Το καρπούζι είναι αδιαμφισβήτητα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, που ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους. Εκτός από το να το απολαύσετε ως μια κρύα φέτα, υπάρχουν πολλές συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν.

Τα σορμπέ είναι αγαπημένα όλων. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πανεύκολη και δεν χρειάζεται πολλά υλικά.

Με τρία μόνο υλικά έχουμε το πιο απολαυστικό και δροσιστικό αποτέλεσμα. Η συνταγή είναι πολύ απλή, απλά πρέπει να έχετε παγωμένο καρπούζι σε κύβους.

Υλικά

600 γρ καρπούζι καθαρισμένο

1 χυμό λεμονιού

50 γρ ζάχαρη

Εκτέλεση

Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 με 4 ώρες γιατί πρέπει να είναι καλά παγωμένο.

Στη συνέχεια στύβουμε τον χυμό λεμονιού, το σουρώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Βγάζουμε το καρπούζι από την κατάψυξη και το βάζετε στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη κρέμα.

Το σορμπέ καρπούζι είναι έτοιμο για σερβίρισμα, αν το διατηρήσετε στην κατάψυξη, ανακατέψτε το ξανά πριν το σερβίρετε για να γίνει κρεμώδες.

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε έξτρα παγάκια για ακόμα πιο κρύα γεύση.

Καλή σας απόλαυση!

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr