
Άλπεις: Εφτά νεκροί, εννέα τραυματίες και 14 αγνοούμενοι – Συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν επιζώντες
Μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν σκάνερ θερμότητας, συνεχίζουν να πετούν στην περιοχή, προς εντοπισμό τυχόν επιζώντων. Συνάντηση Ντράγκι με τους συγγενείς των θυμάτων
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των ιταλικών αρχών, ο οποίος και πάλι είναι προσωρινός, επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της χθεσινής αποκόλλησης μεγάλου στρώματος πάγου, στις Δολομιτικές Άλπεις της περιφέρειας Τρεντίνο. Εννέα άνθρωποι τραυματίσθηκαν και οι αγνοούμενοι είναι δεκατέσσερις.
Κίνδυνος νέας αποκόλλησης
Στο μεταξύ, μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν σκάνερ θερμότητας, συνεχίζουν να πετούν στην περιοχή, προς εντοπισμό τυχόν επιζώντων. Τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στις κινήσεις τους, διότι λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας που καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει κίνδυνος νέας αποκόλλησης μέρους των παγετώνων.
Διαβάστε επίσης Η στιγμή που καταρρέει μεγάλο στρώμα πάγου στις ιταλικές Άλπεις – Έξι νεκροί και τουλάχιστον 20 αγνοούμενοι
Διαβάστε επίσης Προϊστορικά θαλάσσια τέρατα ανακαλύφθηκαν ψηλά στις Άλπεις
Οι επιχειρήσεις διακόπηκαν λόγω βροχόπτωσης
Αργά το πρωί, οι επιχειρήσεις διακόπηκαν λόγω μεγάλης βροχόπτωσης που σημειώθηκε στην περιοχή. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι μετέβη στο Τρεντίνο, αλλά δεν πέταξε με ελικόπτερο πάνω από την περιοχή του τραγικού συμβάντος, για να μην καθυστερήσει τις επιχειρήσεις εντοπισμού των αγνοουμένων. Πριν λίγο δήλωσε ότι «η κυβέρνηση της Ρώμης πρέπει να προβληματισθεί και να δράσει, με στόχο να μην ξανασυμβούν άλλες, παρόμοιες τραγωδίες».
Διαβάστε επίσης Βουνοκορφή των Άλπεων ταλαντώνεται σαν γιγάντιο εκκρεμές
Συνάντηση Ντράγκι με τους συγγενείς των θυμάτων
«Η χώρα μας σήμερα πενθεί» είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τους συγγενείς των θυμάτων. O δήμαρχος του Τρέντο, τέλος, Φράνκο Ιανεσέλι, διερωτήθηκε με νόημα: «πρέπει να περιοριστούμε σε μια μοιρολατρική στάση ή να κάνουμε αμέσως ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και να περιορίσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας;».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο… Μπόλντγουιν και οι απίθανοι αριθμοί – Γιατί ο Βεζένκοφ πάει ξανά για το MVP της σεζόν στη Euroleague (pics, vids)
- Ιράν: Η Τεχεράνη θέλει όρους για τον μόνιμο τερματισμό του πολέμου – «Δεν αρνηθήκαμε να πάμε στο Ισλαμαμπάντ»
- Ακίνητα: O ΜΙΔΑΣ φέρνει αλλαγές – Όσα πρέπει να ξέρουν οι ιδιοκτήτες
- Σβίγκου: Ξεπληρώνει γραμμάτια ο Μητσοτάκης με την υπουργοποίηση Λαζαρίδη
- Tιάγκο Πιτάρτς: Το παιδί που έφερε ξανά τη «La Fabrica» στο κέντρο της Ρεάλ (vids)
- Χρύσα Ρώπα: «Δεν φοβήθηκα εάν με μηνύσουν» – Τι είπε για την εμφάνισή της στον Λαζόπουλο






