Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Όλα τα Χριστουγεννιάτικα επεισόδια των «Friends», από το χειρότερο στο καλύτερο

Όλα τα Χριστουγεννιάτικα επεισόδια των «Friends», από το χειρότερο στο καλύτερο

Ποιο επεισόδιο της εορταστικής περιόδου του «Friends» είναι το κορυφαίο; Δείτε πού βρίσκεται το δικό σας αγαπημένο στην παρακάτω λίστα.

Σεζόν 9, επεισόδιο 10: «Αυτό με τα Χριστούγεννα στην Τούλσα»

Η εορταστική εξόρμηση της 9ης σεζόν, που δεν αποτελεί καν επεισόδιο, είναι κυρίως ένα clip show αφιερωμένο στα περασμένα Χριστούγεννα και στη δύναμη της σχέσης της Μόνικα και του Τσάντλερ (ο οποίος έχει κολλήσει να δουλεύει στην Τούλσα για τις γιορτές). Όλοι τρελαίνονται για τα αστεία σχετικά με το κλεμμένο ζαμπόν και τον Τσάντλερ να δείχνει πόσο αγαπάει τη γυναίκα του απορρίπτοντας τις προτάσεις ενός συναδέλφου και παραιτούμενος από τη δουλειά του επειδή μισεί να είναι τόσο μακριά από τη Μόνικα, αλλά αυτό το επεισόδιο είναι αστείο μόνο λόγω των μοντάζ κλιπ από προηγούμενα επεισόδια.

Σεζόν 8, Επεισόδιο 11: «Αυτό με την τρομακτική χριστουγεννιάτικη κάρτα»

Παρόλο που είναι απολαυστικό να βλέπεις τη Φοίβη να προσπαθεί να βοηθήσει την έγκυο και με τρομερές ορμές Ρέιτσελ προσφέροντας (και μετά παίρνοντας πίσω) το χάρτινο ομοίωμα του Εβάντερ Χόλιφολιντ που τη βοήθησε στο πολύ «άγριο» στάδιο της εγκυμοσύνης της, το υπόλοιπο επεισόδιο είναι μέτριο. Με τον Τσάντλερ να περνάει το χρόνο του στο στριπτιτζάδικο με το νέο του αφεντικό, η μόνη ιστορία των διακοπών αφήνεται στον Ρος, ο οποίος με κάποιο τρόπο κολλάει στο να στέλνει κάρτες με την πολύ νέα του φίλη, τη Μόνα, αποφεύγοντας την απάντηση στην ερώτηση «πού πάει αυτό;». Καταλήγει να σκέφτεται ότι το να στέλνει κοινές κάρτες διακοπών και να λέει «σ’ αγαπώ» είναι ευκολότερο.

Η πρώτη και η τελευταία ατάκα των χαρακτήρων του Friends –Προσπαθήστε να μην κλάψετε

Δείτε το βίντεο με αποσπάσματα από τα εορταστικά επεισόδια

Σεζόν 1, επεισόδιο 10: «Αυτό με τη μαϊμού»

Το πρώτο εορταστικό επεισόδιο των «Friends» δεν είναι το πιο αστείο σε αυτή τη λίστα, αλλά το πνεύμα των διακοπών του συνδέεται κυρίως με τη συμφωνία που κάνουν τα έξι φιλαράκια να πάνε για γλέντι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (μια συμφωνία που φυσικά όλοι σπάνε, αλλά μέσα από σαχλαμάρες καταλήγουν έτσι κι αλλιώς μόνοι τους), αλλά είναι ένα εξαιρετικό επεισόδιο που μπορείτε να παρακολουθήσετε αν ψάχνετε την τέλεια χρονοκάψουλα της σειράς στις αρχές της σεζόν. Πολλοί σημαντικοί δευτερεύοντες χαρακτήρες κάνουν την εμφάνισή τους, και ε, αυτό είναι πάντα μια καλή στιγμή.

Σεζόν 7, επεισόδιο 9: «Αυτό με τις καραμέλες»

Ναι, πρόκειται για τη Μόνικα που φτιάχνει ωραίες καραμέλες σε μια προσπάθεια να γνωρίσει καλύτερα τους γείτονές της κατά τη διάρκεια των γιορτών και οι γείτονές της μετατρέπονται σε έναν οργισμένο όχλο που απαιτεί όλο και περισσότερες καραμέλες (ακόμα και ο Τζόι την πιέζει), αλλά ίσως το θυμόμαστε καλύτερα ως εκείνο που η Φοίβη μαθαίνει να κάνει ποδήλατο. Λοιπόν, κατά κάποιο τρόπο μαθαίνει. Μέχρι το τέλος του επεισοδίου, ο Ρος της έχει βγάλει τις βοηθητικές ρόδες. Είναι κάπως ένδοξο να βλέπεις τη Φοίβη να εκπληρώνει ένα παιδικό όνειρο.

Δείτε το επεισόδιο

Σεζόν 3, επεισόδιο 10: «Αυτό που η Ρέιστελ παραιτείται»

Ενθαρρυμένη από τον Τσάντλερ και τον Τζόι που της λένε ότι χρειάζεται τον φόβο της ανεργίας για να τη βοηθήσει να βρει την πραγματική της κλίση, η Ρέιτσελ παραιτείται από τη δουλειά της στο Central Perk, αφού αποδεικνύει ξανά και ξανά ότι είναι απαίσια στο να είναι σερβιτόρα. Είναι φρικτή συμβουλή, αλλά μας δίνει μια στιγμή να θυμηθούμε μια εποχή που έπρεπε κυριολεκτικά να ταχυδρομήσουμε βιογραφικά σημειώματα. Αυτό το επεισόδιο θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας για το τέλος του στο οποίο η παρέα αγοράζει όλα τα «νεκρά» χριστουγεννιάτικα δέντρα από το πάρκινγκ που δουλεύει ο Τζόι, μόνο και μόνο για να κάνει τη Φοίβη να νιώσει καλύτερα που «δεν εκπληρώνουν το πεπρωμένο τους». Είναι πάντα ωραίο όταν τα «Φιλαράκια» μπορούν να σε κάνουν να γελάσεις και να κλάψεις.

