
Μυτιλήνη: Συνελήφθη άνδρας γιατί είχε δεμένα τα πόδια του γαϊδάρου του
Σε βάρος του ιδιοκτήτη του γαϊδάρου βεβαιώθηκε και προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.
Συνελήφθη, στην ευρύτερη περιοχή του Πλωμαρίου στη Λέσβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων.
Ο συλληφθείς διατηρούσε στην παραπάνω περιοχή, γαϊδούρι μη τηρώντας κανόνες ευζωίας, είχε δεμένα δύο πόδια του μεταξύ τους, με λουρί, είχε δηλαδή επιβάλει το λεγόμενο «παστούρωμα» το οποίο και απαγορεύεται αυστηρά.
Το παστούρωμα είναι το δέσιμο των ποδιών των ζώων (κυρίως παραγωγικών και ιπποειδών) μεταξύ τους, συνήθως ένα μπροστινό και ένα πίσω της ίδιας πλευράς ή τα πόδια ανά δύο δεμένα (διπλή παστούρα). Ακόμα πιο βάρβαρη πρακτική είναι το δέσιμο των ποδιών του ζώου με το κεφάλι, κάτι που συνηθίζουν σε βοοειδή.
Σε βάρος του ιδιοκτήτη του γαιδάρου βεβαιώθηκε και προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Είναι το Sphere του Λας Βέγκας το μέλλον της ψυχαγωγίας;
- Μπορεί η μουσική να «προδώσει» την ευφυΐα μας;
- Η επίσκεψη Δένδια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής
- Το ρήγμα βαθαίνει; Ο Κάρολος δεν θα συναντήσει τον Χάρι στις ΗΠΑ
- Το τέλος του «δουλειά να ‘ναι κι ό,τι να ‘ναι»: Γιατί οι 20άρηδες στην Ελλάδα συγκρούονται με τα αφεντικά
- Πετρέλαιο: Το εφιαλτικό σενάριο για νέα αύξηση στις τιμές – Η νέα προειδοποίηση και ο «νόμος» των πιθανοτήτων






