Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στέψη Καρόλου: Δείτε Live εικόνα από το Αββαείο του Ουέστμινστερ

Στέψη Καρόλου: Δείτε Live εικόνα από το Αββαείο του Ουέστμινστερ

Στέφθηκαν βασιλιάς ο Κάρολος και βασίλισσα η Καμίλα

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’, η πρώτη στη Βρετανία μετά από 70 χρόνια. Παρουσία περίπου 100 αρχηγών κρατών και άλλων αξιωματούχων, ο Κάρολος Γ’ στέφθηκε επισήμως βασιλιάς στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, το οποίο έχει φιλοξενήσει όλες τις στέψεις από το 1066 όταν ενθρονίστηκε ο Γουλιέλμος Α’ της Αγγλίας μέχρι και σήμερα. Βασίλισσα στέφθηκε και η σύζυγός του Καμίλα.

16.25 Στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα για να χαιρετήσει το πλήθος

15.55 Από λεπτό σε λεπτό, η βασιλική οικογένεια θα βγει στο μπαλκόνι για να χαιρετίσει το πλήθος

Μετά την ολοκλήρωση της πομπής, τα στρατεύματα συγκεντρώθηκαν στον κήπο των Ανακτόρων, για να απευθύνουν χαιρετισμό στον βασιλιά.

15.38 Στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έφτασε η χρυσή βασιλίκη άμαξα με τον Κάρολο και την Καμίλα

Οι royals που παρευρέθηκαν στην τελετή στέψης του Καρόλου

Η βρετανική βασιλική οικογένεια έχει στενές φιλίες – και πολυάριθμες οικογενειακές σχέσεις – με βασιλικές οικογένειες σε όλη την Ευρώπη.

Η στέψη του βασιλιά της Βρετανίας Καρόλου Γ’ αποτέλεσε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ευρωπαϊκών βασιλικών προσώπων μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

15.30 Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική πομπή εδώ και 70 χρόνια. Σε αυτή μετέχουν 19 στρατιωτικές μπάντες, 250 άλογα, 4.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ εκπροσωπούνται 33 χώρες της Κοινοπολιτείας.

15.15 Ηχούν καμπάνες και ζητωκραυγάζει το πλήθος καθώς περνά η χρυσή άμαξα με τον Κάρολο και την Καμίλα.

Η Κέιτ Μίντλετον φοράει το κολιέ της Ελισάβετ και τα σκουλαρίκια της Νταϊάνα στη στέψη

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, 41 ετών, τίμησε τη βασίλισσα Ελισάβετ και την πριγκίπισσα Νταϊάνα στην τελετή στέψης μέσω των κοσμημάτων της, φορώντας το κολιέ George VI Festoon Necklace της εκλιπούσας μονάρχη με τα σκουλαρίκια μαργαριταριών της Νότιας Θάλασσας, τα οποία ανήκαν στην πεθερά της.

Το λαμπερό George VI Festoon Necklace διαθέτει τρεις σειρές διαμαντιών και δημιουργήθηκε το 1950 κατόπιν παραγγελίας του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ για την μεγαλύτερη κόρη του, την τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ. Η βασίλισσα Ελισάβετ επέλεξε το κόσμημα για επίσημα δείπνα και ειδικές περιστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της βασιλείας της που έσπασε τα ρεκόρ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

14.57  Η τελετή της στέψης του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα, ολοκληρώθηκε. Το βασιλικό ζεύγος αποχωρεί από το Αββαείο με τη χρυσή άμαξα, με κατεύθυνση το παλάτι του Μπάκιγχαμ ενώ συνοδεύονται και από άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

14.15 Η Καμίλα στέφθηκε βασίλισσα και πήρε το σκήπτρο

Μετά και τη στέψη του Καρόλου, έγινε η στέψη της βασίλισσας Καμίλα. Η διαδικασία ήταν πολύ πιο σύντομη, ενώ φόρεσε το στέμμα της βασίλισσας Μαίρης, της γιαγιάς της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η στιγμή που «καλύφθηκε» ο βασιλιάς με το Άγιο μύρο

Με το Άγιο μύρο ο βασιλιάς Κάρολος έλαβε το χρίσμα κατά την τελετή στέψης του ωστόσο ήταν η μόνη στιγμή στην τελετή, που δεν μπορούσε να δει το κοινό, αφού τον «κάλυψαν» από τις κάμερες με αυτό το ύφασμα.

