Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το μαγικό νερό της Πόλης…

Το μαγικό νερό της Πόλης…

Ο Κώστας Σλούκας, επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος και πέτυχε το καλάθι της χρονιάς στην εμφάνιση της χρονιάς (του). Η ιστορία όμως χθες στην Πόλη είναι… παλιά

Λίγο πριν το φινάλε η επίδοση του Ολυμπιακού έξω από το τρίποντο ήταν αποκαρδιωτική και ένας ολοκληρωμένος λόγος για να βρεθεί πίσω στο σκορ της πρόκρισης στο final four: Τέσσερα εύστοχα και μόλις 18,2%. Επίδοση για ατζαμήδες.

Και εκεί που οι τελευταίοι κόκκοι άμμου στην κλεψύδρα ετοιμάζονταν να βουτήξουν στο κενό; Να σού ο Σάσα Βεζένκοφ από τα 7,5 μέτρα για το 69-69. Και έπειτα ο Κώστας Σλούκας με buzzer beater –μετά από ντρίμπλα- για το 72-71. Εκείνο που όλη τη νύχτα έγδερνε τον Ολυμπιακό, το τρίποντο έγινε το κλειδί που ξεκλείδωσε την πόρτα για την πιο μεγάλη νίκη της σεζόν: Τουλάχιστον ως την επόμενη.

Φυσικά τίποτα ακόμη δεν τελείωσε. Οι Ερυθρόλευκοι όμως πήραν ξανά το πλεονέκτημα της έδρας πίσω και έχουν σε λίγες ώρες (5/5, 20:45) την ευκαιρία δίχως άγχος να δοκιμάσουν να τελειώσουν τη σειρά μέσα στο σπίτι της Φενέρ που θα της πάρει λίγο παραπάνω να συνέλθει μετά από αυτόν τον επίλογο. Να συνέλθει και από το show του Σλούκα που επιστρέφοντας στα παλιά του λημέρια –πέντε χρόνια εκεί υπό τις υπηρεσίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς- φρόντισε να υπενθυμίσει το αυτονόητο. Πως ήταν και παραμένει –στα 33 του- ένας από τους τελευταίους αυθεντικούς σταρ της Euroleague. Κάποιος που αν ο πόλεμος κρίνεται σε ένα σουτ, θέλεις να προκύψει από τα δικά του χέρια.

Δεν έβαλε βεβαίως μόνο το τελευταίο και φαρμακερό. Έβαλε 25 σε 23:18 (6/6διπ., 3/6τριπ., 4/4βολ.) οδηγώντας τον Ολυμπιακό δύο φορές σε αντεπίθεση (2η και 4η περίοδος) για να φέρει τα πάνω-κάτω. Μοίρασε και 6 ασίστ «χτυπώντας» τις αλλαγές του Ιτούδη κάτω από το Καλάθη, μετατρέποντας σε… x factor τον Ταρίμ Μπλακ (9π) τουλάχιστον μέχρι ο Αμερικανός να ξοδέψει ένα ζευγάρι κρίσιμες βολές. Άρπαξε και τέσσερα ριμπάουντ. Τοποθέτησε σωστά όλα τα κομμάτια του παζλ στην πιο εμφατική εμφάνιση της χρονιάς (του). Respect…

Εννοείτε βεβαία πως το δικό του σουτ δεν θα μπορούσε να γίνει το μεγαλύτερο του Ολυμπιακού στην Πόλη. Θα υπάρχει πάντα το «πεταχτάρι» του Γιώργου Πρίντεζη στο «Sinan Erdem»  το βράδυ της 13ης Μαϊου του 2012. Το πιο σπουδαίο σουτ στην ιστορία του club. Εκείνο που έντυσε στα Ερυθρόλευκα την πιο μεγάλη ανατροπή στην ιστορία των τελικών της Euroleague, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Ναι, όλοι το ίδιο σκεφτόμαστε από χθες. Πως κάτι τελικά έχει το… νερό της Πόλης.

Ο Σλούκας , προτεινόμενος από την Euroleague για τον τίτλο του MVP για να μη ξεχνιόμαστε, όπως και ο αρχηγός Παπανικολάου συνδέουν εκείνη την ομάδα του 2012 (που το ξανάκανε το 2013) με τη σημερινή. Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα στον φετινό καλπασμό του δεν κουβαλά μονάχα στις πλάτες του όλα εκείνα τα υπέροχα σχόλια της μπασκετικής Ευρώπης για το παιχνίδι και τον χαρακτήρα του. Κουβάλα και εκείνο που λέγεται legacy και που η πλούσια ελληνική γλώσσα το αδικεί περιγράφοντας το απλά ως «κληρονομία». Είναι δεδομένα κάτι μεγαλύτερο. Και είναι εφόδιο στην προσπάθεια των Ερυθρόλευκων να επιστρέψουν για μια ακόμη φορά σε ένα Final Four. Πλέον είναι ένα βήμα μακριά. Θα ήταν τέλειο αν αυτό συμβεί στην Πόλη (τους)

Sports in

Συγκλονιστικό βίντεο: Η θρυλική πορεία του Ολυμπιακού έως τους «4» (vid)

Απολαύστε το βίντεο με την πορεία του Ολυμπιακού μέχρι τα ημιτελικά του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024