Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελίνα Τζένγκο: Το μεγάλο αστέρι του ακοντισμού και το λαμπρό μέλλον - Συγκλονίζει μιλώντας για τη μητέρα της

Ελίνα Τζένγκο: Το μεγάλο αστέρι του ακοντισμού και το λαμπρό μέλλον – Συγκλονίζει μιλώντας για τη μητέρα της

Η 20χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες με την συγκλονστική προσπάθεια της και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον ακοντισμό

«Στο πεπρωμένο σου να δίνεις σημασία και να προσέχεις πώς βαδίζεις στη ζωή» αναφέρουν οι στίχοι του τραγουδιού. Νωρίς το μεσημέρι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη… βάδισε με περηφάνια 20 χιλιόμετρα για να φτάσει στην κατάκτηση ενός ακόμα χρυσού μεταλλίου.

Λίγες ώρες αργότερα, η 20χρονη Ελίνα Τζένγκο, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στον ακοντισμό ήξερε πως το πεπρωμένο την καλούσε. Ένα πεπρωμένο που θέλει την χώρα μας να πανηγυρίζει μεγάλες επιτυχίες στον ακοντισμό με Άννα Βερούλη, Σοφία Σακοράφα και Μιρέλα Μανιάνι.

Διαβάστε επίσης: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη – Ο θρίαμβος στον στίβο της ζωής

Είναι σίγουρο λοιπόν πως η νεαρή πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει όλα τα φόντα για να δώσει συνέχεια σε αυτή την παράδοση, καθώς σε ηλικία μόλις 20 χρονών κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η ίδια μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά μετά την μεγάλη επιτυχία και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. «Χαίρομαι που η παράδοση συνεχίζεται με μένα».

Η αλήθεια είναι πως είχε να επιδείξει πολλές διακρίσεις τα προηγούμενα χρόνια, με εξαιρετικές μάλιστα επιδόσεις. Αυτοί που έχουν παρακολουθήσει την πορεία της, ήξεραν πολύ καλά ότι είναι ένα τεράστιο ταλέντο που μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά.

Και η Ελίνα κατάφερε να τους δικαιώσει με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου.

Πανηγύρισε με την ψυχή της και την ελληνική σημαία στα χέρια η Ελίνα. Ευχαρίστησε όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής που πήγαν στο στάδιο για να την ενισχύσουν στον τελικό και το χαμόγελό της φανέρωνε την ικανοποίηση για την κατάκτηση της κορυφής.

Οι γονείς από την Αλβανία και η συγκλονιστική υπόσχεση στη μητέρα της

Η Ελίνα γεννήθηκε στην Ελλάδα στις 2 Σεπτεμβρίου και οι γονείς της είναι Αλβανοί μετανάστες, οι οποίοι ήρθαν στη χώρα μας αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Ο πατέρας της Ελίνας ήταν αστυνομικός στην Αλβανία και η μητέρα της δασκάλα. Όπως έχει η ίδια τονίσει σε παλιότερη συνέντευξή της στην εφημερίδα «Φως», ο πατέρας της εργάζονταν σε οικοδομές όταν ήρθε στη χώρα μας και η μητέρα της καθάριζε σπίτια.

Η 20χρονη Ελίνα συγκλονίζει λέγοντας χαρακτηριστικά. «Θέλω να πετύχω στον αθλητισμό και να βοηθήσω την οικογένεια μου. Έχω υποσχεθεί στη μάνα μου, να μην ξανακάνει αυτή τη δουλειά».

Η Τζένγκο πανηγύρισε κρατώντας την ελληνική σημαία και δεν χωρά αμφιβολία πως οι γονείς της είναι πολύ περήφανοι για την μεγάλη επιτυχία της κόρης του. Έδωσαν μεγάλους αγώνες για να μεγαλώσουν την Ελίνα και τώρα βλέπουν την κόρη τους να κατακτά την κορυφή της Ευρώπης.

Τα αγωνίσματα πριν αποφασίσει για ακόντιο

Η Ελίνα ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία τον στίβο και ασχολήθηκε με έπταθλο και πένταθλο αλλά τελικά την κέρδισε ο ακοντισμός. Προπονητής της είναι ο Γιώργος Μποτσκαρίωβ, στην αγκαλιά του οποίου έτρεξε για να πανηγυρίσει η νεαρή πρωταθλήτρια, μετά τη δεύτερη βολή της στον τελικό.

Ήξεραν πολύ καλά και οι δύο ότι το χρυσό μετάλλιο ήταν κοντά.

Από πολύ νωρίς φάνηκε ότι η Τζένγκο είχε μεγάλο ταλέντο στον ακοντισμό και δεν χωρά αμφιβολία ότι η χώρα μας μπορεί να περιμένει πολλά χρυσά μετάλλια ακόμα στο μέλλον.

Το παγκόσμιο στο Όρεγκον και το πείσμα για τον αποκλεισμό

Η Ελίνα Τζένγκο έχει τσαγανό και το απέδειξε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο στον τελικό του ακοντισμού στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είχε πάρει μέρος και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Όρεγκον πριν από ένα μήνα, αλλά δεν είχε καταφέρει να προκριθεί στον τελικό.

Αυτή η ατυχία την πείσμωσε κι έδωσε «ραντεβού» στο Μόναχο. Ήξερε πολύ καλά τις δυνατότητες που έχει και γι’ αυτό τον λόγο περίμενε μια μεγάλη διάκριση στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας.

«Πάω για μετάλλιο»

Η Ελίνα ήταν σε εντυπωσιακή φόρμα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου κι αυτό φάνηκε από την παρουσία της στον προκριματικό του αγωνίσματος. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έδειξε με τις βολές της πως ήταν έτοιμη για να κάνει το μεγάλο «μπαμ».

Ενδεικτική της αυτοπεποίθησης που είχε ήταν και η δήλωση της μετά τα προκριματικά, καθώς η Τζένγκο εξέφρασε την ελπίδα για κατάκτηση μεταλλίου. «Πάω για μετάλλιο» είχε τονίσει χαρακτηριστικά και έκανε πράξη την υπόσχεσή της.

Η Ελλάδα πανηγυρίζει για την κατάκτηση του τέταρτου χρυσού μεταλλίου (και πέμπτου συνολικά) στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου και είναι βέβαιο πως το μέλλον ανήκει στην 20χρονη πρωταθλήτρια.

Είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα στον ακοντισμό και έχει δυνατότητες για να πετύχει σπουδαία πράγματα στις διοργανώσεις που θ’ ακολουθήσουν. Όλοι πλέον ξέρουν πως η νεαρή Ελληνίδα πρωταθλήτρια ακολουθεί το πεπρωμένο της.

Ένα πεπρωμένο που θέλει την Ελίνα στην κορυφή και τους Έλληνες να καμαρώνουν για την πορεία της.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024