14.13 Με την ενθρόνιση, την πέμπτη ενότητα της τελετής, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ γονάτισε, του απέδωσε τιμές και τον ασπάστηκε, ενώ ακούστηκαν κανονιοβολισμοί σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

14.08 Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ παρέδωσε τον μανδύα στον βασιλιά, στον οποίο δόθηκαν τα σκήπτρα, τα σπιρούνια, τα ξίφη αλλά και η βασιλική σφαίρα. «Δεχθείτε αυτό το γάντι που θα εδραιώσει την εξουσία σας με ευγένεια και χάρη» είπε ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι.

14.03 Στέφθηκε βασιλιάς ο Κάρολος

13.57 Με τον ψαλμό 71 από βυζαντινή χορωδία ξεκίνησε η ανάληψη, η τέταρτη ενότητα, κατά την οποία παρουσιάστηκαν και δόθηκαν τα σύμβολα της βασιλικής εξουσία

13.54 Αποδοκιμάστηκε ο «άτακτος» πρίγκιπας Άντριου από το πλήθοςΜερίδα των συγκεντρωμένων θαυμαστών της βασιλικής δυναστείας αποδοκίμασε δια βοής τον πρίγκηπα Άντριου, αδελφό του βασιλέα Καρόλου, μόλις εξήλθε των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ προκειμένου να παραστεί στην τελετή ενθρόνισης.

Ο 63χρονος πρίγκιπας Άντριου, επισήμως ο Δούκας της Υόρκης, είναι το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ και ο δευτερότοκος γιος της.

13.20 Δείτε φωτογραφίες από τον Όρκο του βασιλιά Καρόλου

Στη δεύτερη ενότητα, τον Όρκο, ο Κάρολος παρέμεινε κοντά στον θρόνο και ακούμπησε το χέρι του στη Βίβλο, όπου ορκίστηκε ότι θα κυβερνά με βάση τους νόμους του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κοινοπολιτείας, αλλά και ότι θα υπερασπίζεται την θρησκεία της προτεσταντικής μεταρρύθμισης και της Εκκλησίας της Αγγλίας. «Όλα αυτά υπόσχομαι να τα πράξω» απάντησε ο Κάρολος, ζητώντας τη βοήθεια του Θεού.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ανέγνωσε απόσπασμα από την επιστολή Προς Κολοσσαείς του Αποστόλου Παύλου.

Βίντεο: Ο βασιλιάς Κάρολος υπογράφει τον όρκο του

13.10 Ο πρίγκιπας Τζορτζ , δεύτερος πια στη διαδοχή του θρόνου, στο Αββαείο του Ουέστμινστερ για την τελετή στέψης του παππού του.

13.00 Ξεκίνησε η τελετή της στέψης του βασιλιά Καρόλου

12.55 Ο πρίγκιπας της Ουαλίας Γουίλιαμ και η σύζυγός του, Κάθριν έφτασαν στο Αββαείο, μαζί με τα παιδιά τους, όπως και ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα. Η τελετή της στέψης που χρονολογείται από το 1066, ξεκινάει.

12.50 Λίγο πριν φτάσει στο Αββαείο του Ουέστμινστερ η άμαξα με τον βασιλιά Κάρολο και την Καμίλα, έφτασαν τα αδέλφια του για να παρακολουθήσουν τη στέψη του.

12.45 Η Άννα Μαρία, ο γιος της Παύλος και η σύζυγός του

12.43 Έφτασε ο πρίγκιπας Χάρι

12.40 Ο Τζάστιν Τριντό, πρωθυπουργός του Καναδά μαζί με τη σύζυγό του

12.35 Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίσια

12:10  Ο βασιλιάς Κάρολος με την Καμίλα μπήκαν στην Πολιτειακή Άμαξα του Αδαμάντινου Ιωβηλαίου.

Στις 12:20 η πομπή με τον βασιλιά και τη σύζυγό του ξεκίνησε από το Παλάτι για το Αββαείο. Με χειροκροτήματα χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονται στους δρόμους κοντά στο Μπάκιγχαμ, υποδέχονται την άμαξα που μεταφέρει τον Κάρολο και την Καμίλα, στην τελετή της στέψης.

11.51 Έφτασε μαζί με την εγγονή της η  σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Φρενίτιδα για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Τα σουβενίρ και οι γιγαντοοθόνες που έχουν στηθεί για να παρακολουθήσει ο κόσμος τη στέψη.

Δείτε το βίντεο του Mega

11.42 Με ομπρέλες και αδιάβροχα, χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν στους δρόμους γύρω από το Μπάκιγχαμ, για να ζήσουν από κοντά τις ιστορικές στιγμές, ανήμερα της στέψης του βασιλιά Καρόλου.

