Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αφηνιάζει με τις τουρκικές ομάδες

Αφηνιάζει με τις τουρκικές ομάδες

Ο Κώστας Σλούκας το συνηθίζει κόντρα στους γείτονες

Πέντε χρόνια στην Κωνσταντινούπολη λατρεύτηκε όσο λίγοι παίκτες από τους φίλους της Φενέρ. Χθες τον υποδέχτηκαν με επευφημίες αλλά αποχώρησε με…αποδοκιμασίες.

Ο Κώστας Σλούκας «ξέρανε» τη Φενέρμπαχτσε εκεί που είχε πιστέψει ότι πήρε τη νίκη, με ένα τρομερό buzzer beater τρίποντο στην εκπνοή για το 72-71 αλλά δεν είναι τυχαίο καθώς όταν έχει απέναντί του τουρκικές ομάδες συνηθίζει και τις «πληγώνει» με μεγάλα σουτ στο φινάλε.

Το In.gr σας θυμίζει τα μεγάλα καλάθια του Κώστα Σλούκα κόντρα στις τουρκικές ομάδες που σχεδόν πάντα είναι νικητήρια.

Στην τρελή πορεία προς το μαγικό τρόπαιο του 2012 στο έπος της Πόλης, ο Ολυμπιακός του Ντούσαν Ίβκοβιτς έπρεπε να αποκλείσει πρώτα τουρκικές ομάδες !

Και όχι στην πρώτη φάση των ομίλων όπου μαζί με τη Φενέρ, τη Καντού και το Μπιλμπάο πέρασε στους «16» αλλά στο νέο όμιλο πίσω από την αχτύπητη ΤΣΣΚΑ Μόσχας τη δεύτερη θέση που οδηγούσε στα πλέι οφ στους «8» θα διεκδικούσαν ο Ολυμπιακός, ηΓαλατάσαραϊ και η Εφές Αναντολού.

Οι Ερυθρόλευκοι χάνουν στην πρεμιέρα από την ΤΣΣΚΑ και πάμε στην Τουρκία (26.01.2012) για το παιχνίδι με τη Γαλατά.  Η οποία  προηγείται με 69-66 με ελάχιστα δευτερόλεπτα στο ρολόι. Ο Σλούκας σκοράρει πίσω από το κέντρο και τρελαίνει ολο τον πάγκο  του Ολυμπιακού εκτός από τον ψύχραιμο Ντούσαν Ιβκοβιτς που βλέπει την ομάδα του να λυγίζει στην παράταση (78-77). Η Γαλατά νικάει και την ΤΣΣΚΑ και μοιράζεται τις νίκες με την Εφές, με τον Ολυμπιακό να θέλει μόνο νίκη εκτός έδρας επί της Εφές. Με δύο βολές του Σλούκα στα 10’’ νικάει 67-65 και νικώντας και τη Γαλατάσαραϊ στο ΣΕΦ 88-81 περνάει (στην ισοβαθμία με τη Γαλατά) στα προημιτελικά όπου αποκλείει με μειονέκτημα έδρας τη Σιένα και μετά είναι όλα ιστορία με το «πεταχτάρι» του Πρίντεζη να χαρίζει το ευρωπαϊκό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στον τελικό (62-61).

Ο Σλούκας μετακομίζει στην Τουρκία «πληγώνει» τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με ένα μεγάλο τρίποντο (όχι νικητήριο αλλά πολύ κρίσιμο προς το τέλος) στην νίκη 73-72 της Φενέρ στον όμιλο και αποδοκιμάζεται επειδή το πανηγυρίζει έντονα.

Πλέον έχει επιστρέψει στο λιμάνι όταν στις 28 Οκτωβρίου του 2021 με δικό του καλάθι (δίποντο) στη λήξη ο Ολυμπιακός «πληγώνει» τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ (67-65) σκοράροντας μπροστά στον καλό του φίλο Γιάν Βέσελι στα 2’’  ενώ λίγο αργότερα την ίδια σεζόν «εκτελεί» με τρίποντο στη λήξη και την Εφές (87-85) με την Ευρωλίγκα να του αφιερώνει βιντεάκι με τα δύο αυτά καλάθια.

Αλλά το χθεσινό ήταν το καλύτερο και ίσως το πιο πολύτιμο μέχρι τώρα. Θυμίζουμε το περασμένο καλοκαίρι με την εθνική κόντρα στη Γερμανία είχε σκοράρει από τη σέντρα στο ημίχρονο (αλλά μας πήρε η…κατηφόρα στο δεύτερο) και το έχει κάνει με την εθνική και κόντρα στη Βοσνία, αλλά κακά τα ψέματα με τις τουρκικές ομάδες έχει αδυναμία !

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024