Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Netflix: Η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των πελατών της αποτελεί... ευλογία

Netflix: Η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των πελατών της αποτελεί… ευλογία

Δυσοίωνο προβλέπεται το μέλλον της παγκόσμιας συνδρομητικής πλατφόρμας

Για την παγκόσμια πλατφόρμα προβολής ταινιών και σειρών, Netflix μία ήπια επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των συνδρομητών της, ίσως και να αποτελεί ευλογία για την εταιρεία.

Συγκεκριμένα, όσο λιγότερα χρήματα έχουν οι καταναλωτές, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να μείνουν σπίτι και να δουν ταινίες στη σειρά, συνήθεια που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού.

Έπειτα είναι και ο αντίκτυπος των ανταγωνιστών που προσπαθούν να διεισδύσουν στην καταναλωτική μερίδα του Netflix και φαίνεται πως έχουν πληγεί από τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν.

Έχοντας επενδύσει πολλά χρήματα σε υπηρεσίες streaming τα τελευταία χρόνια, εταιρείες όπως η Walt Disney Co. και η Paramount Global κάνουν τώρα περικοπές, αποθαρρυμένες από την κατάσταση της αγοράς.

«Η τηλεθέαση αναμένεται να έχει ανοδική πορεία καθώς οι άνθρωποι θα σταματήσουν να βγαίνουν έξω εάν η οικονομία διολισθήσει σε ύφεση αργότερα φέτος», δήλωσε στο Bloomberg ο Matthew Maley, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στη Miller Tabak + Co. LLC.

Η εισβολή των ανταγωνιστών

Το Netflix έχει δει την κυριαρχία του στη βιομηχανία του streaming να μειώνεται τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς οι Disney+, Apple TV+ και Paramount+ κάνουν εισβολή.

Το παγκόσμιο μερίδιό της στην αγορά «streaming originals» ήταν 38% στο τέλος του τελευταίου τριμήνου, από 60% στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2018, σύμφωνα με στοιχεία της Parrot Analytics.

Βέβαια, στην ίδια μοίρα βρίσκονται και οι ανταγωνιστές. Ειδικότερα, οι μετοχές της Paramount Global σημείωσαν βουτιά την περασμένη εβδομάδα καθώς οι απώλειες οδήγησαν την εταιρεία πολυμέσων να μειώσει το κόστος και το μέρισμά της.

Η Warner Bros. Discovery Inc. ανέφερε ένα αιφνιδιαστικό κέρδος στο streaming tv, μια χαραμάδα φωτός για μια εταιρεία που δυσκολεύεται να δημιουργήσει κέρδη από τις επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Ενώ μπορεί να υπάρχουν αρκετοί ‘νικητές’ στο streaming μακροπρόθεσμα, η ανταγωνιστική αδυναμία από τους ομότιμους θα ωθήσει το Netflix προς τα εμπρός μόνο βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο Tejas Dessai, αναλυτής στο Global X ETFs.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024