Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η μόδα στη στέψη: Το ξαναφορεμένο στέμμα της Καμίλα και οι εμφανίσεις των καλεσμένων

Η μόδα στη στέψη: Το ξαναφορεμένο στέμμα της Καμίλα και οι εμφανίσεις των καλεσμένων

Ο Κάρολος ζήτησε μια «μοντέρνα» στέψη, πιστή στις αρχές της «βιωσιμότητας και αποτελεσματικότητας».

Η επιλογή του «σωστού» outifit ανά περίσταση είναι εξαιρετικά σημαντική, και λίγες στιγμές μπορεί να συγκριθούν με τη στέψη ενός βασιλιά και μιας βασίλισσας, όσο ξεπερασμένος κι αν φαντάζει ο θεσμός της μοναρχίας στην σύγχρονη κοινωνία.

Πολλές παρεκκλίσεις από τη βαριά παράδοση ανακοινώθηκαν για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ και αυτό το σκεπτικό επεκτάθηκε και στους ενδυματολογικούς κώδικες των καλεσμένων. Οι μεγαλοπρεπείς εμφανίσεις ή οι τελετουργικές ενδυμασίες άλλαξαν υπέρ μιας πιο χαλαρής, λιτής εμφάνισης.

Η Καμίλα δε θα φορέσει καινούργιο στέμμα.

Δείτε την άφιξη του Καρόλου και της Καμίλα

Τι θα φορέσει η Καμίλα στη στέψη του Καρόλου;

Η Καμίλα θα φορέσει ένα δικό της στέμμα: Το στέμμα της Βασίλισσας Μαρίας, το κεντρικό διαμάντι του οποίου -το αμφιλεγόμενο Koh-i-Noor- έχει αντικατασταθεί για την τελετή. Το κάλυμμα της κεφαλής είναι τώρα διακοσμημένο με το διαμάντι Cullinan V σε σχήμα καρδιάς, άλλη μια μικρή αλλά σημαντική αλλαγή που ζήτησε ο Κάρολος για τη «μοντέρνα» στέψη του.

Σηματοδοτεί επίσης την πρώτη φορά στη βρετανική ιστορία που μια βασίλισσα σύζυγος ξαναφόρεσε ένα στέμμα για μια στέψη, αντί για να παραγγελθεί ένα καινούργιο. Οι εκπρόσωποι του Καρόλου διευκρίνισαν επίσης ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για λόγους «βιωσιμότητας και αποτελεσματικότητας».

Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι η Καμίλα θα φορέσει στη στέψη ένα κομμάτι του σχεδιαστή Bruce Oldfield, αγαπημένου της αείμνηστης πριγκίπισσας Νταϊάνα. Η Καμίλα φόρεσε για τελευταία φορά δημιουργία του Oldfield στην πρεμιέρα της ταινίας του Τζέιμς Μποντ «No Time to Die» το 2021 -ένα ανοιχτό μπλε φόρεμα με παγιέτες όπως απαθανατίσθηκε στο κόκκινο χαλί του Royal Albert Hall.

Η Καμίλα αναμένεται επίσης να φορέσει την Κοινοβουλευτική Μπέρτα, η οποία είχε αρχικά δημιουργηθεί για τη στέψη της Ελισάβετ το 1953.

Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον.

Τι φόρεσαν οι καλεσμένοι

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν φόρεσε μπλε φούστα Ralph Lauren σε χρώμα periwinkle, αξεσουάρ με ασορτι φιόγκο στα μαλλιά και συνοδευόταν από την εγγονή της Finnegan Biden, με ένα κομψό φόρεμα σε ανοιχτό κίτρινο του οίκου Markarian -ένα στιλιστικό δίδυμο, που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ενδυματολογικό νεύμα για να δείξει την αλληλεγγύη της στην Ουκρανία. Μέσα στο Αβαείο, το ζευγάρι κάθισε δίπλα στην Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας Olena Zelenska, η οποία φόρεσε ένα «παγωμένο μπλε» φόρεμα και παλτό σε συνδυασμό.

Δείτε το βίντεο

Η Βρετανίδα ηθοποιός και πρωταγωνίστρια του «Love Actually», Έμμα Τόμσον, έφτασε στην τελετή με ένα μονόχρωμο παλτό με κόκκινο τριαντάφυλλο από την σχεδιάστρια Emilia Wickstead, το οποίο στόλισε με το μετάλλιο της Dame Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (MBE).

Η Τόμσον, η οποία είναι γνωστή για την ανατροπή του βασιλικού ενδυματολογικού κώδικα, αφού παρέλαβε το βραβείο MBE στο παλάτι του Μπάκιγχαμ το 2018 με ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια της Stan Smith σχεδιασμένα από τη Stella McCartney, εθεάθη έξω από το Αβαείο του Ουέστμινστερ σήμερα το πρωί με Roger Vivier μαύρες σατέν γόβες με κρυστάλλινο τακούνι και αγκράφα.

Δείτε το βίντεο

Από την άλλη, ο Αυστραλός μουσικός Nick Cave έδειχνε κομψός με ένα κλασικό μαύρο κοστούμι με γιλέκο και κλασικά παπούτσια Gucci, ενώ η Katy Perry (η οποία έχει προγραμματιστεί να είναι επικεφαλής της συναυλίας για τη στέψη στο Windsor την Κυριακή) επέλεξε ένα ροζ/μοβ ταγέρ και πέρλες choker της Vivienne Westwood – της αείμνηστης Βρετανίδας σχεδιάστριας που πέθανε τον Δεκέμβριο του 2022.

Ο Νικ Κέιβ με μαύρο κοστούμι με γιλέκο

Ο χαρακτηριστικός σχεδιασμός του κολιέ μπορεί επίσης να είναι ένα νεύμα στην κληρονομιά του στυλ της ίδιας της βασίλισσας Καμίλα. Η Καμίλα έχει πολλά κομμάτια με μαργαριτάρια σε τρεις σειρές, συμπεριλαμβανομένου του κομματιού με aquamarine που φοράει σταθερά από τη δεκαετία του 1990.

Η Perry συνοδευόταν από τον αρχισυντάκτη της βρετανικής Vogue, Edward Enninful, ο οποίος έφτασε με ένα statement, «παγωμένο μπλε» γιλέκο και πουά γραβάτα.

Δείτε το βίντεο

Δείτε μερικές ακόμα εμφανίσεις καλεσμένων

Η Zara Tindall με εντυπωσιακό καπέλο.

Αλβέρτος και Σαρλίν του Μονακό.

Ο Παύλος Γλίξμπουργκ, η Μαρί Σαντάλ και η Άννα Μαρία.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024