Σεζόν 2, Επεισόδιο 9: «Αυτό με τον μπαμπά της Φοίβης»

Η Φοίβη είχε μερικά συναισθηματικά στραπάτσα στο πρώτο μισό της σειράς. Η 1η σεζόν μας έδειξε τον έρωτά της με τον Ντέιβιντ και στη συνέχεια την αναχώρησή του για το Μινσκ, και στη 2η σεζόν μαθαίνει ότι ο πατέρας της δεν είναι «δάσημος χειρουργός δέντρων στη Βιρμανία», αλλά ένας φαρμακοποιός που ζει στα βόρεια της Νέας Υόρκης. Οι γιορτές είναι δύσκολες για τη Φοίβη Μπουφέ. Αλλά αυτό το επεισόδιο δεν είναι. Γεμάτοι καρδιά και χιούμορ, ο Τζόι και ο Τσάντλερ προσφέρουν ηθική υποστήριξη και συνοδεύουν τη Φοίβη στο ταξίδι της στα βόρεια της πολιτείας, μόνο και μόνο για να φτάσει έξω από το σπίτι του πατέρα της χωρίς να τον συναντήσει. Πίσω στην πόλη, το γιορτινό πάρτι της Μόνικα και της Ρέιτσελ γίνεται τροπικό όταν ο Ρος σπάει τον ρυθμιστή του καλοριφέρ. Το καλύτερο κομμάτι όμως είναι τα δώρα του Τζόι και του Τσάντλερ από το βενζινάδικο για όλη την παρέα. Φυσικά, η Φοίβη λατρεύει τα καλύμματα του καθίσματος της τουαλέτας της.

Δείτε το επεισόδιο

Σεζόν 5, Επεισόδιο 11: «Αυτό με τις αποφάσεις»

Ό,τι λείπει από αυτό το επεισόδιο σε εορταστικότητα – λαμβάνει χώρα μετά τα Χριστούγεννα, ακριβώς την ώρα που τελειώνει η παραμονή της Πρωτοχρονιάς – το αναπληρώνει με το παραπάνω σε αστεία. Αυτό είναι το επεισόδιο στο οποίο ο Ρος, του οποίου η απόφαση της Πρωτοχρονιάς είναι να δοκιμάζει κάτι καινούργιο κάθε μέρα, φοράει δερμάτινο παντελόνι σε ραντεβού. Υπάρχει κανείς ανάμεσά μας που να μην ξέρει πλέον ότι η χρήση παιδικής πούδρας ακολουθούμενη από λοσιόν θα σχηματίσει κάποιου είδους κρούστα;

Σεζόν 5, Επεισόδιο 10: «Αυτό με την ατίθαση αδερφή»

Αυτό το επεισόδιο είναι ένα χρυσωρυχείο αγαπημένων στιγμών. Η κύρια ιστορία είναι ότι η σχέση της Ρέιτσελ με τον χαριτωμένο τύπο στην πολυκατοικία της, τον Ντάνι, διακόπτεται όταν βλέπει πόσο «κοντά» είναι με την αδερφή του. Κανείς δεν μπορεί να μην γελάσει με την καθυστερημένη συνειδητοποίηση του Τζόι ότι ναι, ο Ντάνι και η Κρίστα είναι αδέλφια. Αλλά υπάρχει επίσης ο Τζόι που αναγκάζει τον Ρος και τον Τσάντλερ να συμφιλιωθούν μετά από έναν καυγά, λέγοντας την ατάκα «θα μπορούσα να λυπάμαι λιγότερο;», ενώ ο Ρος και η Μόνικα επιδεικνύουν πώς πάλευαν όταν ήταν παιδιά. Και φυσικά είναι και η Φοίβη που μαζεύει δωρεές για τις γιορτές έξω από τα Macy’s.

Σεζόν 7, επεισόδιο 10: «Αυτό με το Χριστουγεννιάτικο αρμαντίλο»

Δεν είναι μόνο η κορυφαία ιστορία με τον Ρος που θέλει να διδάξει στον γιο του για το Χάνουκα και το οποίο εξελίσσεται σε καταστροφή τόσο ξεκαρδιστική και στοχαστική, αλλά και η ιστορία στην οποία η Φοίβη προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι η Ρέιτσελ θα μετακομίσει ξανά μαζί της μόλις ανακαινιστεί το διαμέρισμά τους, παρόλο που διασκεδάζει ζώντας με τον Τζόι. Αποδεικνύεται ότι επίσης ότι και η Ρέιτσελ λατρεύει τα ντραμς και δεν είναι εκείνη που φοβάται τις ταραντούλες – ο Τζόι είναι. Επιπλέον, κάθε φορά που ακούμε τον Τσάντλερ να λέει «αλλά δεν κατάφερα να κουνήσω την κοιλιά μου σαν ένα μπολ γεμάτο ζελέ» το γέλιο βγαίνει αβίαστο.

Δείτε το επεισόδιο

*Με στοιχεία από apartmenttherapy.com

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024