Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η σπαρακτική ιστορία του ανθρώπου πίσω από τον Γούλβεριν, του υπέροχου Χιου Τζάκμαν

Η σπαρακτική ιστορία του ανθρώπου πίσω από τον Γούλβεριν, του υπέροχου Χιου Τζάκμαν

Ο τρομακτικός, ισχυρός μεταλλαγμένος που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε κατά τη διάρκεια των ταινιών X-Men ήταν κάποτε ένα μικρό παιδί που στεκόταν στη βεράντα του σπιτιού του, τρομοκρατημένο να μπει μέσα.

Αυτή είναι η τραγική πλευρά της ζωής του Αυστραλού ηθοποιού που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν, επειδή είναι τόσο ευγενής και κομψός επιλέγοντας να δείχνει ένα γενναίο πρόσωπο. Ποτέ δεν μίλησε πραγματικά γι’ αυτό.

Ο Χιου Τζάκμαν βίωσε την επιστροφή του καρκίνου για 6η φορά. Δίνει μάχη με τη θανατηφόρα ασθένεια για περισσότερα από 10 χρόνια τώρα. Έχει υποβληθεί σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις. Αλλά ο καρκίνος συνεχίζει να επιστρέφει. Ευτυχώς πρόσφατα δήλωσε ότι κατάφερε, επιτέλους, να τον νικήσει.

Καθώς όλοι τον σέβονται και τον θαυμάζουν στο Χόλιγουντ, δεν αποτέλεσε έκπληξη η συγκλονιστική αντίδραση των συναδέλφων του στην είδηση.

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Πριν κάποιο χρονικό διάστημα, αποκάλυψε επίσης ένα οικείο, επώδυνο κομμάτι της παιδικής του ηλικίας σε μια ειλικρινή συνέντευξη που μπορεί εύκολα να συντρίψει κάθε καρδιά σε ένα εκατομμύριο κομμάτια. Ο Χιου ήταν μόλις 8 ετών όταν η ίδια του η μητέρα τον εγκατέλειψε. Εντελώς χαμένος, έμεινε πίσω με τον πατέρα και τα αδέλφια του καθώς εκείνη μετακόμισε στην Αγγλία.

«Ήμουν ο μικρότερος. Συνήθιζα να είμαι ο πρώτος στο σπίτι και φοβόμουν να μπω μέσα. Δεν μπορούσα να μπω στο σπίτι μόνος μου. Περίμενα έξω, φοβισμένος και απογοητευμένος».

Τα περίπλοκα, συγκεχυμένα συναισθήματά του σύντομα έδωσαν τη θέση τους σε μια νέα ενοχλητική φάση καθώς μπήκε στην εφηβεία. Η συσσωρευμένη απογοήτευσή του σύντομα μετατράπηκε σε θυμό και επανάσταση. Έγινε ένα φασαριόζικο αγόρι, που επιδιδόταν σε απερίσκεπτες συνήθειες για να δράσει.

«Υπήρχε αυτή η τέλεια καταιγίδα ορμονών και συναισθημάτων. Δεν το έχω ξαναπεί αυτό: Μόλις θυμήθηκα ότι είχαμε εκείνα τα μεταλλικά [σχολικά] ντουλάπια και για κάποιο λόγο, ανόητη διασκέδαση, χτυπούσαμε με το κεφάλι τα ντουλάπια μέχρι που έκαναν βαθούλωμα. Όπως, ποιος ήταν ο πιο σκληρός και ο πιο τρελός;».

Αλλά τελικά βρήκε την κλίση του στον αθλητισμό, έναν αποτελεσματικό τρόπο να διοχετεύσει την άστοχη ενέργειά του. Η οργή που ένιωθε δεν διέφερε από εκείνη του Γούλβεριν.

«Από τη στιγμή που έφυγε η μαμά, ήμουν ένα φοβισμένο παιδί που ένιωθε αδύναμο». Σίγουρα αυτές οι αναμνήσεις τον στοιχειώνουν ακόμα, ακόμα και στην ηλικία των 54 ετών. Γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1968, στο Σίδνεϊ.

Μερικές ουλές δεν ξεθωριάζουν τόσο εύκολα. Τα πληγωμένα συναισθήματά του παρέμειναν εγκλωβισμένα, τεμαχίζοντάς τον εσωτερικά.

ΑΤΙΘΑΣΟΣ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΟΣ

«Μεγαλώνοντας φοβόμουν το σκοτάδι. Φοβόμουν τα ύψη. Αυτό με περιόριζε. Το μισούσα και αυτό συνέβαλε στο θυμό μου. Οι περισσότεροι θυμοί δεν βασίζονται τελικά στο φόβο; Προέρχεται από κάποιο είδος αδυναμίας. Το ένιωθα πραγματικά αυτό».

Ακριβώς όπως και ο αθλητισμός, ο Τζάκμαν αναζήτησε άλλα μέσα για να αναβαθμίσει τη ζωή του.

