Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτο αυτό που συμβαίνει στα φετινά playoffs: Ο Ολυμπιακός και το «τρελό» 8/12

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει στα φετινά playoffs: Ο Ολυμπιακός και το «τρελό» 8/12

Από τις 12 αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής για τα playoffs, μόλις τέσσερις φορές κατάφερε να πανηγυρίσει η γηπεδούχος ομάδα. Μοναδική που δεν έκανε «break» η Ζαλγκίρις.

Η δράση στα playoffs της Euroleague συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον, με τα Game 4 στις σειρές μεταξύ της Παρτιζάν και της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τη Μονακό. Σε Βελιγράδι και Τελ Αβίβ, οι γηπεδούχοι και οι φιλοξενούμενοι αντίστοιχα προηγούνται με 2-1 και έχουν την ευκαιρία απόψε να κλειδώσουν τις θέσεις τους στο Final 4 του Κάουνας, εκεί όπου βρίσκεται ήδη η Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί «άλωσαν» την έδρα της Ζαλγκίρις, έκαναν το 3-0 και πέταξαν εκτός τη διοργανώτρια του Final 4. Στο άλλο χθεσινό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός με το τεράστιο buzzer beater τρίποντο του Κώστα Σλούκα «ξέρανε» τη Φενέρμπαχτσε και πήρε το προβάδισμα με 2-1 στη σειρά. Οι «ερυθρόλευκοι» συμπλήρωσαν έτσι τη λίστα με τις ομάδες στα φετινά playoffs που έχουν καταφέρει να «σπάσουν» την έδρα του αντιπάλου. Το ποσοστό μάλιστα είναι εμφανώς υπέρ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι άλλες φορές πιο εύκολα κι άλλες πιο δύσκολα πήραν τις νίκες.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Πρώτη έδρα που έσπασε χρονικά ήταν αυτή της Μονακό. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πήγε με το μαχαίρι στα δόντια στο Πριγκιπάτο και δεν άφησε περιθώρια στην ομάδα του Μάικ Τζέιμς φτάνοντας εύκολα στη νίκη και το 0-1. Οι Μονεγάσκοι ισοφάρισαν στο γήπεδό τους και κόντρα σε ό,τι πίστευαν οι περισσότεροι, πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα τους Ισραηλινούς στο «κολαστήριο» του Γιαντ Ελιάου και πήραν πίσω το πλεονέκτημα κάνοντας το break.

Στη σειρά της Ρεάλ Μαδρίτης με την Παρτιζάν έχει συμβεί κάτι που έγινε για πρώτη στην ιστορία των playoffs της Euroleague, καθώς και στα τρία πρώτα παιχνίδια έγιναν τρία breaks. Αρχικά η Παρτιζάν πήρε το Game στη Μαδρίτη με το μεγάλο τρίποντο του Κέβιν Πάντερ, ενώ δύο ημέρες αργότερα ισοπέδωσε τους Μαδριλένους, στο περίφημο ματς που το παρκέ μετατράπηκε σε… ρινγκ. Οι Ισπανοί ήθελαν μόνο τη νίκη για να αποφύγουν τη «σκούπα» και τον αποκλεισμό, σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών λόγω τον τιμωριών που επιβλήθηκαν για το ξύλο. Με τον Έντι Ταβάρες να είναι ο κορυφαίος, η Ρεάλ πήρε τη νίκη και μείωσε σε 2-1, παίρνοντας έτσι παράταση… ζωής.

Για την Μπαρτσελόνα δεν χρειάζονται πολλά λόγια, η σειρά της άλλωστε με τη Ζαλγκίρις θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Οι Καταλανοί μετά τις δύο νίκες στη Βαρκελώνη, πήγαν στο Κάουνας και έδειξαν κι εκεί την ανωτερότητά τους, κάνοντας το break και το 3-0, κλείνοντας θέση για την ίδια πόλη και το Final 4.

Ο Ολυμπιακός ως πρωτοπόρος κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε, σε ένα ματσάρισμα μάλλον ατυχές και για τους δύο. Η ομαδάρα του Γιώργου Μπαρτζώκα εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη του «καυτού» ΣΕΦ αλλά και την εξαιρετική βραδιά του Αϊζάια Κάνααν και πήρε το πρώτο παιχνίδι για το 1-0 στη σειρά. Οι Τούρκοι απάντησαν στο Game 2 και ο Ολυμπιακός πήγε στην Πόλη με την υποχρέωση να μπει κι αυτός στον κατάλογο των ομάδων με τα διπλά στα φετινά playoffs. Το τρίποντο του Σλούκα στο χθεσινό παιχνίδι ήταν εκείνο που τελικά έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό κι έκανε τα break οκτώ. Μένει να δούμε αν αυτός ο αριθμός θα μεγαλώσει απόψε, με τα ματς σε Βελιγράδι και Τελ Αβίβ.

Sports in

Oλυμπιακός: Γητευτής ονείρων

Ο Ολυμπιακός του σήμερα είναι ικανός για τα πάντα. Οι δε ποδοσφαιριστές του αποφασισμένοι στον απόλυτο βαθμό, να τα δώσουν όλα. Γιατί πολύ απλά, θέλουν τα να νιώσουν όλα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024