Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η τραγική ζωή του Τζον Τραβόλτα – Ο ξαφνικός θάνατος του γιου και η απώλεια δύο συντρόφων από καρκίνο

Η τραγική ζωή του Τζον Τραβόλτα – Ο ξαφνικός θάνατος του γιου και η απώλεια δύο συντρόφων από καρκίνο

Ο θρύλος του Grease και του Pulp Fiction, ο αγαπημένος «Τζον Τράβο«, έχει περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια, από τον πρόωρο θάνατο του γιου του Τζετ μέχρι την απώλεια δύο συντρόφων, της συζύγου του Κέλι Πρέστον και της πρώην φίλης του Ντιάνα Χάιλαντ, από καρκίνο.

Ο Τζον Τραβόλτα είναι ένας από τους πιο διάσημους ηθοποιούς στον πλανήτη, από τους πιο αγαπητούς και ενδεχομένως από τους πιο θρυλικούς ρόλους, τόσο σαν Ντάνι Ζούκο στο Grease όσο και σαν Βίνσεντ Βέγκα στο Pulp Fiction. Όμως η οικογενειακή και προσωπική του ζωή έχει δοκιμαστεί σκληρά.

Αρχικά φαινόταν ότι η ζωή θα του πρόσφερε απλόχερα τύχη, αφού εγκατέλειψε το σχολείο και σύντομα κατάφερε να βρει τη φήμη που αναζητούσε στη Νέα Υόρκη και να γίνει ένας από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς της εποχής του.

Η στενοχώρια που αναλογεί σε όλους τους θνητούς, σταρ ή μη, κράτησε μερικές θέσεις στο θεωρείο και για αυτόν.

Ο αιφνίδιος θάνατος του γιου του Τζετ στις 2 Ιανουαρίου του 2009 και η τραγική απώλεια της συζύγου του Κέλι στις 12 Ιουλίου 2020 ήταν πολύ δυνατά χτυπήματα της μοίρας.

Την εποχή του θανάτου του γιου τους, τόσο ο Τζον όσο και η Κέλι εξομολογήθηκαν ότι δεν πίστευαν ποτέ ότι θα ξεπεράσουν έναν τέτοιο πόνο, με τον Τζον να εξηγεί ότι έπρεπε να στηριχτεί στην πίστη του για να τον βοηθήσει να περάσει μια τέτοια συναισθηματικά αβάσταχτη στιγμή.

Δείτε το βίντεο

Η γενναία μάχη της Κέλι με τον καρκίνο

Η Κέλι Πρέστον κέρδισε την καρδιά του Τζον μετά τη γνωριμία τους στα γυρίσματα της κωμωδίας The Experts το 1989.

Η πρωταγωνίστρια του Jerry Maguire και ο ηθοποιός του Grease παντρεύτηκαν αργότερα το 1991 και καλωσόρισαν τον πρώτο τους γιο, Τζετ, τον επόμενο χρόνο. Το 2000 ήρθε η κόρη Έλλα, ενώ το 2010 ακολούθησε άλλος ένας γιος, ο Μπέντζαμιν.

Στις 13 Ιουλίου του 2020,  ο Τζον δημοσίευσε μια συγκλονιστική ανακοίνωση στο Instagram, επιβεβαιώνοντας ότι η σύζυγός του Κέλι είχε δυστυχώς πεθάνει μετά από διετή μάχη με τον καρκίνο του μαστού.

«Η αγάπη και η εικόνα της Κέλι θα είναι πάντα στη μνήμη μας. Θα πάρω λίγο χρόνο για να είμαι εκεί για τα παιδιά μου που έχασαν τη μητέρα τους, οπότε συγχωρέστε με εκ των προτέρων αν δεν έχετε νέα μας για λίγο καιρό.

»Αλλά σας παρακαλώ να ξέρετε ότι θα νιώσω το ξέσπασμα της αγάπης σας τις επόμενες εβδομάδες και μήνες καθώς θα επουλώνουμε τις πληγές μας».

Η Κέλι και ο Τζον / Photo: Wikimedia Commons

Η φαμίλια / Photo: YouTube

Ο αγαπημένος ανιψιός πεθαίνει

Λίγες εβδομάδες μετά το θάνατο της συζύγου του Κέλι, ο Τζον αντιμετώπισε άλλη μια απώλεια στην οικογένεια, καθώς ο ανιψιός του, ο Σαμ Τραβόλτα Τζούνιορ, πέθανε σε ηλικία 52 ετών, στο σπίτι του στο Ουισκόνσιν, χωρίς να αποκαλυφθούν λεπτομέρειες σχετικά με την αιτία θανάτου του.

