Νότια Αφρική: Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Γιοχάνεσμπουργκ από πλημμύρα
Φονική πλημμύρα στο Γιοχάνεσμπουργκ.
Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένας μικρός ποταμός υπερχείλισε ξαφνικά στο πολεοδομικό συγκρότημα του Γιοχάνεσμπουργκ, που επλήγη χθες Σάββατο από ισχυρές καταιγίδες, και τα συνεργεία διάσωσης εξακολουθούν να αναζητούν πολλούς αγνοούμενους, δήλωσαν σήμερα οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης.
«Χθες βράδυ, μια ομάδα συμμετείχε σε θρησκευτικές τελετές στον ποταμό όταν ξεκίνησε καταιγίδα», δήλωσε ο Ρόμπερτ Μουλαούντζι, εκπρόσωπος των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης της πόλης, ο οποίος διευκρίνισε πως 33 πιστοί βρίσκονταν στις όχθες του μικρού ποταμού Τζουσκέι τη στιγμή της θεαματικής υπερχείλισης του ποταμού.
Παρασύρθηκαν από τα νερά
«Δύο άνθρωποι παρασύρθηκαν από τα νερά, ο θάνατός τους επιβεβαιώθηκε επί τόπου» και οι διασώστες συνέχισαν να αναζητούν 15 άλλους αγνοούμενους, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, προτού διακόψουν στη διάρκεια της νύχτας.
#UPDATE Flash flooding that followed heavy rains has killed nine people taking part in religious rituals in Johannesburg, emergency services said on Sundayhttps://t.co/Vv7WqvZ1Lw pic.twitter.com/1CyzFldNSK
— AFP News Agency (@AFP) December 4, 2022
Οι διασώστες, με τη βοήθεια πυροσβεστών, επανέλαβαν τις προσπάθειές τους σήμερα το πρωί με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν άλλα επτά πτώματα, με τον απολογισμό να ανεβαίνει στους εννέα νεκρούς, πρόσθεσε.
Η ξαφνική άνοδος της στάθμης του νερού είναι συχνή σε αυτή τη συνοικία του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου οι καταιγίδες, σχεδόν κάθε βράδυ στη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι συχνά ξαφνικές και βίαιες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: 17χρονη έγκυος κατήγγειλε 16χρονο ότι την έσπρωξε και τραυματίστηκε – Συνελήφθη και για εκδικητική πορνογραφία
- Τουρκία: Βυθίστηκε σε ναυπηγείο το «Sea Star Tilos» – Δραματική διάσωση του πληρώματος
- ΗΠΑ: O Τραμπ απειλεί την ΕΕ με αντίποινα αν προτιμήσει ευρωπαϊκά όπλα
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης προτείνει όριο θητειών – Η αιχμή για Στουρνάρα και Παναγόπουλο
- Μαύρο Στέμμα: Ναζί, συλλήψεις, ποδολαγνεία, υποκλοπές και τρεις σφαίρες – Όλα τα σκάνδαλα πριν τον Άντριου
- Πρόστιμο στον Παναθηναϊκό και μία αγωνιστική στον Λεσόρ από την Ευρωλίγκα
- Η επόμενη μέρα: «Ο νόμος που πρέπει να εφαρμοστεί» για τον έκπτωτο πρίγκιπα Άντριου, η ικανοποίηση και η χειρότερη κρίση
- Παναγιώτα Θεοδωρακοπούλου: «Πάει, απέθανε η αρχόντισσα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 20.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-amel-uzunovic-440739273-35451634-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442