο και της μητέρας της, Heather παρουσιάστηκε στη σειρά του Netflix.

«Όταν ανακάλυψα ότι εξαφανίστηκες, η καρδιά μου έγινε ένα εκατομμύριο κομμάτια… Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να θέλω περισσότερο από το να σε έχω πίσω στη ζωή μου», έγραψε ο πατέρας σε ένα δημόσιο σημείωμα για τα 12α γενέθλια της κόρης του, το 2020.

Η Heather Unbehaun καταζητείτο στο Ιλινόις για απαγωγή παιδιών, ενώ εκκρεμούσε ένταλμα έκδοσής της.

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Asheville, κρατείται στο κρατητήριο της κομητείας Μπάνκομπ στη Βόρεια Καρολίνα με εγγύηση 250.000 δολαρίων.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024