Ο Σαμ φέρεται να ήταν πολύ περήφανος για τον θείο του και είχε μιλήσει για τη στενή τους σχέση, αποκαλύπτοντας ότι ο Τζον τον είχε βοηθήσει οικονομικά.

Είχε δηλώσει στο National Enquirer το 2015: «Είμαι ένας σεναριογράφος που αγωνίζεται και ζει σε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου, οπότε τα χρήματα του Τζον βοηθούν».

Η φαμίλια / Photo: YouTube

Ο Τζετ φεύγει τραγικά από τη ζωή σε ηλικία 16 ετών

Όταν ο Τζετ ήταν νήπιο, οι γονείς του αποκάλυψαν ότι ο γιος τους έπασχε από μια πάθηση γνωστή ως σύνδρομο Kawasaki.

Εκείνη την εποχή, λίγα ήταν γνωστά για την κατάσταση, εκτός από το ότι μπορούσε να προκαλέσει πυρετό και δερματικά εξανθήματα.

Έντεκα χρόνια μετά τη γέννηση του Τζετ, η Κέλι εξήγησε σε συνέντευξή της στην τηλεοπτική εκπομπή The Doctors ότι πίστευε ότι η τροφική δηλητηρίαση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της μπορεί να προκάλεσε την ασθένεια του γιου της.

Ο Τζον και η Κέλι είχαν προηγουμένως πει ότι ο γιος τους είχε όντως ιστορικό επιληπτικών κρίσεων και είχε επίσης διαγνωστεί με αυτισμό.

Το 2009, ο κόσμος τους θα ανατρεπόταν όταν ο 16χρονος γιος τους βρέθηκε αναίσθητος στο μπάνιο, κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στις Μπαχάμες.

Οι πληροφορίες υποστήριζαν ότι ο Τζετ είχε πάθει κρίση και χτύπησε θανάσιμα το κεφάλι του στο πλάι της μπανιέρας, παρά τις προσπάθειες να τον επαναφέρουν.

Σε δήλωσή τους, ο Τζον και η Κέλι ανέφεραν: «Ο Τζετ ήταν ο πιο υπέροχος γιος που θα μπορούσαν ποτέ να ζητήσουν δύο γονείς.

»Είμαστε συντετριμμένοι που ο χρόνος που περάσαμε μαζί του ήταν τόσο σύντομος. Θα εκτιμούμε τον χρόνο που είχαμε μαζί του για το υπόλοιπο της ζωής μας».

Σε διάφορες συνεντεύξεις εκείνη την εποχή, ο Τζον εξήγησε ότι είχε στηριχτεί στην «Εκκλησία της Σαηεντολογίας» για υποστήριξη, ενώ θρηνούσε την απώλεια του γιου του.

Photo: Wikimedia Commons

Photo: Wikimedia Commons

Η φίλη του Τζον, η Νταϊάνα Χάιλαντ, πεθαίνει στην αγκαλιά του

Πριν ο σταρ του κινηματογράφου φτιάξει την οικογενειακή ζωή με την Κέλι, είχε υποστεί και μια ακόμη τραγική απώλεια.

Ο ηθοποιός είχε μόλις αρχίσει να γίνεται γνωστός στον κόσμο του κινηματογράφου όταν γνωρίστηκε με την Νταϊάνα Χάιλαντ.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της αναγνωρισμένης από τους κριτικούς ταινίας Boy In The Plastic Bubble τη δεκαετία του ’70, το ζευγάρι ερωτεύτηκε ο ένας τον άλλον.

Ο Τζον απέκτησε τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη δροσερή σχολική ταινία που θα άλλαζε τη ζωή του, όταν η Νταϊάνα πέθανε δυστυχώς από καρκίνο του μαστού.

Δύο χρόνια πριν από το θάνατό της, είχε υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή, με τον πρωταγωνιστή του Saturday Night Fever να δηλώνει στο περιοδικό People ότι ο θάνατός της συνέβη ξαφνικά.

«Δεν ήξερε ότι θα πέθαινε μέχρι δύο εβδομάδες πριν» είπε.

Στην ίδια συνέντευξη συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι η Νταϊάνα ήταν η πρώτη της αληθινή αγάπη, προσθέτοντας ότι θα είχαν παντρευτεί αν δεν είχε πεθάνει.

Μιλώντας για τον θάνατό της, ο Τζον είπε στο δημοσίευμα ότι είχε κρατήσει την Νταϊάνα στην αγκαλιά του μέχρι το τέλος και μάλιστα περιέγραψε ότι ένιωσε «την ανάσα να φεύγει από μέσα της» καθώς την αποχαιρετούσε.

Ούμα Θέρμαν, Κουεντίν Ταραντίνο και Τζον Τραβόλτα στις Κάννες το 2014 / Photo: Wikimedia Commons

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024