Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ήτανε μια φορά: Ο Σταύρος Ξαρχάκος τίμησε τον Νίκο Ξυλούρη στο Christmas Theater

Ήτανε μια φορά: Ο Σταύρος Ξαρχάκος τίμησε τον Νίκο Ξυλούρη στο Christmas Theater

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, ο σπουδαίος συνθέτης δημιούργησε μια ξεχωριστή βραδιά στους φίλους του Νίκου Ξυλούρη, που πλημμύρισαν το Christmas Theater.

Η πρώτη συναυλία – αφιέρωμα στον Αρχάγγελο της Κρήτης πραγματοποίηθηκε το καλοκαίρι στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, με μεγάλη επιτυχία και αυτός ήταν ο λόγος που οι συντελεστές της αποφάσισαν να την επαναλάβουν και το χειμώνα και φαίνεται ότι πολύ καλά αποφάσιασαν. Χαρίζοντας στο κοινό μια δεύτερη μεγάλη βραδιά για την εμβληματική, ρωμαλέα, καθάρια φωνή της Κρήτης.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος είχε επιλέξει να παρουσιάσει αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια, από διάφορες φάσεις της πορείας αυτού του μεγάλου τραγουδιστή. Με πραγματικό παθιασμένο τρόπο, αεικίνητος και ενθουσιασμένος διήυθυνε την ορχήστρα.

Διαβάστε επίσης: Πάνος Βλάχος: Για τρεις Τρίτες μας περιμένει με ένα ανατρεπτικό πρόγραμμα στον Σταυρό του Νότου Club

Τραγούδια ορόσημο

«Ηταν μια φορά», «Όσο βαρούν τα σίδερα», «Μπήκαν στην Πόλη οι Οχτροί», «Γειά σου Xαρά σου Βενετιά», «Πότε θα κάνει ξαστεριά», «Η μπαλάντα του κυρ Μεντιου», «Ζαβαρακατρανέμια», «Έβαλε ο Θεός Σημάδι», «Χίλια Μύρια Κύματα», «Αγρίμια και αγριμάκια μου». Ο Χρήστος Θηβαίος, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Ηρώ Σαΐα τα ερμήνευσαν μοναδικά στο πρώτο μέρος της συναυλίας, με το κοινό να σιγοτραγουδά μαζί τους, να χειροκροτά και να δημιουργείται μια συναυλιακή ατμόσφαιρα, με δυνατό παλμό.

Στη μουσική παρέα η οικογένεια Ξυλούρη, ο Γιάννης, ο Γιωργής, η Νίκη, ο Λάμπης και η Ελευθερία Ξυλούρη μαζί με τους σπουδαίους μουσικούς τον Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο, τον Χάρη Κελλάρη στο ηλεκτρικό μπάσο, τον Τάκη Βασιλείου στα ντραμς και τα κρουστά, τον Αλέξανδρο Καψοκαβάδη στην κιθάρα και το λαούτο, τον Δημήτρη Καζάνη στο βιολί, τον Γιάννη Δίσκο στα πνευτά, τον Ηρακλή Ζάκκα στο μπουζούκι, τον Βασίλη Δρογκάρη στο ακορντεόν, τον Στέφανο Χατζηαναγνώστου στο φλάουτο, τον Γιώργο Παππά και τον Δημήτρη Ρέππα στα νυκτά έγχορδα και τον Βαγγέλη Πασχαλίδη στο σαντούρι.

Ο Ψαραντώνης που συγκίνησε και συγκινήθηκε

Στο β’ μέρος τη σκυτάλη πήρε ο σπουδαίος Ψαραντώνης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από το κοινό και μας ταξίδεψε στα κρητικά μουσικά λημέρια, στα ρηζίτικα της Κρήτης, σε ένα πρόγραμμα που διήρκησε μια ώρα.

Το φινάλε δεν μπορούσε να μην ήταν αποθεωτικό, με το κοινό να χειροκροτεί όρθιο τον Σταύρο Ξαρχάκο και τους μουσικούς. Όλοι οι ερμηνευτές ενώθηκαν με την κρητική ορχήστρα  τραγουδώντας σαν μια μεγάλη παρέα κορυφαία τραγούδια της Κρητικής μουσικής.

Η συναυλία έκλεισε με τον χαιρετισμό της συζύγου του Νίκου Ξυλούρη, την Ουρανία Ξυλούρη, η οποία συγκινημένη ευχαρίστησε τον Σταύρο Ξυλούρη, τόσο για τις μεγάλες συναυλίες που διοργάνωσε στη μνήμη του μεγάλου Κρητικού τραγουδιστή, όσο και τη δεμένη -όπως η ίδια ανέφερε- σχέση των δύο ανδρών αλλά και τη συμπαράσταση που έδειξε ο πρώτος στη μεγάλη και δύσκολη περιπέτεια υγείας του καλλιτέχνη.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024