11.36 «Όχι δικός μου βασιλιάς» γράφουν τα πλακάτ που κρατούν άνθρωποι που διαμαρτύρονται, για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου, έξω από το Μπάκιγχαμ.

Συνελήφθη ο επικεφαλής της οργάνωσης κατά της μοναρχίας στη Βρετανία

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε τον Graham Smith, επικεφαλής της οργάνωσης κατά της μοναρχίας Republic, πριν από τη σημερινή τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Λονδίνου Μάρκ Ρόλεϊ προειδοποίησε χθες ότι θα υπάρχει «πολύ μικρή ανοχή για διατάραξη» στους δρόμους του κεντρικού Λονδίνου, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

11.30 Έφτασε η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου Ολένα Ζελένσκα

11.21 Ο βασιλιάς Κάρολος  και η Καμίλα έφτασαν στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

11.10 Ο Andrew Lloyd Webber με τον ηγέτη των Εργατικών Keir Starmer εντός του Αββαείου του Ουέστμινστερ.

Στη συναυλία μετά τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου ο Τομ Κρουζ και ο… Γουίνι το Αρκουδάκι

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να είναι αξέχαστο γεγονός έστω και μόνο για τη σύνθεση των προσκεκλημένων που θα εμφανιστούν στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν του νέου μονάρχη.

Οι σταρ που επιβεβαιώθηκαν πρόσφατα μεταξύ των συμμετεχόντων στη συναυλία της στέψης, στους χώρους του Κάστρου του Ουίνδσορ την επομένη μέρα της ιστορικής τελετής, είναι ο ηθοποιός του «Top Gun» Τομ Κρουζ, η αρχηγός των Pussycat Dolls Νικόλ Σέρζινγκερ και ο Γουίνι το Αρκουδάκι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

11.00 Ο Λάιονελ Ρίτσι, ο οποίος θα συμμετάσχει αύριο στη συναυλία προς τιμή του βασιλιά Καρόλου

Ο ιδιαίτερος δεσμός του βασιλιά Καρόλου με την Ελλάδα

Πέραν των οικογενειακών δεσμών του με την Ελλάδα, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει εκφράσει δημόσια την αγάπη και τον θαυμασμό του για την χώρα μας, την οποία έχει τιμήσει με την παρουσία του αρκετές φορές.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ που σε λίγες ώρες θα στεφθεί επίσημα ο 40ος μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ελληνικές ρίζες, καθώς ο πατέρας του, ο πρίγκιπας Φίλιππος και ο παππούς του, πρίγκιπας Ανδρέας, ήταν μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

10:47 Ο Αυστραλός τραγουδιστής Nick Cave

10:45 Η ηθοποιός Emma Thompson φτάνει για την τελετή στέψης

Ποιος είναι ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας

Λίγες ώρες απομένουν για την ιστορική στέψη του Καρόλου Γ’, ο οποίος ανέλαβε την σκυτάλη της βρετανικής μοναρχίας, μετά τον θάνατο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Είναι ο γηραιότερος μονάρχης που αναλαμβάνει τον θρόνο εδώ και χίλια χρόνια.

Ο Τσαρλς Φίλιπ Άρθουρ Τζορτζ (Charles Philip Arthur George) γεννήθηκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στις 14 Νοεμβρίου 1948. Σε ηλικία μόλις 3 ετών έγινε διάδοχος του θρόνου όταν η μητέρα του έγινε βασίλισσα το 1952. Μεγαλώνοντας είχε μια διαφορετική ανατροφή σε σύγκριση με τους προηγούμενους βασιλείς. Δεν εκπαιδεύτηκε από ιδιωτικούς δασκάλους, αλλά πήγε στο σχολείο Χιλ Χάουζ και έπειτα φοίτησε εσωτερικός στο σχολείο Τσιμ στην περιοχή Μπερκσάιρ, όπου είχε φοιτήσει και ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

10.40 Μπορεί να μην έζησε να δει τον Κάρολο να στέφεται βασιλιάς, ωστόσο η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν «λείπει» από τη σημερινή ιστορική ημέρα. Ανάμεσα στα πανό και τα πλακάτ που κρατούν οι λάτρεις του στέμματος, είναι και αυτό με την Νταϊάνα.

Δείτε βίντεο με τις αφίξεις των καλεσμένων

10.30 Οι πρώτοι προσκεκλημένοι της τελετής έχουν αρχίσει να φτάνουν στα σημεία ελέγχου ασφαλείας.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024