Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυτός είναι ο τύπος γυναικών που χάνουν κιλά αλλά… τα ξαναπαίρνουν

Αυτός είναι ο τύπος γυναικών που χάνουν κιλά αλλά… τα ξαναπαίρνουν

Σύμβουλος διατροφής για απώλεια βάρους αποκαλύπτει ποιες γυναίκες δυσκολεύονται να διατηρήσουν το βάρος του έπειτα από μία δίαιτα.

Οι γυναίκες και η διατροφή είναι ένα –σχεδόν αρχέγονο- δίπολο. Δύσκολα θα συναντήσει κανείς γυναίκα, που, σε κάποια φάση της ζωής της, δεν προσπάθησε να χάσει κιλά, ή να πάρει, και για τις περισσότερες, η μάχη με τα κιλά είναι ατέρμονη.

Πολλές είναι επίσης οι γυναίκες που ακολουθούν εξαντλητικές –ή και όχι- δίαιτες, χάνουν τα κιλά που ήθελαν αλλά αργά ή γρήγορα τα ξαναπαίρνουν. Μία σύμβουλος διατροφής για απώλεια βάρους, η Aesha Karunakaran, αποκαλύπτει ποιες γυναίκες έχουν τη μεγαλύτερη δυσκολία να διατηρήσουν το επιθυμητό βάρος.

«Υπάρχει ένα πράγμα που χωρίζει τις γυναίκες που χάνουν κιλά με επιτυχία και δεν τα ξαναπαίρνουν ποτέ και εκείνες που δεν τα καταφέρνουν» λέει η Aesha σε βίντεο στο TikTok που έχει γίνει viral.

Η μαγεία των… κοπλιμέντων

Το στοιχείο που τις διαχωρίζει είναι… τα κοπλιμέντα. «Οι γυναίκες που ακούνε και δέχονται τα κοπλιμέντα είναι αυτές που μπορούν εύκολα να χάσουν κιλά και έπειτα να διατηρήσουν το βάρος τους» λέει η Aesha.

Στη συνέχεια εξηγεί πως λίγες μόνο λέξεις μπορούν να οδηγήσουν στο να αποκτήσει κάποιος το σώμα των ονείρων του. «Όταν δέχεσαι ένα κοπλιμέντο, σημαίνει ότι πιστεύεις στον εαυτό σου και δεν αυτοσαμποτάρεσαι».

Αντίθετα, όπως λέει η Karunakaran, ο αρνητισμός εμποδίζει τη μακροπρόθεσμη νίκη στην απώλεια βάρους. «Πάντα θα βλέπετε τον εαυτό σας ως ελαττωματικό και ποτέ δεν θα πιστέψετε ότι αξίζετε να χάσετε βάρος» λέει.

@aesha.karunakaran are you guilty? #losingbodyfat #fatlosstipsforwomen #transformation ♬ original sound – Aesha | Health + Weight Loss

«Σταματήστε να χρησιμοποιείται τις λέξεις “καλό” και “κακό” για τις διατροφικές σας συνήθειες»

Τις συμβουλές της Karunakaran φαίνεται ότι επιβεβαιώνει, σύμφωνα με τη New York Post, και μια πρόσφατη έρευνα και, όπως λέει, η ειδικός σε θέματα συμπεριφορικής υγείας Leslie Heinberg, «όταν συνδέουμε την αυτοεκτίμησή μας τόσο άμεσα με τις επιλογές μας στο φαγητό και το συνδυάζουμε με μια περιοριστική δίαιτα, ουσταστικά προετοιμαζόμαστε να αποτύχουμε και να νιώσουμε ενοχές και στη συνέχεια να έχουμε επεισόδια υπερφαγίας».

«Γράψτε τα θετικά που κάνετε για τον εαυτό σας κάθε μέρα και σταματήστε να χρησιμοποιείτε τις λέξεις «καλό» και «κακό» για να περιγράψετε τις διατροφικές σας συνήθειες» συμβουλεύει.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024