Η θρησκεία ήταν ένα σταθερό σύστημα στήριξης στο οποίο μπορούσε πάντα να στηριχθεί. Είναι εξαιρετικά ευσεβής και βρίσκει γαλήνη καλώντας τον Θεό. Το δια βίου πνευματικό του ταξίδι έπαιξε τεράστιο ρόλο στη διαδικασία της θεραπείας του.

Αλλά τελικά, ήταν η υποκριτική που ήρθε να τον σώσει. Το να ανεβαίνει στη σκηνή έγινε η μεγαλύτερη λύτρωσή του. Τον έσωσε το μοναδικό του αληθινό πάθος. Η υποκριτική του ήρθε τόσο φυσικά που δεν άργησε ο Τζάκμαν να τη μετατρέψει σε επάγγελμα. Μπορεί να παίζει για το κοινό, αλλά κάθε συναίσθημα που μεταφέρει είναι ειλικρινές και ειλικρινές. Μια δήλωσή του μπορεί να συμπυκνώσει το τι πραγματικά σημαίνει η σκηνή γι’ αυτόν. «Μέσω της υποκριτικής, είμαι σε θέση να βρω ένα επίπεδο ευδαιμονίας, γαλήνης, ηρεμίας και χαράς. Και το νιώθω φυσικό».

Και είναι πολύπλευρος. Οι ταινίες του κυμαίνονται από το Prisoners μέχρι το The Prestige, από το The Fountain μέχρι το Wolverine, από το Les Misérables μέχρι το Australia. Μπορεί να γίνει, πραγματικά, ο καθένας.

Τι άνθρωπος είναι ο Χιου Τζάκμαν. Δεν υπάρχει κανείς που να μην μπορεί να αντιληφθεί την πλήρη αφοσίωσή του σε όλους τους σκοπούς του- είτε πρόκειται για την καριέρα του, είτε για τον γάμο του, είτε για τα παιδιά του, είτε για τις σχέσεις του με τους άλλους, είτε για τον τρόπο ζωής του.

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΡΩΤΑΣ

Δίνει την ψυχή του σε ό,τι κάνει. Αυτό φαίνεται. Αν υπάρχει ένα πράγμα που άπαντες θαυμάζουν αυτό είναι ο Χιου Τζάκμαν να κοιτάζει πάντα με εκστασιασμένα μάτια την πανέμορφη σύζυγό του, Ντέμπορα Λι Φέρνις.

Το ζευγάρι κλείνει 26 χρόνια γάμου και φαίνεται να είναι τόσο ερωτευμένο όσο όταν γνωρίστηκαν στο πλατό του θρυλικού αυστραλιανού τηλεοπτικού δράματος Corelli.

Σύμφωνα με το ζευγάρι, η ερωτική τους ιστορία ξεκίνησε με τον πιο αξιοζήλευτο τρόπο, «μια άμεση σύνδεση» που τους έφερε να ερωτευτούν αμέσως ο ένας τον άλλον, αλλά φοβόντουσαν να το δείξουν. Σύμφωνα με τον Τζάκμαν ένιωσε συναισθήματα από τη στιγμή που έσφιξαν τα χέρια τους.

«Ήταν η πρώτη μου δουλειά μετά τη δραματική σχολή. Ήμουν πραγματικά φοβισμένος. Η Ντεμπ, ήταν ένα μεγάλο αστέρι. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Βρισκόμασταν στο ίδιο αυτοκίνητο και η Ντεμπ έβγαλε τη ζώνη ασφαλείας της, γύρισε και άπλωσε το χέρι της, έβγαλε τα γυαλιά ηλίου της και είπε: «Γεια, είμαι η Ντέμπορα Λι Φέρνις, χαίρομαι που σε γνωρίζω». Θυμάμαι να σκέφτομαι «μου αρέσει αυτό το κορίτσι». Κάπως έτσι ξεκίνησε ένας από τους μεγαλύτερους έρωτες του Χόλιγουντ.

Στην πορεία ο Χιου συμφιλιώθηκε με τη μητέρα του. Επέστρεψε στη ζωή του και την καλωσόρισε πίσω. Μιλάμε για συγχώρεση και λήθη.

Σε συνέντευξή του στον Ντέιβιντ Λέτερμαν, πρόσφατα, είπε στο τηλεοπτικό κοινό: «Πηγαίνετε για εξετάσεις και φορέστε αντηλιακό».  Η έγκαιρη ανίχνευση οποιουδήποτε καρκίνου του δέρματος είναι το κλειδί για την επιτυχή αντιμετώπισή του και η συνήθης εφαρμογή αντηλιακού και η αποφυγή του ήλιου μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.  Εάν δεν το έχετε ήδη κάνει, προγραμματίστε ένα ραντεβού με τον δερματολόγο σας για εξέταση για καρκίνο του δέρματος σήμερα.  Μπορείτε να πείτε ότι σας έστειλε ο Γούλβεριν».

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024