Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Netflix: Έχασε πάνω από 1 εκατομμύριο χρήστες στην Ισπανία

Netflix: Έχασε πάνω από 1 εκατομμύριο χρήστες στην Ισπανία

Ο ρόλος της απαγόρευσης κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης και πως θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ για τον γίγαντα του streaming

Παραπάνω από 1 εκατομμύριο χρήστες απώλεσε το Netflix στην Ισπανία τους πρώτους τρεις μήνες του 2023 σύμφωνα με τον όμιλο ερευνών αγοράς Kantar. Πρόκειται για ένα σημάδι ότι η απαγόρευση της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης από τον γίγαντα του streaming θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, το Netflix εισήγαγε μηνιαίο τέλος 5,99 ευρώ (6,57 δολάρια) για τους χρήστες στην Ισπανία που μοιράζονταν τα στοιχεία σύνδεσής τους με άλλο νοικοκυριό και τεχνικά μέτρα για τον εντοπισμό αυτής της κοινής χρήσης. Η κίνηση αυτή συνδέθηκε με την πτώση των χρηστών κατά περισσότερο από ένα εκατομμύριο, τα δύο τρίτα των οποίων χρησιμοποιούσαν τον κωδικό πρόσβασης κάποιου άλλου, σύμφωνα με την έρευνα της Kantar, η οποία βασίζεται σε έρευνες για τις συνήθειες των νοικοκυριών όσον αφορά το streaming.

«Είναι σαφές ότι αυτή η απότομη πτώση οφείλεται στην απαγόρευση», δήλωσε ο Dominic Sunnebo, της Kantar, προσθέτοντας ότι η απώλεια ενός εκατομμυρίου χρηστών, ακόμη και αν οι περισσότεροι δεν ήταν συνδρομητές επί πληρωμή, θα αποτελέσει πλήγμα για το Netflix όσον αφορά τις συστάσεις από στόμα σε στόμα για τις εκπομπές και την υπηρεσία του.

Ακυρώσεις

Οι ακυρώσεις συνδρομών το πρώτο τρίμηνο τριπλασιάστηκαν σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, σύμφωνα με την έρευνα της Kantar. Από όλους τους εναπομείναντες συνδρομητές του Netflix στην Ισπανία, το ένα δέκατο δήλωσε ότι σκοπεύει να διαγράψει τη συνδρομή του κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Netflix δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Παρόμοια χρέωση εισήχθη στην Πορτογαλία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία μετά από δοκιμές σε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Παγκόσμια χρήση

Σε παγκόσμιο επίπεδο, περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν έναν λογαριασμό για τον οποίο δεν πληρώνουν, σύμφωνα με το Netflix. Η εταιρεία δεν αναλύει τον αριθμό αυτό ανά χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα το Netflix απώλεσε τις προσδοκίες για νέους συνδρομητές κατά το πρώτο τρίμηνο, αλλά η εταιρεία δήλωσε ότι το σχέδιο ελέγχου κωδικών πρόσβασης και μια φθηνότερη έκδοση streaming με διαφημίσεις θα επιταχύνουν την ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Η επένδυση του Netflix στο ισπανόφωνο περιεχόμενο φαίνεται να αποδίδει. Τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, δύο από τις πέντε πιο δημοφιλείς σειρές στην Ισπανία ήταν διαθέσιμες για streaming στο Netflix, σύμφωνα με την Kantar. Η εταιρεία άνοιξε τον πρώτο ευρωπαϊκό κόμβο παραγωγής της στη Μαδρίτη το 2019, μια εγκατάσταση που είχε διπλασιαστεί σε μέγεθος μέχρι το τέλος του περασμένου έτους.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024