Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άλπεις: Έξι νεκροί, εννέα τραυματίες και αδιευκρίνιστος αριθμός αγνοουμένων από την αποκόλληση στρώματος πάγου

Άλπεις: Έξι νεκροί, εννέα τραυματίες και αδιευκρίνιστος αριθμός αγνοουμένων από την αποκόλληση στρώματος πάγου

Ο Ιταλός αλπινιστής Ράινολντ Μέσνερ τόνισε ότι «με τέτοια θερμοκρασία οι πεπειραμένοι ορειβάτες δεν πρέπει καν να ξεκινούν»

Ο απολογισμός του τραγικού συμβάντος της Μαρμολάντα, με την αποκόλληση μεγάλου στρώματος πάγου, σήμερα το απόγευμα στις Δολομιτικές Άλπεις, μέχρι αυτή την στιγμή ανέρχεται στους έξι νεκρούς, εννέα τραυματίες και αδιευκρίνιστο αριθμό αγνοουμένων όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές.

Η θερμοκρασία άγγιξε τους δέκα βαθμούς

Δυο τραυματίες, σε σοβαρή κατάσταση, μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο. Τις τελευταίες ημέρες, στο συγκεκριμένο σημείο, η θερμοκρασία άγγιξε τους δέκα βαθμούς, πραγματικό ρεκόρ για την όλη περιοχή.

Διαβάστε επίσης Κλιματική αλλαγή: Ο Πάδος στέγνωσε, η Ιταλία γονατίζει από την ξηρασία

Διαβάστε επίσης Ιταλία: Τουρίστες έπεσαν σε παγωμένη λίμνη στις Άλπεις – Ανάμεσά τους βρέφος 4 μηνών

«Με την μεγάλη αυτή ζέστη, οι παγετώνες είναι όλο και πιο λεπτοί, σπάνε σαν να πρόκειται για ουρανοξύστες που καταρρέουν. Αλλά με τέτοιες θερμοκρασίες, ένας πεπειραμένος ορειβάτης δεν πρέπει  καν να ξεκινά  την αναρρίχηση προς την κορυφή», δήλωσε ο Ιταλός, γνωστός ορειβάτης Ράινολντ Μέσνερ στην εφημερίδα La Repubblica.

«Η τέχνη του αλπινισμoύ συνίσταται στο να μην χάνεις την ζωή σου, σε περιοχές όπου υπάρχει αυτός ο κίνδυνος», πρόσθεσε ο Μέσνερ.

Στο μεταξύ, στη Μαρμολάντα πριν από λίγο σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων και αναμένεται να ξαναρχίσουν αύριο το πρωί.

Η εισαγγελία της πόλης Τρέντο άρχισε έρευνα, για να εξακριβωθεί αν υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για αυτήν τη θανατηφόρα φυσική καταστροφή. Η έρευνα αφορά το αδίκημα της  πρόκλησης καταστροφής εξ αμελείας αν και, φυσικά, ακόμη δεν έχουν αποσταλεί κλήσεις σε απολογία.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, τέλος, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και συνεχίζει να  παρακολουθεί την εξέλιξη των ερευνών.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024