RND: Όχι γερμανικά υποβρύχια στην Τουρκία
Ο Ερντογάν ως απειλή για την ειρήνη στην Ευρώπη
«Ο πρόεδρος Ερντογάν εξελίσσεται σε ολοένα μεγαλύτερο κίνδυνο για την ειρήνη στην Ευρώπη. Η ΕΕ θα πρέπει να επιτέλους να του δείξει τα όριά του. Και η Γερμανία όμως μπορεί να κάνει κάτι», σημειώνει το Δημοσιογραφικό Δίκτυο Γερμανία RND παραθέτοντας σχόλιο με τίτλο «Να δείξουν κόκκινη κάρτα στον Ερντογάν!».
Το RND σημειώνει: «Την ώρα που ο πρόεδρος Πούτιν συνεχίζει τον βάναυσο πόλεμο στην Ουκρανία με επιθέσεις στον άμαχο πληθυσμό, ο τούρκος πρόεδρος απειλεί σχεδόν καθημερινά τη γείτονά του και εταίρο στο ΝΑΤΟ Ελλάδα με σύνθημα «θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα». Ο αμερικανός στρατιωτικός ιστορικός και ειδικός σε ζητήματα Τουρκίας Ράιαν Τζινγκέρας παρατηρεί ότι μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας «δεν είναι μόνο δυνατή, αλλά και πιθανή».
Διαβάστε επίσης: Ο Ερντογάν απειλεί και οι διπλωμάτες μιλούν για την ανάγκη αποκλιμάκωσης
Η σχέση Ερντογάν – Πούτιν
Μετά τον Ρώσο πρόεδρο, ο Ταγίπ Ερντογάν εξελίσσεται σε ολοένα και μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη στην Ευρώπη. Η ΕΕ πρέπει επιτέλους να του δείξει κόκκινη κάρτα. Και η Γερμανία όμως μπορεί να κάνει περισσότερα για να σταματήσει τον αυταρχικό Τούρκο πρόεδρο. Με αφορμή τις απειλές πολέμου κατά της Ελλάδας θα πρέπει να τερματιστεί άμεσα η παράδοση γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία, μιας και αυτά θα μετατόπιζαν την ισορροπία δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο υπέρ της Άγκυρας».
- Νίκος Καββαδίας: Η ιδιόμορφη «διαφθορά» του
- ΗΠΑ: Μετανάστες που είχαν λάβει ειδικό καθεστώς προσωρινής προστασίας κινδυνεύουν με απέλαση
- Το μήνυμα της Λίντσεϊ Βον για τον τραυματισμό της στους Ολυμπιακούς: «Δεν μετανιώνω» (vid, pic)
- SpaceX: O Μασκ αλλάζει προτεραιότητα – Σχεδιάζει «πόλη στη Σελήνη» πριν επεκταθεί στον Άρη
- Ανεξαρτητοποιήθηκε με αιχμές η Έλενα Καραγεωργοπούλου από την Πλεύση Ελευθερίας – Μένει με πέντε βουλευτές και… κινδυνεύει
- Θεσσαλονίκη: Βίντεο σοκ – Άγριος ξυλοδαρμός 62χρονου από πατέρα ανηλίκου που είχε παρασύρει με το αυτοκίνητό του



