Τι ζήτησε ο Πρωθυπουργός από τους υπουργούς του και τα κομπλιμέντα σε Βορίδη και Άδωνη
Παραλειπόμενα από το υπουργικό συμβούλιο
Ήταν προχθές το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο μετά τις διακοπές του καλοκαιρού. Ήταν επίσης και το πρώτο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών και η ατμόσφαιρα στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν κάθε άλλο παρά προβληματική. Ωσάν να μην συνέβη τίποτα.
Ο Πρωθυπουργός με το «καλημέρα» έκανε ένα κομπλιμέντο στο μαύρισμα του Μάκη Βορίδη, ένα άλλο κομπλιμέντο για την γραβάτα του Άδωνη Γεωργιάδη και προέτρεψε τους υπουργούς του να βγαίνουν συχνότερα στα κανάλια υπερασπιζόμενοι το κυβερνητικό έργο και να ομιλούν κυρίως πολιτικά. Οι υπουργοί έμαθαν επίσης ότι τα επόμενα υπουργικά συμβούλια έως τις εκλογές θα είναι περισσότερο πολιτικά (θα γίνεται, δηλαδή, όπως κατάλαβαν περισσότερη πολιτική συζήτηση), ότι ο κ. Μητσοτάκης άρχισε να βλέπει πάλι βουλευτές (και θα τους συναντήσει όλους) και ότι οι περιοδείες του θα συνεχισθούν αν και απομένουν ακόμα εννέα μήνες έως τις εκλογές.
Σήμερα, για παράδειγμα, θα επισκεφθεί την «έδρα» των Καραμαλήδων (λίγες ώρες μετά την παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού στα Ανώγεια), τις Σέρρες, όπου θα εγκαινιάσει τρία έργα. Ενα κλιματικής αλλαγής, δηλαδή τον νέο πυροσβεστικό σταθμό, ένα Παιδείας, δηλαδή σχολείο στο Νέο Σούλι και ένα υγείας (στο νοσοκομείο Σερρών).
Οχι δεν πρόκειται να επισκεφθεί την Πρώτη Σερρών (όπου υπάρχει και η Οικία του Ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας- την οποία είχε επισκεφθεί στο παρελθόν), αλλά στις Σέρρες θα συναντήσει καινοτόμες επιχειρήσεις, θα κάνει την καθιερωμένη βόλτα του στην πόλη για να συνομιλήσει με κατοίκους και νεολαίους και εν συνεχεία θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη.
- Πόλεμος στη Μέση Aνατολή: Πέντε ΥΠΟΙΚ της ΕΕ ζητούν να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας
- Παναθηναϊκός: Η αντίδραση του Γιάγκουσιτς στον παραγκωνισμό του
- Ίνιγκο Πέρεθ: «Ιστορικό το ματς κόντρα στην ΑΕΚ»
- Τράπεζες: Τι ισχύει για τις συναλλαγές τη Μεγάλη Δευτέρα
- Betsson: To Ολυμπιακός-ΑΕΚ και το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός με Ενισχυμένες Αποδόσεις και Σούπερ Προσφορά*
- Σχοινάς: Στόχος μας η συνολική αναδιάταξη του πρωτογενούς τομέα – Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο ΥΠΑΑΤ
- Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στο Ρέθυμνο
- Σοκ στους Λέικερς με Ντόντσιτς: Νοκ-άουτ από το υπόλοιπο της regular season, αγωνία για τα playoffs
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442