Τζιλ Μπάιντεν, Μαρέβα Μητσοτάκη και Ανίκ Πέντερς ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη στήριξη γυναικών και παιδιών από την Ουκρανία
Συζήτησαν σε πρωινό εργασίας στη Μαδρίτη τη δημιουργία πλατφόρμας ψυχολογικής στήριξης γυναικών και παιδιών που έζησαν τη φρίκη του πολέμου.
Τη δημιουργία πλατφόρμας ψυχολογικής στήριξης γυναικών και παιδιών που έζησαν τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία, συζήτησαν σε πρωινό εργασίας την Τετάρτη στη Μαδρίτη η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, με την Τζιλ Μπάιντεν, σύζυγο του Αμερικανού Προέδρου και την Ανίκ Πέντερς, σύζυγο του πρωθυπουργού του Βελγίου.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια του πρωινού εργασίας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, συζητήθηκε η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει γυναίκες και κορίτσια στην Ουκρανία, ως επακόλουθο της εισβολής της Ρωσίας και αποφασίστηκε η δημιουργία πλατφόρμας ψυχικής υγείας για την ψυχολογική στήριξη τους, η οποία θα λειτουργήσει υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών με τη συμμετοχή εθελοντών.
Οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας θα παρέχονται σε γυναίκες και παιδιά που είτε έχουν δει εγκλήματα πολέμου, είτε έχουν βιώσει τη φρίκη της πολεμικής εισβολής και βαρβαρότητες, όπως βιασμό, είτε έχουν παραμείνει για περισσότερο από 3 μήνες, λόγω του πολέμου, εντός των εστιών τους και έχουν ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης.
Μέσω της πλατφόρμας ψυχικής υγείας, οι επαγγελματίες εθελοντές με την στήριξη του ΟΗΕ, θα μπορούν να βοηθούν γυναίκες και παιδιά τόσο μέσα στην Ουκρανία, όσο και σε camp μεταναστών που έχουν δημιουργηθεί σε γειτονικές χώρες.
- Η ώρα του ανακριτή για τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου «Βιολάντα» – Συγκέντρωση εργαζομένων έξω από το δικαστήριο
- Δημοσία δαπάνη η κηδεία της Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ
- Παναγιώτης Στάθης: Πέθανε η μητέρα του πριν βγει στον αέρα το «Καλημέρα Ελλάδα»
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Απανταχού Μανιατών
- Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου: Έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες – Άνεμοι έως 9 μποφόρ στη Θεσσαλονίκη
- «Λατρεύω τη μυρωδιά της ναπάλμ το πρωί»: Ο Ρόμπερτ Ντιβάλ ήταν ένας δευτεραγωνιστής με τον αέρα ενός σταρ του Χόλιγουντ
- Η viral αγκαλιά του Νεϊμάρ με ηλικωμένη φίλαθλο: Πραγματοποίησε το όνειρό της και… φορτσάρει για το δικό του (vid)
- Ουκρανία: Ξεκινά ο τρίτος γύρος συνομιλιών στη Γενεύη στο φόντο εκατέρωθεν επιθέσεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/diego-ph-ERDe79VhS1o-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442