Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η εκπληκτική ιστορία της 22χρονης που διέψευσε τους γιατρούς που της έδιναν λίγους μήνες ζωής λόγω καρκίνου

Η εκπληκτική ιστορία της 22χρονης που διέψευσε τους γιατρούς που της έδιναν λίγους μήνες ζωής λόγω καρκίνου

Η πρόγνωση των γιατρών για τον καρκίνο στον εγκέφαλο της 22χρονης φοιτήτριας δεν ήταν καλή. Της έδιναν λίγους μήνες ζωής.

Η 22χρονη Λόρα Νουτάλ σπούδαζε στο Kings College  του Λονδίνου. Ήθελε να πάρει το πτυχίο της στη φιλοσοφία και τις πολιτικές επιστήμες και έκανε όνειρα για το μέλλον της.

Δεν είχε καν τελειώσει το πρώτο εξάμηνο των σπουδών της όταν για έναν άσχετο λόγο πήγε στο νοσοκομείο να κάνει μια οφθαλμολογική εξέταση ρουτίνας. Τα αποτελέσματα προβλημάτισαν τους γιατρούς που ζήτησαν από τη Λόρα να παραμείνει μέσα στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Κάτι δεν τους άρεσε σε αυτό που έβλεπαν.

Η Λόρα δεν είχε καταλάβει καν τι καλά καλά συνέβαινε όταν οι γιατροί κάλεσαν εκείνη και τους γονείς της στο συμβούλιο των ιατρών. Αυτό που της ανακοίνωσαν τη γονάτισε.

Η φοιτήτρια είχε διαγνωστεί με «πολύμορφο γλοιοβλάστωμα», την πιο επιθετική μορφή καρκίνου του εγκεφάλου. Είχαν εντοπίσει 8 όγκους στον εγκέφαλο της. «Δυστυχώς μερικούς μήνες… Ίσως έναν χρόνο. Όχι παραπάνω» απάντησαν οι γιατροί σε εκείνη και την οικογένεια της, όταν η μητέρα της ρώτησε, «Γιατρέ πόσο χρόνο έχουμε ακόμη;».

Τα όνειρα της Λόρα κόπηκαν με το μαχαίρι. Σταμάτησε να σκέφτεται το μέλλον. Σε λίγες ημέρες μπήκε στο χειρουργείο για την πρώτη επέμβαση. Οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν με επιτυχία τον έναν, τον μεγαλύτερο, όγκο από τον εγκέφαλο της.

Στη συνέχεια πήγε σε ένα ειδικό κέντρο θεραπείας στην Κολωνία της Γερμανίας για ένα πρόγραμμα που περιελάμβανε ανοσοθεραπεία. Η Λόρα έκανε σημαία της την εξής φράση: «Θα επιστρέψω παρά τα όσα λένε. Αυτός ο όγκος δεν θα με σταματήσει».

Στη Γερμανία φαίνεται ότι τα πρώτα αποτελέσματα της θεραπείας ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Η Λόρα πήγαινε κάθε μέρα και καλύτερα. Η ίδια έβαλε στόχο ζωής μέχρι να πεθάνει να κάνει κάποια πράγματα για εκείνη.

Όπως να συναντηθεί με την Μισέλ Ομπάμα, ή να πλοηγήσει ένα πολεμικό πλοίο του Βρετανικού πολεμικού ναυτικού, ή να περάσει ένα βράδυ σε μια παμπ παρέα με τον κωμικό Πίτερ Κέι.

Η πεισματάρα που δεν το έβαλε κάτω

Και η Λόρα τα έκανε όλα. ότι έβαλε στο μυαλό της το έκανε. Οι μέρες όμως περνούσαν και η άμμος στην κλεψύδρα της ζωής της λιγόστευε. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν όλοι. Γιατί πέρασαν οι μήνες, πέρασε ο χρόνος και η Λόρα ήταν κάθε μέρα και καλύτερα.

Οι θεραπείες όμως ήταν πανάκριβες. Ο κωμικός Πίτερ Κέι μάλιστα που στο μεταξύ είχε γίνει φίλος με την κοπέλα αποφάσισε να επιστρέψει στο σανίδι ύστερα από 4 χρόνια απουσίας για να συγκεντρώσει χρήματα για τη θεραπεία της Λόρα.

Η πεισματάρα Λόρα, αποφάσισε τότε να συνεχίσει και τις σπουδές της που είχε αφήσει στη μέση. Μετεγγράφηκε στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ για να είναι κοντά στο πατρικό της σπίτι και έπεσε με τα μούτρα στα βιβλία.

Και ο ένας χρόνος διάψευσης έγιναν δυο και οι δυο τρεις. Και η Λόρα όλο και καλυτέρευε. Τα χαμόγελα επέστρεψαν όχι μόνο στο σπίτι της, αλλά και στους γιατρούς, και στους φίλους της. Σαν την τελευταία στιγμή ο χάρος να είχε αλλάξει γνώμη.

Σήμερα μετά από 4 χρόνια η Λόρα πήρε το πτυχίο της στις πολιτικές επιστήμες και την φιλοσοφία από το πανεπιστήμιο στα 22 της χρόνια. Φόρεσε την τήβεννο της ανέβηκε τα σκαλοπάτια και έλαβε από τον πρύτανη το πτυχίο. Ήταν πολύ πολύ χαρούμενη.

«Ζω μια στιγμή επική. Πριν 4 χρόνια οι γιατροί μου έλεγαν ότι δεν θα επέστρεφα στο πανεπιστήμιο. Δεν πίστευα ότι θα αποφοιτούσα, αλλά να ’μαι, επιτέλους, εδώ». Λέει η ίδια γεμάτη συγκίνηση.

Η Λόρα συνεχίζει τον αγώνα για τη ζωή της τώρα όμως με περισσότερη αισιοδοξία και δύναμη. Έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Our Brain Bank», η οποία εργάζεται για να μετατρέψει το γλοιοβλάστωμα από ανίατο σε θεραπεύσιμο νόσημα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024