Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Παιχνιδοποιός»: Είδαμε στο Μικρό Γκλόρια μία από τις καλύτερες ερμηνείες της χρονιάς

«Παιχνιδοποιός»: Είδαμε στο Μικρό Γκλόρια μία από τις καλύτερες ερμηνείες της χρονιάς

Πήγαμε το sold out θρίλερ «Παιχνιδοποιός» με την υποδειγματική σκηνοθεσία και καταλάβαμε γιατί το συζητά όλη η Αθήνα

Ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Κοέν μας δίνει σε αυτήν την παραγωγή 60’ λεπτά γεμάτα ένταση και σασπένς με εξαιρετικές ερμηνείες και από τους δύο ηθοποιούς. Ο «Παιχνιδοποιός» είναι ένα αποκαλυπτικό και ηδονοβλεψικό θρίλερ με κοινωνικές προεκτάσεις και πολλούς συμβολισμούς.

Εν μέρει τα παιχνίδια δύναμης και εξουσίας, εν μέρει η ανατριχιαστική εκμετάλλευση του γυναικείου φόβου, το θρίλερ αυτό είναι μια διασταύρωση μεταξύ Sleuth με μια δόση από τη Σιωπή των Αμνών.

Ο Κοέν μας χαρίζει ένα καλοστημένο θρίλερ αγωνίας με αδυσώπητο ρυθμό. Δεν μπορώ να θυμηθώ μια στιγμή που αισθάνθηκα ξανά στο θέατρο τέτοια ένταση η οποία με κράτησε στην άκρη της καρέκλας μου.

Συγκινεί σίγουρα. Οι επιβλητικοί φωτισμοί του Νίκου Βλασόπουλου και το έντονο σκηνικό με συμβολικά χρώματα αιμάτινα και ερωτικά του Γιάννη Αρβανίτη συμπληρώνουν μια εικαστικά μυστηριώδης εικόνα.

Αλλά η μεγαλύτερη δύναμη της καλής παράστασης του Αλέξανδρου Κοέν είναι η υποκριτική. Η ψυχίατρος Μώντ Κρίστοφερ, την οποία υποδύεται η Ραφίκα Σαουίς, μόλις έχει επιστρέψει σπίτι της και προσπαθεί να χαλαρώσει όταν ακούγεται ένα χτύπημα στην πόρτα. Αποδεικνύεται ότι μόλις πέρασε τη μέρα της περιθάλποντας το δωδέκατο θύμα του «Παιχνιδοποιού» και αυτό την έχει φθείρει ψυχολογικά πολύ.

«Παιχνιδοποιός» είναι το όνομα που έδωσαν τα μέσα ενημέρωσης σε αυτόν τον κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος αποπλανεί τα θύματά του, κάνει έρωτα μαζί τους, τα ναρκώνει και μετά να τα λοβοτομεί. Η Ραφίκα Σαουίς  δίνει μια από τις καλύτερες ερμηνείες της χρονιάς .Υποδύεται τις νότες του χαρακτήρα της με αριστοτεχνικές αποχρώσεις.

Δημιουργεί έναν χαρακτήρα νευρωτικό, πανέξυπνο, εμμονικό και απελπιστικά μοναχικό. Είναι αιφνιδιαστικά πειστική ενώ ο Γιώργος Παρταλίδης που ερμηνεύει τον Πήτερ Μάτσον  δημιουργεί έναν χαρακτήρα φειδωλό, ανόητο, νευρικό, αγορίστικο και τρομακτικό, που μεταβαίνει από αγορίστικη διάθεση σε απειλητική, σε παρεμβατική, καταναγκαστική μέχρι να πραγματοποιήσει το τρομαχτικό σχέδιο του για την Μώντ.

Μπορεί ήδη η παράσταση να παίζει τρείς μήνες αλλά αυτό το ανατριχιαστικό θρίλερ πρέπει να είναι μια από τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς.

Και οι δύο ηθοποιοί χαρίζουν στους ρόλους τους 2 αξιέπαινες ερμηνείες με αυτοπεποίθηση.

Ο Πήτερ ωθεί τη  Μώντ στα όρια του αιχμηρού ψυχαναλυτικού της μυαλού και την καταστρέφει συναισθηματικά. Όταν μεταμορφώνεται στον Παιχνιδοποιό, παίρνει σαδιστική ευχαρίστηση από τις καταστροφικές του ορμές. Πόσο μακριά θα καταφέρει να ωθήσει τη Μώντ. Η Σαουίς μετακινείται από την συγκίνηση, στην υποταγή, στην καχυποψία, στην απόγνωση, στον  τρόμο και τελικά αφυπνισμένη σεξουαλικά και γεμάτη ζωντάνια αντεπιτίθεται σε μια ισότιμη αναμέτρηση ζωής και θανάτου.

Αν το θέατρο μπορεί να προκαλέσει τέτοια συναισθηματικές και σωματικές αντιδράσεις στο κοινό και παράλληλα να ψυχαγωγήσει, τότε έχει κάνει τη δουλειά του.

Θα έχετε την ευκαιρία μόνο για 6 ακόμα παραστάσεις έως τις 26 Φεβρουαρίου. Φροντίστε να μη το χάσετε.

Εισιτήρια μπορείτε να αγοράσετε εδώ: https://www.viva.gr/tickets/theater/paixnidopoios/

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία, Μετάφραση: Αλέξανδρος Κοέν
  • Σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης
  • Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος
  • Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
  • Γραφιστικά:Κάρολος Πορφύρης
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Νίνα Σωτηροπούλου

Ηθοποιοί

  • Ραφίκα Σαουίς – Γιώργης Παρταλίδης

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024