Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Άλεξ Μέρντοχ: Ομόφωνα ένοχος μέσα σε 3 ώρες - Η πτώση του μεγαλοδικηγόρου μετά το διπλό φονικό

Άλεξ Μέρντοχ: Ομόφωνα ένοχος μέσα σε 3 ώρες – Η πτώση του μεγαλοδικηγόρου μετά το διπλό φονικό

Χωρίς να επιδεικνύει κανένα ίχνος συναισθήματος ο Άλεξ Μέρντοχ. Ένοχος για την άγρια δολοφονία της συζύγου του και του γιου του.

Ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της συζύγου του Maggie και του γιου του Paul κρίθηκε ο άλλοτε εξέχων δικηγόρος Άλεξ Μέρντοχ.

Ο 54χρονος νομικός γόνος Άλεξ Μέρντοχ εμφανίστηκε στο εδώλιο χωρίς να επιδεικνύει κανένα συναίσθημα. Έτρεμε, όμως, στο άκουσμα της ετυμηγορίας στο δικαστήριο του Walterboro, στη Σκωτία.

Έστρεψε το πρόσωπό του προς το μέρος του γιου του Buster που επέζησε και της αδελφή τους Lynn τη στιγμή που του περνούσαν χειροπέδες. Ο γιος του Άλεξ Μέρντοχ Buster είχε παγώσει. Είχε βάλει τα χέρια του στο κεφάλι.

Ούτε ο μικρότερος αδελφός του Άλεξ Μέρντοχ John Marvin, που είχε καταθέσει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ούτε ο μεγαλύτερος αδελφός του Randy εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Ο Άλεξ Μέρντοχ βρίσκεται αντιμέτωπος με φυλάκιση 30 ετών μετά την καταδίκη του για δύο ανθρωποκτονίες και δύο κατηγορίες για οπλοκατοχή.

Οι ένορκοι, επτά άνδρες και πέντε γυναίκες, συνεδρίασαν για λιγότερο από τρεις ώρες μέχρι να καταλήξουν στην ομόφωνη απόφαση. Είχαν περάσει έξι εβδομάδες οδυνηρών καταθέσων.

Ο Άλεξ Μέρντοχ προερχόταν από οικογένεια που ασκούσε τεράστια δικαστική επιρροή στην περιοχή της νότια Καρολίνα επί τρεις συνεχόμενες γενιές. Θεωρούνταν ακρωγονιαίοι λίθοι για το δικαστικό σύστημα.

Το διπλό φονικό του Άλεξ Μέρντοχ

Εκτέλεσε την 52χρονη σύζυγό του Maggie και τον 22χρονο γιο του Paul στο κτήμα της οικογένειας τη νύχτα της 7ης Ιουνίου του 2021. Είχε πει ψέματα στους αστυνομικούς για το άλλοθί του πριν αποφασίσει να καταθέσει στο εδώλιο. Θα επιχειρούσε να εξαπατήσει τους πάντες.

Ήταν αρκετό ένα βίντεο που αποδείκνυε ότι βρισκόταν στον τόπο του εγκλήματος λίγα λεπτά πριν πυροβολήσει τον γιο του Paul στο κεφάλι με μια καραμπίνα. Στιγμές αργότερα θα έστρεφε το όπλο και εναντίον της γυναίκας του. Πυροβόλησε τη Maggie πέντε φορές. Ήταν παντρεμένοι 27 χρόνια.

Ο Άλεξ Μέρντοχ θα επιστρέψει στο δικαστήριο για την έκδοση της ποινής του την Παρασκευή. Βρίσκεται αντιμέτωπος με φυλάκιση 30 ετών μετά την καταδίκη του. Το κοινό χειροκροτούσε τον εισαγγελέα Creighton Waters κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έξω από το δικαστήριο. «Η δικαιοσύνη αποδόθηκε σήμερα».

«Δεν έχει σημασία ποια είναι η οικογένειά σου. Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα έχεις ή πόσα νομίζουν οι άλλοι ότι έχεις. Δεν έχει σημασία πόσο επιφανής είσαι. Αν κάνεις λάθος και παραβείς τον νόμο και αν δολοφονήσεις, τότε η δικαιοσύνη θα αποδοθεί στη Νότια Καρολίνα».

Οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις

Ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης ο Άλεξ Μέρντοχ έκλαιγε καθώς οι ένορκοι μάθαιναν τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της διπλής εκτέλεσης, ήταν ανέκφραστος κατά την ανακοίνωση της απόφασης των ενόρκων.

Το βλέμμα του ήταν κενό καθώς ο δικαστής μιλούσε στο δικαστήριο. Ο μεγαλύτερος γιος του Buster καθόταν πίσω του κατά τη διάρκεια της δίκης. Κρατούσε το κεφάλι του στα χέρια του. Ο Άλεξ Μέρντοχ είχε ανέβει στο εδώλιο την περασμένη εβδομάδα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Δεν ακολούθησε τις συμβουλές των δικηγόρων του.

Έκλαιγε καθώς παραδεχόταν στους ενόρκους ότι είχε πει ψέματα πως βρισκόταν στον τόπο του εγκλήματος λίγα λεπτά πριν από τη διπλή άγρια δολοφονία. «Δεν θα έκανα ποτέ σκόπιμα κάτι για να βλάψω κάποιον από τους δύο. Ποτέ. Ποτέ» έλεγε με λυγμούς στο δικαστήριο. «Δεν πυροβόλησα τη γυναίκα μου ή τον γιο μου».

Την ημέρα των στυγερών φόνων της Maggie και του Paul, ο Άλεξ Μέρντοχ είχε έρθει αντιμέτωπος με μια άλλη υπόθεση. Είχαν «χαθεί» 792.000 δολάρια. Θα αποκαλυπτόταν ότι είχε κλέψει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια από πελάτες και συνεργάτες της εταιρείας του.

Τρεις ημέρες μετά τις δολοφονίες θα έπρεπε να παραστεί σε αγωγή αναφορικά με ένα δυστύχημα που είχε προκαλέσει ο γιος του με σκάφος. Είχε χάσει τη ζωή της μια έφηβη κοπέλα δύο χρόνια νωρίτερα. Ο πατριάρχης της οικογένειας, Randolph III, στον οποίο απευθυνόταν για οικονομική βοήθεια συνέχεια ο Μέρντοχ ήταν βαριά άρρωστος από καρκίνο. Πέθανε τρεις ημέρες μετά τους φόνους.

Δεν γνώριζε κανείς το πραγματικό του πρόσωπο. Απέφευγε να λογοδοτεί για μια ζωή. Είχε βασιστεί στο όνομα της οικογένειάς του και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με την πλήρη καταστροφή. Ο διάσημος γόνος δεν θα άντεχε την ντροπή και την οικονομική καταστροφή.

Οι δικηγόροι του επιχείρησαν να αντιστρέψουν το κλίμα. Κατηγόρησαν τους ερευνητές πως κατασκεύασαν στοιχεία. Ο έλεγχός του για οικονομικές ατασθαλίες, όπως σημείωσαν, τον μετέτρεπαν αυτόματα σε εύκολο στόχο.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024